«

»

mei 17 2014

Bericht afdrukken

14e Friese Sleepbootdagen in Woudsend

Op 23, 24 en 25 mei worden in Woudsend de 14e Friese Sleepbootdagen georganiseerd. Meer dan zestig klassieke sleepboten en opduwers liggen dat weekend afgemeerd aan de Iewâl.

Op vrijdagavond vindt om 20.00 uur de feestelijke opening plaats. Dan wordt ook bekend wie de nieuwe Sleepbootschipper van het jaar wordt. Een titel die wordt toegekend aan een Woudsender die belangrijk voor het dorp was en is. Later op de avond wordt een Drakenbootrace georganiseerd waarin de verschillende buurten uit ons dorp het tegen elkaar opnemen.

Op zaterdag en zondag staat het dorp bol van de activiteiten. Zo is er een kunstmarkt, een boerenmarkt, een nautische markt, een nijverheidsmarkt, een kleedjesmarkt en een braderie.

Tijdens het gehele weekend staan de huizen en winkels in de Midstrjitte in het teken van de 17e eeuw. Vanuit (gelegenheids-) winkels wordt een breed assortiment kruidenierswaren, snoepgoed, brocanten en sieraden aangeboden. Daarnaast is er muziek en zijn de molens en kerken open voor publiek.

Tenslotte vindt in het voormalige pand van Woudsend Verzekeringen het laatste weekend van de kunstexpositie Kunst aan de Ee plaats. Hier zijn meer dan 1000 kunstwerken te bewonderen verdeeld over 3700 m2 expositieruimte.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.woudsendonline.nl/nieuws/14e-friese-sleepbootdagen-in-woudsend