«

»

mrt 15 2018

Bericht afdrukken

Biologisch melkveebedrijf Gouden Boaiem genomineerd voor duurzaamheidsprijs

Siebe Klaas en Pytsje Bokma zijn met hun biologisch melkveebedrijf op de Gouden Boaiem genomineerd voor de titel ‘meest duurzame jonge agrarische ondernemer van Fryslân‘. De verkiezing wordt in opdracht van de provincie Fryslân georganiseerd door Nordwin College en Agrarische Jongeren Friesland. Met deze prijs wil de provincie verduurzaming van de sector stimuleren. De provincie wil zo ook haar waardering laten blijken voor jonge mensen die het aandurven om een agrarisch bedrijf over te nemen of te starten. In 2015 heeft de eerste editie van de prijs plaatsgevonden, in 2018 is de tweede ronde van deze prijs.

’’Wij hebben een biologisch melkveebedrijf in opstart op het eiland én natuurreservaat de Gouden Boaiem. Als jonge ondernemers krijgen we de kans om dit bedrijf op te bouwen. We boeren met oog voor de natuur. Een hoog waterpeil, veel bodemleven, ruige mest. Geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Weinig krachtvoer en ruwvoer produceren we zelf.” Aldus Siebe Klaas en Pytsje Bokma.

Bekijk onderstaande video en breng je stem uit via deze link!

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/biologisch-melkveebedrijf-gouden-boaiem-genomineerd-voor-duurzaamheidsprijs