«

»

jul 16 2018

Bericht afdrukken

D’Halve Maen wint SKS Foarwedstriid bij jubileum Wedstrijdcommissie Wâldsein

De jaarlijkse SKS Foarwedstriid als voorbereiding op de komende wedstrijden om het kampioenschap vond dit jaar plaats op het Heegermeer. Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de Wedstrijdcommissie Wâldsein mocht de jubilerende commissie deze keer de wedstrijd organiseren. Afgelopen vrijdag kwamen de skûtsjes aan in Woudsend, waar ze met de volgboten in en rond de passantenhaven kwamen liggen. De jubilerende commissie hield die avond een receptie met als sprekers o.a. SKS-voorzitter René Nagelhout en Wâldseiner Sleepbootschipper 2018 Marijke van der Wal-Roorda.

De beide wedstrijden op zaterdag vonden plaats tegen het decor van prachtige luchten maar helaas met weinig wind. De middagwedstrijd werd daarom even uitgesteld. Later in de middag kwam er wat meer wind. De ochtendwedstrijd werd gewonnen door Klaas Westerdijk met d’Halve Maen. De middagwedstrijd werd een overwinning voor Jeroen Pietersma met het skûtsje van Drachten. Door de zesde plaats van d’Halve Maen won dit skûtsje de SKS Foarwedstriid 2018.

De einduitslag was als volgt:
1. D’Halve Maen; 2. Drachten; 3. Joure; 4. Akkrum; 5. Sneek; 6. Huizum; 7. Heerenveen; 8. Grou; 9. Leeuwarden; 10. Lemmer; 11. Woudsend; 12. Stavoren; 13. Langweer; 14. Earnewâld.

Foto’s: Jan Osinga, Judith Rensink, Siemon de Vries

   

    

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/dhalve-maen-wint-sks-foarwedstriid-bij-jubileum-wedstrijdcommissie-waldsein