«

»

dec 22 2017

Bericht afdrukken

Kort verslag informatieavond ‘Gas in Woudsend?’

Maandag 18 december – MFC – 20.00 uur        

In aanwezigheid van ongeveer 65 mensen uit ons dorp startte onze voorzitter Loek Hogenhout met een introductie betreffende het seismisch onderzoek en de eventuele gaswinning in Woudsend.

Een medewerker van onze gemeente Súdwest-Fryslân, dhr. Richard van Benthem heeft zich namens de gemeente hierin verdiept en nam het woord over. In een presentatie met een beamer legde hij uit met welke apparatuur de metingen verricht zijn, legde hij uit welke procedure er gevolgd moet worden en ging hij in op de meest gestelde vragen.

De heer van Benthem gaf aan wat de positie en het standpunt van onze gemeente is in dit geheel, welke acties het dorp Oppenhuizen al allemaal heeft gedaan en wat nog gedaan wordt.

Onze gemeente is tegen gaswinning en zoekt alles uit wat het tegen kan houden. Er zijn brieven, onderzoeken en voorstellen naar de kamer gestuurd. Helaas worden alle zienswijzen naast zich neergelegd.

Vermilion en Nederland verdienen hier enorm mee dus de minister van EZ zal gewoon toestemming geven voor het doen proefboringen en de eventuele gaswinning.

Zowel de heer van Benthem als Loek Hogenhout hebben de aanwezigen alle gelegenheid gegeven hun vragen te stellen en hun mening naar voren te kunnen brengen.

In de zaal zaten enkele mensen die verstand van zaken hadden. Deze mensen hebben zich aangeboden om samen met het bestuur en een betrokken medewerker van Oppenhuizen mee te willen denken om een weg te vinden de gaswinning tegen te gaan of als dat niet lukt optimale randvoorwaarden te stellen aan de proefboringen en de eventuele gaswinning.

Want de conclusie van deze avond is: Niets doen is géén optie!

Bestuur Dorpsbelang Woudsend e.o.

22 december 2017

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/kort-verslag-informatieavond-gas-in-woudsend