«

»

aug 14 2018

Bericht afdrukken

Min waar maandag bij Skûtsjesilen op Indijk

Skûtsjesilen en water horen bij elkaar. Ondanks de droogte van de afgelopen weken was dat er genoeg in de Hegemer Mar om de wedstrijd op maandag 13 augustus bij Woudsend te laten slagen. Het weer was onstabiel, er was kans op wat regen en onweer. Het werd tijdens de wedstrijd heel veel regen, een langdurige hoosbui zorgde dat een deel van het publiek de wedstrijd verliet voor droger oorden. De diehards zagen het Leeuwarder skûtsje winnen, gevolgd door Earnewâld als tweede en het Wâldseiner skûtsje met schipper Teake Klaas van der Meulen op een verdienstelijke derde plek.

Onze fotograaf Jan Osinga trotseerde de elementen op het persschip van nabij, zodat we u weer wat foto’s van de wedstrijd kunnen laten zien. Zoals de laatste jaren gebruikelijk begon het Skûtsjefeest in ons dorp al op zondag met ‘Skûtsje Live’. Ook daar zijn beelden van, maar ook van het palaver op maandagmorgen in het mfc en de prijsuitreiking ’s avonds. Een selectie van de foto’s die Jan Osinga gemaakt heeft, kunt u zien in het FOTOALBUM.

Vandaag was op Indijk de inhaalwedstrijd van Earnewâld. Het zou een sleepstart worden, maar door de weersomstandigheden (de wind) kon dat niet doorgaan. Deze wedstrijd werd gewonnen door Heerenveen. Door een slechte start zeilde het Wâldseiner skûtsje lange tijd achteraan maar wist toch als tiende te finishen. Er was een grote publieke belangstelling op de wal voor deze wedstrijd.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.woudsendonline.nl/nieuws/min-waar-maandag-bij-skutsjesilen-op-indijk