«

»

jan 11 2018

Bericht afdrukken

Stem op KinderKunst Woudsend

KinderKunst Woudsend doet mee aan de ‘Meer dan handen vrijwilligersprijzen’. Dit is een initiatief van het ministerie van VWS. Er zijn drie categorieën. Deelnemers aan de categorie lokale vrijwilligersprojecten moesten worden aangemeld door de gemeenten. Gemeente Súdwest-Fryslân koos dus voor KinderKunst Woudsend. De winnaars in de drie categorieën ontvangen prijzen variërend van € 500 tot € 5.000. In elke categorie wordt een winnaar gekozen door een jury en een door het publiek dat een stem kan uitbrengen op een project en vrijwilliger.

Over KinderKunst Woudsend wordt op www.vrijwilligersprijzen.nl het volgende gezegd:

Karina van Lent en  Yolanda van Dongen zijn de initiatief nemers. Bijzonder is dat de beide basisscholen van ons dorp hier bij betrokken zijn. Het project loopt al vanaf 2015, ieder jaar worden er werkstukken gemaakt met betrekking op zowel verleden als heden en toekomst van Woudsend. Dit in samenwerking met bedrijven uit ons eigen dorp. Woudsend heeft een traditie van handelsgeest en ondernemerszin wat in dit project heel goed naar voren komt.                                 

KinderKunst Woudsend blijft niet alleen bij de kinderen en de bedrijven die hier aan mee doen maar dit wordt tentoongesteld voor een breed publiek in ons dorp. Hier komen veel mensen op af én de kinderen zijn natuurlijk heel enthousiast over hun project én dorp. In april 2018 maakt KinderKunst Woudsend samen met alle 160 leerlingen van de basisscholen en speciaal onderwijs in Woudsend een blijvend openbaar kunstwerk in de vorm van een Kofschip van hout en wilgentenen. Kofschepen werden oorspronkelijk in Woudsend gemaakt.

Dit kunstwerk maakt onderdeel uit van de KinderKunst route bestaande uit kunstwerken die de kinderen de afgelopen 4 jaar hebben gemaakt en die in brons gegoten zijn of op een andere manier verduurzaamd zijn.

Help mee om dit project te laten winnen en stem op KinderKunst Woudsend via https://www.vrijwilligersprijzen.nl/vwp/stem/359. Stemmen kan t/m 30 januari 2018.

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/stem-op-kinderkunst-woudsend