«

»

apr 26 2017

Bericht afdrukken

Veel activiteiten in april bij en in Woudsend

April was een maand waarin er veel activiteiten plaatsvonden in Woudsend. Afgelopen zaterdag was de opening van het watersportseizoen en het Shantyfestival. Daarover hebt u kunnen lezen in een vorig bericht. Maar onze fotograaf Jan Osinga bezocht ook drie andere evenementen die regionaal en soms zelfs landelijk aandacht trokken. De foto’s die hij daar maakte zijn te zien in een drietal albums.

Opening Linen yn Lân
Op zaterdag 8 april opende Joop Mulder, voormalig directeur van Oerol, onder grote belangstelling het landart project en expositie LINEN YN LÂN bij galerie Heechsicht. Als ode aan de kunstbeweging De Stijl heeft beeldend kunstenaar Gerrit Terpstra in samenwerking met Yolanda van Dongen een lijnenpatroon van kleine sloten en vlakken in een perceel grasland van melkveehouder Jacob van der Wal ontworpen. Loonwerker Arjen Rijpma zorgde voor het graven van de smalle slootjes en buurtkinderen holpen met het zaaien. Dit “schilderij”, geïnspireerd op de Victory Boogie Woogie van Mondriaan, geeft het oude “sleattenplan” van Friesland weer. Zie ook het artikel op nieuweoogst.nu.

Opening Omke Jan
Op woensdag 12 april ging, na bijna 3 jaar van voorbereiden, verbouwen en  inrichten van de voormalige boerderij aan de Iewâl, de boergondische ontmoetingsplek Ome Jan officieel open. Je kunt er niet alleen eten en drinken maar ook slapen. Eten wordt bereid met zoveel mogelijk producten uit de omgeving. Bij de opening werd koe Gelske verkocht door de oomzegger van Omke Jan, Jan Bles sr. En gedeputeerde Johannes Kramer. Kinderen van de basisscholen hielpen met het maken en ronddelen van de hapjes.

Opening passantenhaven
Hij was al een tijdje in gebruik maar donderdagmiddag 20 april was dan de officiële ingebruikname van de passantenhaven, die er voor zorgt dat watersporters Woudsend niet meer voorbijvaren. Dorpsbelangenvoorzitter Loek Hogenhout en wethouder Maarten Offinga kregen daarbij gezelschap van nog een paar hoogwaardigheidsbekleders van de provincie, waaronder gedeputeerde Sietske Poepjes.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/veel-activiteiten-deze-maand-in-woudsend