«

»

mei 02 2018

Bericht afdrukken

Woudsend maakt zich op voor 16e editie Friese Sleepbootdagen

De Sleepbootdagen in 2016 (Foto: Jan Osinga).

Op 5 en 6 mei worden van 11:00 tot 17:00 uur in Woudsend de 16e Friese Sleepbootdagen georganiseerd. Meer dan zestig klassieke sleepboten en opduwers liggen dan afgemeerd aan de Iewâl, midden in het dorp. De Friese Sleepbootdagen is een tweejaarlijks evenement voor jong en oud.

Zaterdag 5 mei is vanaf 11.00 uur de sleepbootdagenmarkt, de vintage winkeltjes in de Midstrjitte en het Technoplein op het parkeerterrein aan de Waechswal open voor bezoekers. Om 12.00 uur wordt, op het parkeerterrein aan de Waechswal, de nieuwe “Sleepbootschipper van Woudsend” bekend gemaakt. Deze tweejaarlijkse titel wordt toegekend aan een Woudsender die belangrijk voor het dorp was en nog steeds is. Aansluitend zal de opening van de Kinderkunst expositie plaatsvinden.

Zowel op zaterdag 5 mei als op zondag 6 mei staat het dorp bol van de activiteiten. Deze keer opnieuw een uitgebreid programma met sleepboten, opduwers, braderie, muziek, motoren, oldtimers en vintage winkeltjes in de Midstrjitte. Daarnaast zijn de beide molens en kerken open voor publiek.

“TECHNOPLEIN”

Nieuw dit jaar is het Technoplein. Dit Technoplein wordt samen met lokale bedrijven, scholen uit de omgeving, technische opleidingsinstituten en de Gemeente Súdwest-Fryslân ingericht. Op dit Technoplein wordt een brug geslagen tussen jongeren en techniek. Jongeren kunnen hier actief deelnemen en ondervinden hoe leuk techniek is, hoe dichtbij huis dit te vinden is en welke toekomst erin zou kunnen zitten. Het doel is jongeren (opnieuw) enthousiast te maken voor technische beroepen. “Techniek heeft de toekomst.”

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/woudsend-maakt-zich-op-voor-16e-editie-friese-sleepbootdagen