«

»

Activiteit afdrukken

Scheepsmaatjesdag 2019

Wanneer:
9 november 2019 hele dag
2019-11-09T00:00:00+01:00
2019-11-10T00:00:00+01:00
Waar:
MFC De Driuwpôlle
Lynbaen Woudsend

Scheepsmaatjesdag 2019

Het project Scheepmaatjes heeft als doel dat parochies en mensen met een verstandelijke beperking elkaar beter leren kennen en tot steun zijn. Hierbij zijn de mensen met een verstandelijke beperking (scheepsmaatjes) gekoppeld aan een vrijwilliger uit de parochie (maatje) Ook de rest van het jaar zoeken maatjes en scheepsmaatjes elkaar regelmatig op.

De dag wordt dit jaar gefinancierd met een bijdrage van de 3 parochies uit Zuidwest Friesland, te weten de H. Christoffelparochie, de Zalige Titus Brandsmaparochie en de Sint Antonius van Paduaparochie. Verder is er een bijdrage ontvangen van de Rabobank Leeuwarden – Noordwest Friesland en van Stichting van der Weijfonds. Ook is er gecollecteerd in de locatie Woudsend en zijn er particuliere donaties ontvangen.

Werkgroep Scheepsmaatjes Zuidwest Friesland is weer heel enthousiast gestart met de voorbereiding van de scheepsmaatjesdag op zaterdag 7 september in Woudsend. Er wordt geprobeerd om deze feestdag steeds in wisselende parochies te organiseren. Twee dames van de werkgroep diaconie Woudsend zijn dit keer ook bij de organisatie betrokken en helpen mee bij de voorbereiding en op de dag zelf.

Woudsend ontvangt de scheepsmaatjes en hun maatjes in dorpshuis de Driuwpolle. Het thema is: Iedereen kan wat !!!

Er zwerven die zaterdagmorgen wilde circusdieren in het dorp. Dus opgepast!! Het wordt al met al een spannende, vrolijke, prachtige en gezellige dag.  

Het koor Om ‘e Nocht verzorgt de liederen tijdens de slotviering van 15.45 -16.15, welke in het dorpshuis wordt gehouden. De voorganger is pastor Remco Hoogma.

Scheepsmaatjesdag 2019: Nieuwe datum 
Eerder heeft u kunnen lezen over de scheepsmaatjesdag die dit jaar in Woudsend wordt georganiseerd met als thema: Iedereen kan wat !!!
Omdat is gebleken dat er zich te weinig mensen voor de scheepsmaatjesdag hebben opgegeven, heeft de werkgroep zich genoodzaakt gezien om deze dag uit te stellen van 7 september naar 9 november 2019.
De dag blijft verder hetzelfde, dus zwerven er die zaterdagmorgen wilde circusdieren door Woudsend. U bent bij deze gewaarschuwd: opgepast!! Het wordt een spannende, vrolijke, prachtige en gezellige dag. 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.woudsendonline.nl/activiteit/scheepsmaatjesdag-2019