«

»

Activiteit afdrukken

Zendingsdienst met als gasten Tjeerd de Boer en Kathleen Ferrier

Wanneer:
17 maart 2019 @ 10:00
2019-03-17T10:00:00+01:00
2019-03-17T10:15:00+01:00
Waar:
De Karmel
Ald Tsjerkhof 2
8551 PA Woudsend
Contact:
De zendingscommissie van de Protestantse Gemeente Woudsend e.o.

AANDACHT VOOR CHINA

Tjeerd de Boer en Kathleen Ferrier te gast in zendingsdienst

China… wat weten we  ervan? Het lijkt een land met vele gezichten. In ieder geval boeiend om het verhaal te horen van mensen die er 5 jaar hebben gewerkt voor Kerk in Actie.

In de kerkdienst op zondag 17 maart 2019 zijn er in De Karmel twee bijzondere gasten. Het zijn ds. Tjeerd de Boer en zijn vrouw Kathleen Ferrier. Zij geven tijdens deze zendingsdienst een presentatie over hun werk in China. In 2013 werden ze door Kerk in Actie uitgezonden naar Hongkong. Afgelopen najaar kwamen ze terug in Nederland en ze hebben veel te vertellen.

Aan het Luthers Theologisch Seminarie in Hongkong gaven ze beide les in het vak ‘Kerk en Samenleving’. Dat betekende vele contacten met jonge mensen. Niet alleen uit Hongkong en andere streken van China, maar ook uit Laos, Cambodja, Vietnam, Myanmar, de Filippijnen en Indonesië. Kortom: een bont gezelschap van studenten, daar in Hongkong, ieder met zijn of haar eigen verhaal en achtergrond. De studenten uit China zijn vaak eerste generatie christenen, terwijl veel studenten uit het buitenland uit een christelijke traditie komen en soms zelf al predikant zijn.

Naast hun werk aan het Seminarie reisde het echtpaar in China en omringende landen. Zo  leerden ze de situaties kennen waarin predikanten daar hun werk doen. Ook merkte Tjeerd de Boer door contacten met  plaatselijke kerken dat de Chinese overheid christenen en andere religies de laatste tijd steeds meer beperkt. Kathleen Ferrier bouwde in deze jaren onder meer contacten op in het roerige Myanmar, waar ze nu en dan les gaf aan een Vrouwenuniversiteit.

In de dienst op 17 maart – en indien mogelijk na afloop onder de koffie – willen zij beiden ons graag laten delen in hun ervaringen. De dienst begint om 10 uur. Iedereen hartelijk welkom!

De zendingscommissie van de Protestantse Gemeente Woudsend e.o.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.woudsendonline.nl/activiteit/zendingsdienst-met-als-gasten-tjeerd-de-boer-en-kathleen-ferrier