«

»

mrt 04 2016

Bericht afdrukken

Alleen inloopavond over passantenhaven en omgeving

Haven De Rakken

Geen presentatie, geen discussie, maar een inloopbijeenkomst over de aanleg van de passantenhaven en de herinrichting van het omliggende gebied op vrijdagavond 11 maart 2016.

In de flyer die de inwoners van ons dorp deze week in de bus kregen, nodigen de gemeente Súdwest-Fryslân en Dorpsbelangen Woudsend de bewoners uit op die datum langs te komen in het mfc De Driuwpôlle. Tussen 19.00 en 21.00 uur kan het plan worden bekeken.

De gemeente vertelt in de flyer dat er gestart is met de voorbereiding voor de aanleg van de passantenhaven en de herinrichting van de Waechswâl en de Lynbaen. Men wil dat de toeristen in Woudsend zo weinig mogelijk last hebben van het werk. Daarom wordt het werk in twee fasen uitgevoerd, een deel voor het seizoen en een deel daarna.

Vreemd is dat het uiteindelijke plan pas nadat de bezwaartermijn verlopen is, openbaar getoond wordt. Tijdens het vragenuurtje in de raadsvergadering van 25 februari, waarin Bertus Walsma (Gemeentebelangen) en  Baukje Miedema (VVD) vragen over het plan stelde aan wethouder Maarten Offinga (CDA), bleek dat nog niet alles rond is. Zo is de gemeente nog in onderhandeling met de Provincie Fryslân over de eis van de provincie dat de kade van de Loswâl in verband met de waterveiligheid 1.80 meter naar achteren moet.

De aanleg van de passantenhaven is onderdeel van het Friese Merenproject en het Masterplan Woudsend. Voor het verkrijgen van de subsidie moet het werk op 31 december 2016 afgerond zijn.

Datum: vrijdag 11 maart 2016
Locatie: mfc De Driuwpôlle
Tijd: tussen 19.00 en 21.00 uur (inloop)

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.woudsendonline.nl/nieuws/alleen-inloopavond-over-passantenhaven-en-omgeving