«

»

jun 02 2015

Bericht afdrukken

Basisscholen en supermarkt Woudsend gaan voor Fairtrade

Op maandagochtend 1 juni hebben de Supermarkt de Spar, CBS Meester van der Brugschool en RK Bonifatiusschool te Woudsend het Fairtrade certificaat uitgereikt gekregen van wethouder Mirjam Bakker van gemeente Súdwest-Fryslân.

Gemeente Súdwest-Fryslân doet mee om Fairtrade gemeente te worden, www.fairtradegemeenten.nl. Hiervoor moeten ze laten zien dat bedrijven en organisaties gebruiken maken van Fairtrade producten. Fairtrade staat voor eerlijke handel, waardoor boeren en producenten goed betaald worden voor hun producten en kunnen werken onder gezonde en veilige omstandigheden.

Ook de beide basisscholen, CBS Meester van der Brugschool en RK Bonifatiusschool, en supermarkt de Spar wilden graag in aanmerking komen als Fairtrade organisaties. Het is voor de kinderen uit het dorp goed om zich bewust te zijn van de eerlijke handel en duurzame armoedebestrijding op deze wereld. De scholen willen hierin graag het goede voorbeeld geven. Door iedere dag te kiezen voor Fairtrade producten laten de beide scholen en de supermarkt in Woudsend zien dat het gemakkelijk is om bij te dragen aan een beter leven van mensen in ontwikkelingslanden.

Na de uitreiking van het Fairtrade certificaat was er voor de kinderen nog een Fairtrade quiz. Met vragen als:  “Wanneer was de eerste koffie Fairtrade?” “Waar kwam de eerste koffie Fairtrade vandaan?” en “Hoeveel Fairtrade winkels zijn er in Nederland?” werd het een spannende quiz. Uiteindelijk was Jep Kooijman de winnaar van de Fairtrade quiz en kreeg als prijs van de wethouder een mand vol Fairtrade producten, welke door de Spar beschikbaar was gesteld.
 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.woudsendonline.nl/nieuws/basisscholen-en-supermarkt-woudsend-gaan-voor-fairtrade