«

»

jul 02 2016

Bericht afdrukken

Beide kerken weer open op zaterdag tijdens Tsjerkepaad 2016

Vanaf zaterdag 2 juli zijn de Protestantse kerk De Karmel en de Rooms-Katholieke Sint Michaëlkerk 11 zaterdagmiddagen lang geopend van 13.30 tot 17.00 uur. Op 10 september, met Open Monumentendag, zijn beide kerken al geopend vanaf 10.00 uur. In Woudsend wordt dan voor de vierde keer het evenement “Monumenten, Muziek en Meer…” georganiseerd. In beide kerken zal die middag live muziek te horen zijn.

In beide kerken is tijdens Tsjerkepaad een tentoonstelling te bekijken. In De Karmel een fototentoonstelling ‘Schepping’ en in de Sint Michaëlkerk een tentoonstelling van mini kerststallen. In deze laatste kerk zijn elke zaterdagmiddag 2e hands boeken en tijdschriften te koop.

Kleasterpaad
Op zaterdag 16 juli organiseert Stichting Tsjerkepaad een wandel- en fietstocht, genaamd Kleasterpaad. De fietstocht start vanaf 12.00 uur vanuit Sint Nicolaasga. De tocht van ca. 30 km. gaat via Woudsend, Balk, Wyckel, Sloten naar Sint Nicolaasga. Alle kerken op de route, die meedoen met Tsjerkepaad, zullen dan geopend zijn. De kerken in Woudsend zijn deze middag vanaf 12.30 uur open. Vanuit Sint Nicolaasga start ook een wandeltocht van ca. 15 km. Voor de wandeltocht is opgave nodig.
Meer informatie over de fiets- en wandeltocht vindt u op www.tsjerkepaad.nl en www.dechristoffel.nl.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.woudsendonline.nl/nieuws/beide-kerken-weer-open-op-zaterdag-tijdens-tsjerkepaad-2016