«

»

okt 31 2012

Bericht afdrukken

Bonifatiusschool Woudsend wint prijs Sportsnuffelweek SWF

Woensdag 31 oktober 2012 – Elma Nagelhout heeft voor de Bonifatiusschool in Woudsend de sportieve prijs van de Sportsnuffelweek gewonnen. Vrijdag 2 november krijgt zij een sportpakket voor haar school uit handen van sportwethouder Wigle Sinnema van de gemeente Súdwest-Fryslân.

De prijs is een tas vol unihockeysticks en –ballen voor kinderen waar de hele school gebruik van kan maken. Vrijdag tussen 11.00 en 11.30 uur speelt de wethouder alvast een wedstrijdje mee. Kinderen konden zich via de website www.sportpas.nl aanmelden. Om het digitaal aanmelden te stimuleren heeft de gemeente onder alle digitale aanmeldingen het sportpakket verloot.

 

Sportsnuffelweek
De gemeente heeft basisscholieren van groep 3 t/m 8 uitgedaagd om te ‘snuffelen’ aan verschillende takken van sport. Kinderen konden zich aanmelden voor meerdere sporten. Na de herfstvakantie zijn 1130 kinderen gaan snuffelen aan verschillende sportactiviteiten. Populaire sporten zijn freerunning, wushu, hockey en acrogym. De Sportsnuffelweek vindt twee keer per jaar plaats. Sportaanbieders openen dan hun ‘deuren’ voor alle kinderen. In april 2013 is de volgende Sportsnuffelweek.

Voor kinderen die niet lid zijn van een sportvereniging is dit een unieke kans om kennis te maken met de sportmogelijkheden. De kinderen ontmoeten de trainers en leren de sfeer binnen de vereniging kennen. Dat kan de drempel verlagen om lid te worden van een sportvereniging. 23% van de deelnemers doet op dit moment nog niet aan sport. Zullen zij deze periode een geschikte sport vinden? Ook voor kinderen die al lid zijn van een sportvereniging is dit een kans om eens wat anders te proberen.

Om de Sportsnuffelweek tot een succes te maken hebben de combinatiefunctionaris van de gemeente, sportverenigingen en scholen hun krachten gebundeld. Dit heeft een gevarieerd aanbod van de sportverenigingen opgeleverd. Het aanbod dat bestond uit maar liefst 88 verschillende activiteiten.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.woudsendonline.nl/nieuws/bonifatiusschool-woudsend-wint-prijs-sportsnuffelweek-swf