«

»

sep 12 2012

Bericht afdrukken

CDA start verkiezingsronde door Fryslân in Woudsend

Woensdag 5 september 2012 – Sander de Rouwe, derde op de kandidatenlijst van het CDA, gaat deze week op de tandem door Fryslân. Met wethouder Gea Akkerman achterop, in gezelschap van Marten Hoekstra met zijn vrouw Anita en Friso Douwstra als campagneleider voor CDA Fryslân.

Ze werden ontvangen door Dorpsbelangen Woudsend e.o. met een kopje koffie in het M.F.C. We vroegen naar het standpunt over voorzieningen op het platteland, met name apotheekhoudende huisartsen in de dorpen. Sander de Rouwe antwoordde hierop dat het CDA de huisartsen een breder pakket aan handelingen wil laten uitvoeren en minder naar specialisten in ziekenhuizen doorsturen, zij staan dichter bij de patiënt en weten meer over de persoonlijke omstandigheden. Een behandeling door een huisarts is goedkoper dan in een ziekenhuis. Een voorwaarde is dat de huisarts gaat samenwerken met de wijkverpleging. Ook wil het CDA geen eigen bijdrage voor de huisarts.

Over natuurbehoud en ecologische zones zei Sander de Rouwe dat er in het verleden te veel plannen waren maar te weinig geld. Bovendien moeten we nu ook kijken naar voedselschaarste wereldwijd en nadenken of we goede landbouwgronden gaan gebruiken voor natuurgebieden. Bij ecologische verbindingszones moet voorkomen worden dat er te veel tegengestelde partijen ontstaan. Er zal nog veel overleg moeten plaatsvinden en er zal zeker rekening gehouden worden met het economisch belang.

Tenslotte de vraag wat het gevolg is voor voorkeurstemmen, Sander de Rouwe antwoordt dat dit zeker invloed heeft in de Haagse politiek.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.woudsendonline.nl/nieuws/cda-start-verkiezingsronde-door-fryslan-in-woudsend