«

»

apr 08 2013

Bericht afdrukken

Elkien grote afwezige bij vergadering Dorpsbelangen

De kantoorgebouwen van ASR in WoudsendHet was een grote opkomst vrijdagavond bij de jaarvergadering van Dorpsbelangen. Velen waren nieuwsgierig naar de plannen voor de realisatie van het woonzorgcomplex voor ouderen in het voormalige ASR-gebouw.

Voorzitter Loek Hogenhout had echter slecht nieuws voor de Woudsenders. Geert Smid, projectontwikkelaar bij woningbouw-corporatie Elkien, had afgezegd.
De reden: woningbouwcorporaties moeten 1,7 miljard euro afdragen aan de staat, dus moeten ze allemaal bezuinigen, ook Elkien.


De voorzitter kon ook goed nieuws brengen: De aankoop van het ASR-gebouw door Elkien gaat gewoon door, aan het eind van deze maand wordt de koopakte getekend. Ook de ontwikkeling van de woonzorgvoorziening gaat door. De uitvoering zal echter mogelijk langer op zich laten wachten.

De plannen voor een passantenhaven in het kader van het masterplan zijn in februari met de direct belanghebbenden en omwonenden besproken. Enkele aanwezigen verbaasden zich er over dat er door Dorpsbelangen nog niets gedaan was met de daar geplaatste opmerkingen. Met name tegen het vervallen van veel parkeerplekken en de afsluiting van de Lynbaen voor gemotoriseerd verkeer   is bezwaar. Voorzitter Hogenhout benadrukte dat die opmerkingen zeker meegewogen worden bij de verdere uitwerking van de plannen  maar dat de gemeente  daarvoor eerst een werkgroep moet  instellen.

Verder nieuws:

  • Begonnen is met de inrichting van de gedenkplek bij de oude Wellebrug. De verwachting is dat in juni het gedenkteken onthuld kan worden.
  • Dorpsbelangen wil met andere dorpsbelangen een actie voeren om het strooibeleid van de gemeente zodanig veranderd te krijgen dat niet alleen de hoofdwegen worden gestrooid.
  • Date Walsweer nam afscheid als bestuurslid, zijn plaats wordt ingenomen door Fonger Ringnalda.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.woudsendonline.nl/nieuws/elkien-grote-afwezige-bij-vergadering-dorpsbelangen