«

»

mrt 09 2017

Bericht afdrukken

Enquête naar rondweg en herinrichting N928 Woudsend – Balk

Bron: Google Streetview.

Vorig jaar zijn negen verkeersprojecten zijn in opdracht van de provincie Fryslân geëvalueerd door adviesbureau Sweco. Hierbij is ook gekeken naar de rondweg om Woudsend. Hiervoor is een enquête onder de weggebruikers gehouden. Uit de evaluatie blijkt dat doelen zoals het verbeteren van de verkeersveiligheid, doorstroming en leefbaarheid zijn gehaald.

Bij alle negen projecten nam de verkeersveiligheid toe en vonden minder ongevallen plaats na de reconstructies. Ook het gevoel van verkeersveiligheid werd beter, zo bleek uit de enquête. Sweco concludeert dat Friezen rotondes een verkeersveilige oplossing vinden en het niet negatief vinden voor de doorstroming van het verkeer. Uit de evaluaties zijn ook een aantal leer- en verbeterpunten naar voren gekomen. Een betere afstemming over omleidingsroutes is hier één van, net als het meer betrekken van de politie bij de projecten.

De evaluatie van tien andere recent uitgevoerde verkeersprojecten is onlangs gestart. Hierbij wordt ook uw mening gevraagd naar de herinrichting van de N928 tussen Woudsend en Balk. Klik hier om de enquête in te vullen. 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.woudsendonline.nl/nieuws/enquete-naar-rondweg-en-herinrichting-n928-woudsend-balk