«

»

sep 07 2017

Bericht afdrukken

Friese dichtkunst in de kerken van Woudsend

Op 9 september tijdens Open Monumentendag worden in de kerken voordrachten gehouden over Friese dichtkunst.

In De Karmel zal Jannie Roodhof uit Woudsend een “klanktocht door de Friese poëzie” houden in drie onderdelen: om 13.30, 14.00 en 14.30 uur. Zij zal gedichten voordragen van bekende Friese dichters en uit eigen werk. Muzikale begeleiding wordt verzorgd door Louzia Saitova. Vertalingen van de Friese gedichten kunnen in het Nederlands meegelezen worden.

In de Sint Michaëlkerk draagt Ytsje Hettinga uit Koudum eigen gedichten voor. Het thema van de Open Monumentendag “Boeren, Burgers en Buitenlui” is verwerkt in haar voordrachten. Ytsje is (oud-) boerin en sterk verbonden met de Friese cultuur en het Friese landschap. Zij houdt haar drie voordrachten om 15.00, 15.30 en 16.00 uur in het Fries maar zal deze in het Nederlands toelichten.

In beide kerken zal, naast deze dichtkunst, live muziek te horen zijn van 13.00 tot 16.30 uur. 
De Fryske Folkband Reizger gaat in De Karmel spelen. Jan de Vries, muzikant en liedjesschrijver uit het Bildt, is te horen in de RK Sint Michaëlkerk.

Muziek in het dorp

In het dorp zijn verder optredens van Piter Wilkens, Weima & Vd Werf, Grytz & Grize, Tuff Enuff, Janis McCoury & Wall of Sound, Jan Nota en De Trochsetters.

‘Monumenten, Muziek en Meer…’ is zaterdagmiddag 9 september 2017 van 12.00 – 18.00 uur, met vele activiteiten en gratis toegang. Bij slecht weer is voor de activiteiten uitwijk naar binnenlocaties. Tijdens het festival is een uitgebreide programmafolder in het dorp verkrijgbaar.

Volg ‘Monumenten, Muziek en Meer…’ ook op facebook.

Folder Friese dichtkunst (pdf)

Folder Muziekoptredens/Friese dichtkunst (pdf)

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.woudsendonline.nl/nieuws/friese-dichtkunst-in-de-kerken-van-woudsend