«

»

apr 26 2015

Bericht afdrukken

Gevariëerd muziekprogramma bij ‘Shanty-plus Festival’ in Woudsend

Shantykoor De Pôllesjongers op het Woudsender skûtsje

Zaterdag 2 mei is er een spectaculair muziekfestival in Woudsend onder de naam “Shanty-plus Festival”.
Op verschillende locaties treden shantykoren op, afgewisseld door muziek van folk- en bluesensembles en een uniek kindershantykoor.
De shantykoren: De Headammers uit Sint Nicolaasga, De Piipegaelstjes Sjongers uit Rottevalle, De Skúmkoppen uit Harlingen, De Top en Twel Sjongers uit Oppenhuizen, Gemengd Shantykoor uit Zandvoort, Koor De Reinbôge en De Pôllesjongers uit Woudsend.
De muziekgroepen: Folk- en bluesduo ‘Tuff Enuff’, Trekzakgroep GERS, Muziekgroep ‘Family Three’ en Folkgroep ‘Andehlian’.

In het historische centrum is een gezellige watersportmarkt, streekmarkt met braderie en een speciaal ingericht kinderplein.

Het festival is tevens de opening van het watersportseizoen 2015 Heeg-Woudsend. In Heeg is op 2 mei het jaarlijkse Dekdweilfestival. Enkele dweilorkesten zullen ook in Woudsend afmeren. Een doorlopende gratis vaarverbinding tussen beide dorpen wordt onderhouden door klassieke salonboten.
Het festival op 2 mei is van 13.00 tot 21.30 uur met opening en sluiting op de Iewal. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid in het dorp.

De organisatie van het festival is in handen van shantykoor De Pôllesjongers uit Woudsend in samenwerking met bedrijven, bewoners en de gezamenlijke horeca. Het festival is mede mogelijk gemaakt door de Ondernemersvereniging Woudsend, Stichting Woudsend Anno 1816 en de gemeente Súdwest-Fryslân.

Zie verder het programma en de affiche.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.woudsendonline.nl/nieuws/gevarieerd-muziekprogramma-bij-shanty-plus-festival-in-woudsend