«

»

nov 09 2016

Bericht afdrukken

Historische Kring organiseert filmavond in MFC

historische kring

Op vrijdagavond 11 november 2016 organiseert de Historische Kring Woudsend een open donateursavond waarbij filmbeelden uit de jaren 1980 -1997 centraal staan. De avond begint om 20.00 uur, in MFC ‘De Driuwpôlle’. De toegang bedraagt € 4,-. Donateurs mogen gratis naar binnen.

Aan het begin van de avond zal voorzitter Douwe Zondervan informatie geven over de activiteiten en aanwinsten van het afgelopen jaar. Daarna volgt de vertoning van historische filmfragmenten uit de periode 1980 – 1997. De filmfragmenten zijn samengesteld uit amateurfilms van diverse Woudsenders.

Er zijn beelden te zien van onder meer de Elfstedentocht, de opening van het MFC, het kampioenschap skûtsjesilen, reünies, het eerste shantyfestival, dorpsomroepers en natuurlijk veel Woudsenders van vroeger!

De films uit deze periode sluiten aan op de onlangs verschenen DVD ‘Woudsend in de 70-er jaren’ (op 11 november verkrijgbaar) en zullen te zijner tijd ook op DVD worden uitgegeven.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.woudsendonline.nl/nieuws/historische-kring-organiseert-filmavond-in-mfc