«

»

apr 26 2016

Bericht afdrukken

Koninklijke onderscheiding voor Roel van der Brug

Roel van Brug Koninklijk onderscheiden (foto Jan Osinga).

Burgemeester Hayo Apotheker reikte op 26 april 2016 tijdens de lintjesregen van de gemeente Súdwest-Fryslân in de Martinikerk in Sneek een Koninklijke onderscheiding uit aan 12 personen. Daaronder Woudsender Roelof (Roel) van der Brug. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Van der Brug (73) kreeg zijn onderscheiding door zich onder andere 2 jaar in te zetten als lid van de ouderraad van de Christelijke basisschool ‘De Klinkert’ te Sloten en 4 jaar als lid in de ouderraad van de Christelijke Scholengemeenschap Gaasterland te Balk zitting te nemen. Van der Brug was daarnaast zeer actief op sportgebied. 5 jaar was hij bestuurslid van IJsclub Spannenburg en omstreken, 6 jaar beheerde hij als penningmeester de kas van VV Woudsend, waar hij al 20 jaar als vrijwilliger actief is. Ook is hij bij de plaatselijke voetbalvereniging aanspreekpunt voor de KNVB en gemeente, fungeert hij bij de club als gastheer en onderhoudt hij de velden.

Donderdagavond 28 april is er vanaf half acht tot acht uur gelegenheid om Roel van der Brug te feliciteren met z’n Koninklijke onderscheiding in de kantine van VV Woudsend, onder het genot van koffie en gebak.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.woudsendonline.nl/nieuws/koninklijke-onderscheiding-voor-roel-van-brug