«

»

feb 07 2018

Bericht afdrukken

Koor De Reinbôge geeft Frysk-Russisch concert

Met solo optreden van Louiza Saitova, Gurbe Douwstra en Herman Peenstra

In De Karmel in Woudsend wordt zondagmiddag 25 februari 2018 een Frysk-Russisch concert gegeven door het Woudsender koor De Reinbôge. Het is een initiatief van Louiza Saitova, dirigent van De Reinbôge. Louiza die afkomstig is uit Tsjetsjenië en in Moskou muziek studeerde, woont sinds 2004 in Woudsend en heeft de leiding over meerdere koren. De Reinbôge bestaat 35 jaar en om een extra feestelijk tintje aan dit lustrumconcert te geven zijn er gastoptredens van twee bekende Friese musici, namelijk Gurbe Douwstra en Herman Peenstra. Ook Louiza treedt solo op en ze zingt enkele nummers samen met Gurbe en Herman. Verder laat shantykoor De Pôllesjongers uit Woudsend – eveneens gedirigeerd door Louiza – zich horen.

Op het programma staat een variatie aan Friese en Russische liedjes, die vooraf een korte inleiding krijgen. De Reinbôge wordt op de piano begeleid door dorpsgenoot Bram Stellingwerf. Het belooft een bijzondere middag te worden. Het concert begint om 15.00 uur. Het programma duurt, inclusief een pauze met een Frysk-Russisch hapje en drankje, ongeveer twee uur. De toegang is gratis, aan de uitgang is er een collecte.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.woudsendonline.nl/nieuws/koor-de-reinboge-geeft-frysk-russisch-concert