«

»

mrt 15 2014

Bericht afdrukken

Loek Hogenhout nieuwe marketingdirecteur Fryslân

Loek HogenhoutLoek Hogenhout (56) uit Woudsend is de nieuwe directeur van de brede regiomarketingorganisatie voor Fryslân. De benoeming van Hogenhout is vrijdag rondgekomen. Hij gaat al deze maand in zijn nieuwe functie aan de slag.

Hogenhout heeft sinds 2006 een zelfstandig adviesbureau voor businessontwikkeling en communicatie. Daarvoor was hij onder meer directeur strategie, marketing en communicatie bij Brunel in Amsterdam. In Leeuwarden was hij eerder actief bij Weda Advertising. Hij is tevens voorzitter van Dorpsbelangen Woudsend.

Volgens Commissaris van de Koning John Jorritsma heeft Hogenhout voor het uitoefenen van de functie de juiste ervaring en ook de vereiste betrokkenheid bij Fryslân.

De nieuwe directeur komt aan het hoofd te staan van de nieuwe brede marketingorganisatie. Deze verbindt het voormalig Fryslân Marketing met de regiomarketingorganisatie Fan Fryslân. Daardoor is er een organisatie ontstaan die Fryslân niet alleen promoot als toeristisch gebied, maar ook als regio waar het uitstekend wonen, werken en leren is.

Daarnaast wordt de organisatie ook nauwgezet betrokken bij Culturele Hoofdstad. De werknaam is nu nog Beleef Friesland.

De eerste taak van Hogenhout is om de organisatie verder op poten te zetten en de koers te bepalen. Volgens Commissaris Jorritsma kunnen deze werkzaamheden klaar zijn voor het toeristenseizoen echt op gang komt. Tot die tijd kan Hogenhout nog verder op de route die al door Beleef Friesland was uitgestippeld.

Bij de regiomarketingorganisatie zijn vrijwel alle bedrijven en instanties betrokken die zich met de promotie van Fryslân bezig houden. Zij hadden ook een rol in de sollicitatieprocedure om tot de benoeming van Hogenhout te komen.

De eerste ronde om tot de gewenste directeur te komen, leverde niet het gewenste resultaat op. Na een intensievere zoektocht kwam een aantal nieuwe kandidaten in beeld, van wie Hogenhout de beste papieren bleek te hebben.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.woudsendonline.nl/nieuws/loek-hogenhout-nieuwe-marketingdirecteur-fryslan