«

»

mrt 04 2013

Bericht afdrukken

Plannen uit Masterplan Woudsend kunnen uitgevoerd worden

Het was even een strijd tussen Dorpsbelangen en Recreatiestichting De Rakken maar ze vonden elkaar uiteindelijk in een gezamenlijk plan voor Woudsend. Wethouder Maarten Offinga demonstreerde dat maandagmiddag door twee scheepstouwen aan elkaar te knopen in het havengebouw bij de presentatie van de opknapplannen van het jachthavengebied.

Vanuit het Friese Merenproject stelde  de provincie en de gemeente Súdwest-Fryslân gelden beschikbaar voor de uitvoering van een aantal wensen uit het masterplan Woudsend. Het meest ingrijpend zijn de aanpassingen bij de jachthaven: de aanleg van een passantenhaven voor kleine boten, een wandelboulevard, een haven voor grote schepen en de bouw van een nieuw havengebouw met moderne voorzieningen.

Hans Schoevers (Recreatiestichting De Rakken), Loek Hogenhout (Dorpsbelangen) en Maarten Offinga (gemeente Súdwest-Fryslân) ondertekenen de 'verzekeringspolis' als overeenkomst voor de uitvoering van de plannen.

Hans Schoevers (Recreatiestichting De Rakken), Loek Hogenhout (Dorpsbelangen) en Maarten Offinga (gemeente Súdwest-Fryslân) ondertekenen de ‘verzekeringspolis’ als overeenkomst voor de uitvoering van de plannen.

Voor de aanleg van de passantenhaven wordt het parkeergedeelte van de Loswâl gebruikt. Het toiletgebouw nabij het dorpshuis verdwijnt en de parkeerplaatsen bij ‘De Pleats’ moeten plaatsmaken voor een open ruimte met de mogelijkheid voor een podium. Het multifunctionele centrum zal meer bij het recreatieve gebeuren betrokken worden, o.a. als slechtweervoorziening. Een wandelboulevard vanaf de Loswâl tot langs het dorpshuis moet het geheel autoluw maken. Voorzitter Loek Hogenhout van Dorpsbelangen benadrukte dat de plannen alleen nog maar op hoofdlijnen zijn vastgesteld, zodat de mogelijkheid blijft voor een goede balans tussen de belangen van de inwoners en die van de recreatie.

Deze plannen zorgen ervoor dat andere moderniseringsplannen voor de jachthaven en camping naar voren zijn gehaald, vertelde voorzitter Hans Schoevers van de Recreatiestichting De Rakken. Er wordt een nieuw stuk haven aangelegd voor grote boten op de plek van het huidige havengebouw, dat niet meer aan de eisen van deze tijd voldoet. Er komt een nieuw havengebouw met moderne voorzieningen, die het beter mogelijk maken de haven/camping het hele jaar open te kunnen houden. De verwachting is dat de plannen vanaf 2016 zorgen voor een stijging van 30.000 overnachtingen (personen) en er zo’n 800.000 euro meer besteed wordt in het dorp.

Naast deze plannen zal ook de zwemgelegenheid in Indijk opgeknapt worden en het 11-stegentochtplan uitgevoerd worden. De plannen dienen uiterlijk 31 december 2015 gerealiseerd te zijn.

Het huidige havengebouw maakt plaats voor een havengedeelte voor grote schepenWaterfront Woudsend

Zicht op Multifunctioneel Centrum 'De Driuwpôlle'

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.woudsendonline.nl/nieuws/plannen-uit-masterplan-woudsend-kunnen-uitgevoerd-worden