«

»

nov 09 2015

Bericht afdrukken

Presentatie Woudsend e.o. in de Tweede Wereldoorlog

Duitse soldaten op transport

Aanstaande vrijdagavond geeft de Historische Kring Woudsend een presentatie over ons dorp tijdens de Tweede Wereldoorlog. Afgelopen 5 mei was het 70 jaar geleden dat het Duitse leger capituleerde en er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog.  Voor de Historische Kring Woudsend reden om hier dit jaar aandacht aan te besteden.  Op onze donateursavond geven wij een presentatie, hoe de inwoners van Woudsend en omstreken deze oorlog hebben beleefd. Hierover is al veel gepubliceerd, onder andere door Jan J. de Vries in zijn boek “Woudsend en Woudsenders in Oorlog en Verzet”. Naast de al bekende gebeurtenissen komen ook minder aangrijpende zaken aan de orde, die wel degelijk het dagelijkse leven hebben beïnvloed.

Er zijn nog maar weinig dorpsgenoten in leven, die deze zwarte periode in de Woudsender geschiedenis bewust hebben meegemaakt. Een tijd waarin de normaal lijkende vrijheid van nu niet bestond en het leven van velen onveilig was. Een tijd ook met dramatische voorvallen die niet in de vergetelheid mogen geraken. De Historische Kring Woudsend wil deze avond hier een bijdrage aan leveren. De presentatie wordt met veel beeldmateriaal ondersteund.

Datum: vrijdag 13 november 2015 om 20.00 uur
Plaats: mfc De Driuwpôlle
Entree: € 4,00 – donateurs gratis toegang

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.woudsendonline.nl/nieuws/presentatie-woudsend-e-o-in-de-tweede-wereldoorlog