«

»

nov 18 2014

Bericht afdrukken

Sinds oktober 2.800 stuks zwerfvuil verzameld in Woudsend en omgeving

Bron: Zwerfvuilwerk Woudsend

De afgelopen twee weken werd weer een stampvolle container met 17 kilo zwerfvuil verzameld afkomstig uit Woudsend en de directe omgeving. Hiermee staat de teller voor dit jaar op 26 containers. Het gebied waaruit dit afval afkomstig is ligt globaal tussen Jeltesloot, Spannenburg, Balk en Elahuizen. Dit gebied wordt sinds januari 2013 schoon gehouden door Zwerfvuilwerk Woudsend. Het afval wordt onder andere opgeruimd uit groenstroken, bermen en parkeerplaatsen. De laatste weken kwam daar ook heel wat afval uit hekkelmateriaal bij.

Om er achter te komen waar de ellende vandaan komt wordt sinds oktober van dit jaar het aantal items per zwerfvuilsoort (45 soorten) geteld. Dat geeft ook informatie over de mogelijkheden om te voorkomen dat het in het milieu terecht komt. Van de sindsdien 2.800 verzamelde items zwerfvuil waren er 2.300 (82%) van plastic (inclusief piepschuim, worteldoek en pvc) en 340 (12%) van blik. De rest bestaat uit rubber, textiel, ijzer, glas en zilverpapier. Ongeveer 25% was “oud spul” dat er al een langere tijd heeft gelegen.

Meer informatie is te vinden op de website van Zwerfvuilwerk Woudsend. Hier kunt u ook terecht wanneer u mee wilt helpen met- of ideeën hebt om Woudsend en omgeving schoon te houden.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.woudsendonline.nl/nieuws/sinds-oktober-2-800-stuks-zwerfvuil-verzameld-in-woudsend-en-omgeving