«

»

mrt 18 2014

Bericht afdrukken

’t Ponkje gaat terug in de tijd

't Ponkje in vroegere dagenOp 3 april is het 45 jaar geleden dat het oude Doopsgezinde kerkje (de Vermaning) van Woudsend werd omgebouwd tot café-eethuisje ‘t Ponkje. Toen was dat héél uniek. Een van de eerste kerkjes, die een andere bestemming kreeg. Nu 45 jaar later hebben vele kerken een andere bestemming gekregen, maar ‘t Ponkje is nog altijd een uniek horecabedrijf. Het heeft zich door de tijd ontwikkeld van eenvoudig eethuisje tot specialiteitenrestaurant met een grote faam bij zowel toeristen, als bewoners uit de regio.

Maar omdat de uitbaters de toegankelijkheid van dit prachtige oude kerkje zo groot mogelijk willen houden, is er besloten om vanaf dit voorjaar terug te gaan naar de basis.
’t Ponkje gaat terug in de tijd . . . . . In de 70 en 80er jaren heette het ‘Café-eethuisje’ ’t Ponkje. De komende zomer, vanaf begin april gaat ’t Ponkje terug naar haar basis en zal de benaming ’Café-Eethuisje’ weer gebruikt gaan worden.

Café

Rob, Eva en Pascale (2014)

Rob, Eva en Pascale (2014)

Het woord café betekent, dat men de hele dag welkom is voor koffie met appelgebak, een drankje of een ijsje en voor lekkere lunchgerechtjes zowel op ons mooie zonneterras als in het unieke interieur van het oude Doopsgezinde kerkje.

Eethuisje
Eethuisje wil zeggen, dat u in ’t Ponkje heerlijk kunt genieten van lekker gerechten van de ‘grote’ kaart. Hierop staan soepjes, voor- hoofdgerechten en desserts in alle prijsklassen. Er zal weer gewerkt gaan worden met herkenbare ‘ouderwetse’ gerechten, met een knipoog naar vroeger tijden. En er is een speciale kaart voor de jeugdige gasten, want kinderen zijn natuurlijk ook van harte welkom in ‘t Ponkje.

Het weekend van 4, 5 en 6 april zal het 45 jarig bestaan worden gevierd met een ‘Nostalgisch’
programma. U kunt hier bij zijn, als u tijdig een reservering maakt.

Edse Wiersma (1980)

Edse Wiersma (1980)

Op Vrijdag- en Zaterdagavond zal er een ‘Nostalgisch’ drie of vier gangen keuzemenu worden gekookt in een feestelijke sfeer. Ook het gastheerschap zal nostalgisch zijn. De oude gastheer/eigenaar van ’t Ponkje, Edse Wiersma (1969-2003), zal op deze avonden een aanvulling zijn op de vaste gastvrouwen Eva en Pascale en zal u ontvangen, bedienen en uitlaten, zoals in vroeger tijd.

Op de zondag is er van 11.00-13.00 uur het traditioneel koffieconcert met Zigeuner orkest “Frysk Csardas”. En de Zondagmiddag vanaf 16.00 uur zal het diner helemaal in het teken staan van gezinnen met kinderen. Een speciale attractie zal er voor zorgen dat het een dolle ‘eetmiddag’ gaat worden voor het hele gezin.

Voor reserveringen kunt u bellen met 0514 591250.

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.woudsendonline.nl/nieuws/t-ponkje-gaat-terug-in-de-tijd