«

»

dec 19 2014

Bericht afdrukken

Twee basisscholen, twee kerken, één gezellig kerstfeest

De Meester van der Brugschool en de Bonifatiusschool werken steeds meer samen. Zo is er afgelopen donderdag voor het eerst in de historie van Woudsend, in samenwerking met de Raad van Kerken Woudsend e.o. een gezamenlijk kerstfeest georganiseerd.

 Ouders, teams en kinderen van beide scholen samen met de Raad van de Kerken hebben in de voorbereiding veel werk verzet. Gezamenlijk is het kerstfeest op een gezellige en saamhorige manier vormgegeven. Grote doel van de avond was om het kerstverhaal met elkaar te beleven en met alle inwoners van Woudsend, kerstliederen te zingen.

De groepen 3 t/m 8 zijn op pad gegaan door Woudsend. De kinderen liepen in het dorp naar een onderdeel van het kerstverhaal. Ze kregen daar een stukje van het kerstverhaal te zien en te horen om vervolgens met deze groep mensen verder op pad te gaan naar het schoolplein. Daar stond een grote trailer klaar waar de voorstellingen van de verschillende locaties uit het dorp achter elkaar werden opgevoerd.

De kleuters zijn ’s avonds op school gekomen om een klein kerstlichtje te maken. Zij hebben met een liedje op de trailer de avond geopend. We eindigden op het schoolplein met het zingen van kerstliederen en het drinken van een glaasje glühwein, chocolademelk of limonade.

Vele mensen uit Woudsend hebben samen het kerstverhaal uitgebeeld, verteld en gezongen. Het voormalig vrouwenkoor had zich voor het kerstfeest weer verenigd om als lichtgevende engelen mooie liederen te zingen. Ouders en kinderen van beide scholen hebben als herbergier, Jozef en Maria en herders gespeeld. De toneelvereniging uit Woudsend zorgde voor de 3 wijzen uit het oosten. De avond is onder leiding van de kopergroep Woudsend afgesloten met “Sjong!!”

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.woudsendonline.nl/nieuws/twee-basisscholen-twee-kerken-een-gezellig-kerstfeest