«

»

okt 05 2014

Bericht afdrukken

Volgende generatie stapt in Reekers Watersportbedrijf

Onlangs verscheen in het Sneeker Nieuwsblad een artikel over de bedrijfsopvolging van Reekers Watersportbedrijf. Het betreffende artikel is hieronder gepubliceerd en is tevens op de website van het Sneeker Nieuwsblad na te lezen.

Foto: Google Maps

Dominicus en Jikke Reekers van Reekers Watersportbedrijf hebben opvolgers gevonden voor hun jachthaven en overdekte winterberginghallen. Schoonzoon Steven de Boer en dochter Reina Reekers nemen vanaf morgen het watersportbedrijf over. Beide nieuwe eigenaren wonen op het terrein van de jachthaven en houden permanent toezicht.

Dominicus en Jikke zijn ruim 20 jaar geleden met een stuk leeg land begonnen en hebben in de afgelopen twee decennia een goed lopend watersportbedrijf opgebouwd: een jachthaven met 70 ligplaatsen, twee grote hallen voor vorstvrije winterberging en een groot afgesloten terrein voor winterberging buiten. Met de eigen moderne portaalkraan kunnen ook schepen die geen gebruikmaken van de winterberging uit het water worden gehaald. In totaal is er plaats voor 300 schepen in de winter.

Het werd nu tijd om de onderneming over te dragen aan de volgende generatie en gelukkig willen dochter en schoonzoon het bedrijf ook overnemen. Steven de Boer heeft een technische achtergrond en is zeer ervaren in onderhoud. Samen met Reina Reekers is hij al jaren betrokken bij het watersportbedrijf en zij weten maar al te goed wat daarbij komt kijken. De beide jonge dertigers nemen een modern bedrijf over waar jaar op jaar veel in is geïnvesteerd.

De nieuwe eigenaren kijken ernaar uit te gaan beginnen. Deze winter ligt de nadruk op het onderhouden van schepen. Met Stevens ervaring en achtergrond kan er nog meer aan onderhoud worden gedaan dan voorheen. Voor vaste liggers en eigenaren met een schip in de winterberging, is er de mogelijkheid dat zij zelf in de loods onderhoud plegen aan hun schip. Voor volgende zomer zijn al verbeteringen aan de haven gepland om nog meer gemak en kwaliteit voor klanten te realiseren. Vaste klanten, en dat zijn er vele aangezien de overdekte winterberging dit jaar weer helemaal is volgeboekt, krijgen niet van de ene op de andere dag te maken met nieuwe eigenaren.

Het bedrijf blijft in de familie en Dominicus en Jikke zullen nog regelmatig aanwezig zijn op het terrein van het watersportbedrijf. Zij zijn blij dat het bedrijf in de familie blijft. Dominicus en Jikke hebben bewondering voor de gedurfde stap van de volgende generatie.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.woudsendonline.nl/nieuws/volgende-generatie-stapt-in-reekers-watersportbedrijf