«

»

mei 17 2013

Bericht afdrukken

Weer blauwe vlag voor Recreatiecentrum ‘De Rakken’

Blauwe vlag Recreatiecentrum De Rakken WoudsendMet gepaste trots heeft directeur Otto Spoelstra van ‘de Rakken’ vandaag voor de jachthaven de internationale onderscheiding ‘de blauwe vlag’ in ontvangst genomen. Het gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst in jachthaven Rhoon te Rhoon. ‘De Rakken’ ontvangt de vlag voor de vijfde achtereenvolgende keer.

De eisen worden elk jaar hoger voor dit Europese kwaliteitskeurmerk. Het is voor de recreatie in Woudsend en omgeving weer een enorme opsteker en een herbevestiging van de kwaliteit, die de Rakken te bieden heeft. Verder is het weer een groot internationaal compliment voor de werkorganisatie, die dit feitelijke allemaal heeft bereikt.

De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag heeft dit jaar in Nederland 153 Blauwe Vlaggen toegekend. De Blauwe Vlag werd uitgereikt aan 58 Nederlandse stranden en 95 jachthavens.

Veilige en schone stranden en jachthavens
De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen.

Internationale erkenning

Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland probeert de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten te betrekken bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. De Blauwe Vlag is een internationale erkenning voor de inspanningen van kustplaatsen, beheerders van

recreatiestranden en jachthavenbeheerders. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor goede stranden, veilig en schoon zwemwater en schone en veilige jachthavens. De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale organisatie.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.woudsendonline.nl/nieuws/weer-blauwe-vlag-voor-recreatiecentrum-de-rakken