«

»

nov 18 2012

Bericht afdrukken

Weg Woudsend-Balk weer volop in gebruik

De werkzaamheden aan de weg tussen Woudsend en Balk (N928) zijn klaar. Sinds 31 oktober rijdt het verkeer er weer overheen. De provincie heeft de weg aangepast om de verkeersveiligheid en doorstroming naar Zuidwest-Fryslân te verbeteren.

Over de hele lengte is een nieuwe laag asfalt aangebracht. Naast de weg zijn betonstroken aangebracht om de berm te verstevigen. De rotonde bij Harich is groter en veiliger gemaakt en er is een rotonde geplaatst op de plaats van het kruispunt bij Ypecolsga. Verder is het fietspad van Woudsend naar de rotonde Ypecolsga vernieuwd. Alle bushaltes zijn opgeknapt en de perrons zijn opgehoogd.

Geen nieuwe bomen
Begin 2012 startten de voorbereidingen. De bomen zijn gekapt en diverse kabels en leidingen omgelegd. Het open en weidelandschap is een belangrijk kenmerk van de omgeving. Daarom is besloten om geen nieuwe bomen langs de weg te planten. Wel zijn bij de begraafplaats en op een aantal erven nieuwe bomen geplant. Vanaf april 2012 is het stuk tussen Balk en rotonde Waterloo aangepakt. Direct na de zomervakantie was het traject tussen Waterloo – Woudsend aan de beurt.

Omrijden
Tijdens de werkzaamheden was de weg geheel afgesloten voor het doorgaande verkeer. Doordat de weg tussen het Sleattemermar en de Fluessen in ligt, moest het verkeer flink omrijden. Dit heeft voor de nodige overlast gezorgd in de omgeving. De provincie bedankt de bewoners en weggebruikers voor hun geduld en begrip.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.woudsendonline.nl/nieuws/weg-woudsend-balk-weer-volop-in-gebruik