«

»

jun 14 2013

Bericht afdrukken

Woningcorporatie Elkien nu eigenaar ASR-gebouw

Elkien eigenaar ASR-gebouw in WoudsendHet voornemen was er en de financiering was al rond maar vandaag zijn dan de handtekeningen gezet. Woningcorporatie Elkien is nu officieel eigenaar van het ASR-complex aan de Iewâl in Woudsend. Zoals bekend is door de gemeente Súdwest-Fryslân en de Stichting Woudsend Anno 1816 elk 150.000 euro bijgedragen om de aankoop door Elkien mogelijk te maken.

De volgende stap is uitvoering van het plan om het complex om te bouwen tot een woonzorgvoorziening voor (oud) Woudsenders. Door de bezuinigingen die woningcorporaties, ook Elkien, moeten doorvoeren is de realisatie van dit plan op korte termijn onzeker. Elkien zoekt nu samen met Dorpsbelangen partijen die mee willen doen om het plan te realiseren, vertelt de voorzitter van Dorpsbelangen Woudsend, Loek Hogenhout.

Het plan voorziet in het verwezenlijken van 22 tot 24 tweepersoons huurappartementen van 80 m2 en een zorgafdeling. Het is de bedoeling dat de huurprijs van de appartementen binnen de subsidiabele huurgrens komt te liggen. Volgens Hogenhout is er veel belangstelling voor de appartementen.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.woudsendonline.nl/nieuws/woningcorporatie-elkien-nu-eigenaar-asr-gebouw