«

»

apr 27 2016

Bericht afdrukken

Woudsend maakt zich op voor 15e Friese Sleepbootdagen

sleepboot-woudsendKomend weekend wordt voor de 15e maal de Friese Sleepbootdagen georganiseerd in Woudsend. Meer dan zestig klassieke sleepboten en opduwers liggen afgemeerd aan de Iewâl. Een tweejaarlijks spektakel voor jong en oud. Dit jaar is het programma van activiteiten veelzijdiger dan ooit.

Op vrijdagavond 29 april vindt om 20.00 uur de feestelijke opening plaats. Dan wordt door burgemeester Hayo Apotheker bekend gemaakt wie de nieuwe Sleepbootschipper van het jaar wordt. Hierna opent de burgemeester de expositie KinderKunst Woudsend 2016 in het voormalige ASR-gebouw aan de Iewâl. De kinderen van de beide basisscholen spelen een rol bij de opening. De Drakenbootrace vormt de afsluiter van het programma op vrijdag.

Ook op zaterdag en zondag staat het dorp bol van de activiteiten. Een kunstmarkt, een boerenmarkt, oude scheepsmotoren, rondvaarten, een nijverheidsmarkt en braderie zorgen voor urenlang slenter- en ‘sneup’-plezier. Het hele weekend is de Midstrjitte voorzien van gelegenheidswinkeltjes waar vanuit een breed assortiment kruidenierswaren, snoepgoed, brocanten en kleding wordt aangeboden. Daarnaast is er muziek en zijn de molens en kerken open voor publiek. Op de Waechswâl vindt het wasmachine slepen plaats en bij MetJaap is een foto-expositie en proeverij. Wie de drukte tijdelijk wil ontvluchten kan mee op excursie naar de Gouden Boaiem.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.woudsendonline.nl/nieuws/woudsend-maakt-zich-op-voor-15e-friese-sleepbootdagen