aug 22 2017

Nieuw asfalt voor rotonde en aquaduct Hommerts – Jutrijp

Van dinsdag 29 augustus tot en met zondag 3 september wordt opnieuw een poging gedaan door de provincie Fryslân voor het noodzakelijke onderhoud aan de provinciale weg N354 bij Hommerts – Jutrijp. 

Rotonde Hommerts (kruising Hettingawei)
De toeritten van de rotonde in Hommerts (kruising provinciale weg – Hettingawei richting Heeg) en de rode kruisingsvlakken krijgen een nieuwe laag asfalt. Daarom is de rotonde afgesloten van zaterdag 2 september 6.00 uur tot en met zondag 3 september 22.00 uur.

Aquaduct Jeltesleat
Naast de werkzaamheden in Hommerts, gaat de provincie ook buiten het dorp aan de slag met het asfalt in het aquaduct Jeltesleat. De rijbaan en het fietspad krijgen beide een nieuwe laag asfalt.

  • Het fietspad is twee nachten afgesloten: dinsdag 29 augustus en woensdag 30 augustus van 20.00 uur tot 6.00 uur. Voor de fietsers wordt een ‘fietstaxi’ ingezet.
  • De rijbaan door het aquaduct is drie nachten afgesloten: woensdag 30 augustus, donderdag 31 augustus en vrijdag 1 september van 20.00 uur tot 6.00 uur.

Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via Joure. De route staat ter plekke aangegeven met gele borden.

Tijdens de werkzaamheden blijven de bedrijven bereikbaar.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/uncategorized/nieuw-asfalt-voor-rotonde-en-aquaduct-hommerts-jutrijp

aug 16 2017

Skûtsjesilen Wâldsein in foto’s

Veel publiek afgelopen maandagmiddag aan de walkant van de Hegemer Mar in Indijk bij het SKS Skûtsjesilen. En ze zagen een mooie wedstrijd, waarin het skûtsje van Sneek oppermachtig was. Maar het was ook de wedstrijd van het Wâldseiner skûtsje met schipper Teake Klaas van der Meulen die een geweldige strijd leverde en vanaf de vijfde plaats op het eigen thuiswater naar een mooie tweede plek zeilde. Hulde! Grou moest de wedstrijd wegens averij staken door een aanvaring met het Drachtster skûtsje.

Maar het skûtsjewykein begon zondagmiddag al met Skûtsje Live. Fotograaf Jan Osinga legde alles vast op de gevoelige plaat. Het skûtsjesilen moest hij deze keer vanaf de walkant volgen, maar ook daar kun je mooie plaatjes maken. Een selectie van de door hem gemaakte foto’s ziet u in het fotoalbum.

Averij skûtsje Grou, lummelbeslag kapot (bevestiging giek aan mast). Foto Siemon de Vries.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/skutsjesilen-waldsein-in-fotos

aug 09 2017

Karmelconcerten – Orgelconcert op 6 september

Komend najaar mogen we weer een drietal concerten verwachten in De Karmel. Onder de titel “Karmelconcerten” is er de afgelopen jaren een serie van diverse muzikale uitvoeringen geweest. Die serie wordt nu voortgezet met concerten op 6 september, 25 november en 16 december.

Op woensdag 6 september a.s. wordt het orgel van De Karmel bespeeld door Gerwin van der Plaats uit Kampen. Gerwin van der Plaats is een veelzijdig musicus. Hij studeerde aan het conservatorium in Tilburg en is bekend als kerkorganist en daarnaast ook als dirigent van koren en ensembles, waaronder een aantal Kamper koren en het Urker Mannenkwartet. In Woudsend kunnen we hem in september op het orgel beluisteren. Het orgelconcert begint om 19.30 uur. Kaarten verkrijgbaar bij de ingang, kosten 5 euro per stuk.

Volgende concerten in De Karmel:

25 november : Frysk Klassiek o.l.v. Pauli Yap;
16 december : Kerstuitvoering door Vocaal Ensemble Collage.

Nadere gegevens worden t.z.t.nog bekend gemaakt.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/karmelconcerten-orgelconcert-op-6-september

aug 05 2017

LieWie, meer dan alleen kaas.

Nieuw in Woudsend, dus even voorstellen.

In onze winkel gevestigd in een monumentaal pand in het hartje van Woudsend verkopen wij verse streekproducten en diverse lekkernijen, o.a kaas, nootjes, worstjes, zo veel mogelijk uit de streek!
Ons assortiment wordt nog steeds uitgebreid, en bestellen graag dat ene product speciaal voor onze klant.
Nu anderhalve maand na de opening, en vele positieve reacties verder, hebben wij onze draai aan de Midstrjitte nummer 20 al goed gevonden. We hopen dat deze ontwikkeling zich door gaat zetten zodat wij onze klanten nog vaak van dienst mogen zijn met een lekker stukje kaas, een worstje voor bij de borrel, of een cadeaupakket!

Graag tot ziens in onze winkel.
LieWie

Lieneke en Wietze

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/liewie-meer-dan-alleen-kaas

aug 05 2017

Zonnepanelen op dak Reidhintsje

Het zuidelijk dakgedeelte van ’t Reidhintsje, het verenigingsgebouw van de Protestantse Gemeente Woudsend, wordt momenteel voorzien van zonnepanelen. De zonnepanelen moeten er voor zorgen dat zowel het verenigingsgebouw ’t Reidhintsje als het kerkgebouw De Karmel straks volledig van de benodigde stroom worden voorzien. Naast het milieuaspect verwacht het kerkbestuur hiermee uiteindelijk een flinke jaarlijkse kostenbesparing op energie te realiseren. Het zonnepanelenproject wordt bekostigd uit de opbrengsten van het verjaardagsfonds en het ingezamelde oud ijzer. Ook de opbrengst van de bloemen- en plantenverkoop van dit jaar kwam bij dit project terecht.

Foto: Jan Osinga

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/zonnepanelen-op-dak-reidhintsje

jul 28 2017

Gezellige drukte op de boerenmarkt

Het was gisteren gezellig druk op de tweede boerenmarkt van dit jaar in Woudsend. De Waechswâl stond weer vol met kramen met overwegend verse streekproducten en een enkele kraam met niet eetbare producten. Ook het weer werkte goed mee, zodat ook de terrasjes aan de markt regelmatig bezet waren. De organisatie is dan ook heel tevreden. De markt wordt op zes donderdagen van 11.00 tot 17.00 uur gehouden. Naast de kramen bereiden de horecabedrijven heerlijke streekproducten. Gedurende de markt zijn er verschillende kinderactiviteiten. Bij de gezellige terrasjes is vanaf ca. 16.00 tot 20.00 uur live muziek.

De volgende markten zijn op 3, 10, 17 en 24 augustus van 11.00 tot 17.00 uur.

Foto: Jan Osinga

Van grote hoogte

Update 4 augustus 2017: Onze fotograaf Jan Osinga maakte gisteren  vroeg in de middag vanaf de verdieping van de kapsalon  onderstaande foto van de bescheiden boerenmarkt. Bij het nemen van de foto was het niet zo druk, later in de middag werd dat beter, evenals het weer. Met zang en muziek van Sander Metz hing er een gezellige sfeer.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/gezellige-drukte-op-de-boerenmarkt

jul 26 2017

Eerste zonnepanelen geplaatst op dak MFC


Het eerste zonnepaneel is vandaag door de eindredacteur van de Dorpskrant, Hendrik van Netten en de voorzitter van Energiecoöperatie Duurzaam Woudsend, Adriaan van der Horst geplaatst op het dak van de sporthal, er volgen hierna nog 209. Dit alles onder het toeziend oog van Fokke Hoekema.
Als er nog iemand de volledige energiebelasting terug wil krijgen op de elektriciteitsrekening dan kunt u nog meedoen. Er zijn nog 45 panelen voor € 300 per paneel beschikbaar. Goed voor u, goed voor het dorp en goed voor het MFC!.
Voor informatie bel 0652534768 of mail naar postbus@duurzaamwoudsend.nl 

 

 

(foto’s door Jan Osinga)

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/eerste-zonnepanelen-geplaatst-op-dak-mfc

jul 12 2017

Camping en Jachthaven De Rakken overgedragen aan Recreatiestichting

Afgelopen maandagochtend 10 juli zijn de handtekeningen gezet door Gemeente Súdwest-Fryslân, het interim bestuur van Recreatiestichting De Rakken, de Rabobank en de notaris. Daarmee is de overdracht van de jachthaven en camping aan de Recreatiestichting een feit. 

Om 11.00 heet Rob Cox namens de Recreatiestichting de aanwezigen welkom. Plaats van handelen is Omke Jan. Naast Rob (secretaris) bestaat het interim bestuur uit voorzitter Jos Pâques en penningmeester Durk Douma. De gemeente werd vertegenwoordig door wethouder Offinga. Notaris Nicolai uit Balk leverde de formele aktes en om 11:15 u was alles officieel.

Jos bedankte iedereen voor de samenwerking en memoreerde aan hoe dit proces 46 jaar terug in gang is gezet. Rode draad in al die jaren is het leveren van goede kwaliteit om zo gasten blijven te verlokken naar ons dorp te komen.

Met de overdracht wordt ook het interim bestuur binnenkort vervangen. De voorzitster van het nieuwe bestuur is al bekend, dit wordt mevrouw Van der Kuil.

Tot slot sprak de wethouder met mooie woorden en waardering naar het vorige en huidige interim bestuur, Dorpsbelangen en alle vrijwilligers. Het totale plaatje wordt als motor gezien van Woudsend. 

Als afsluiting werd het glas geheven op de toekomst en werd een gedenkwaardige periode afgesloten…

Eric Rensink en Jan Osinga waren namens de lokale media ter plaatse voor verslaglegging.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/camping-en-jachthaven-de-rakken-overgedragen-aan-recreatiestichting

jul 09 2017

Afsluiting N354 Hommerts-Jutrijp en Jelteaquaduct uitgesteld


De website van Jutrijp-Hommerts meldt dat de asfalteringswerkzaamheden aan het Jelteaquaduct en bij de rotonde afslag Heeg, die voor deze week gepland stonden, zijn uitgesteld. Ondernemers in Jutrijp-Hommerts zijn afgelopen week op de hoogte gebracht van dit nieuws.

Aanvankelijk zou de provincie komende dinsdag met de werkzaamheden starten maar dit gaat dus niet door. De reden daarvoor zijn de werkzaamheden op rotonde Joure. Deze geven komende weken ’s nachts en in het weekend zoveel verkeershinder, dat een omleiding daar niet langs kan. Ook moet de N354, de weg door Hommerts – Jutrijp, in geval van nood open blijven voor de hulpdiensten.

De aannemer komt spoedig met een nieuwe planning, waarschijnlijk week 30 en week 31 of week 35 en week 36, aldus genoemde website. Van officiële zijde is ondertussen ook bevestigd dat de weg open blijft.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/afsluiting-n354-hommerts-jutrijp-en-jelteaquaduct-uitgesteld

jul 08 2017

Nieuw asfalt N354 Hommerts

Van dinsdag 11 juli tot en met zondag 16 juli werkt provincie Fryslân aan de provinciale weg N354 bij Hommerts – Jutrijp. De weg is toe aan onderhoud. 

Rotonde Hommerts (kruising Hettingawei)
De toeritten van de rotonde in Hommerts (kruising provinciale weg – Hettingawei richting Heeg) en de rode kruisingsvlakken krijgen een nieuwe laag asfalt. Daarom is de rotonde afgesloten van zaterdag 15 juli 6.00 uur tot en met zondag 16 juli 22.00 uur.

Aquaduct Jeltesleat
Naast de werkzaamheden in Hommerts, gaat de provincie ook buiten het dorp aan de slag met het asfalt in het aquaduct Jeltesleat. De rijbaan en het fietspad krijgen beide een nieuwe laag asfalt.

  • Het fietspad is twee nachten afgesloten: dinsdag 11 juli en woensdag 12 juli van 20.00 uur tot 6.00 uur. Voor de fietsers wordt een ‘fietstaxi’ ingezet.
  • De rijbaan door het aquaduct is ook twee nachten afgesloten: woensdag 12 juli en donderdag 13 juli van 20.00 uur tot 6.00 uur.

Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via Joure. De route staat ter plekke aangegeven met gele borden.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/nieuw-asfalt-n354-hommerts

Oudere berichten «