apr 23 2017

Watersportseizoen muzikaal geopend met Shantyplus festival

Afgelopen weekend is het watersportseizoen op muzikale wijze geopend met het Shantyplus festival. Naast onze eigen Pôllesjongers lieten diverse koren en orkesten hun liederen horen. Maar er was meer dan alleen muziek. Ook de brandweer, het skûtsje, de thuiszorg en diverse kramen waren aanwezig. De Johanna Jacoba voer tussen Heeg en Woudsend. Bij de horeca waren speciale Shantyplus menu’s samengesteld. De opening vond plaats bij Omke Jan. Het slotakkoord werd gezongen bij De Pleats, waar alle muzikanten samenkwamen. Jan Osinga zorgde weer voor een reportage (klik hier). 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/watersportseizoen-muzikaal-geopend-met-shantyplus-festival

apr 14 2017

Straatwerkzaamheden deel De Warren in Woudsend

Vanaf dinsdag 18 april t/m vrijdag 28 april 2017 is het gedeelte van de Warren, vanaf doorgaande weg Ypekolsgea t/m de aansluiting op de Joh. van Huizumstrjitte, te Woudsend afgesloten voor het door­gaand verkeer. De genoemde rijbaanafsluiting geldt ook voor voetgangers en fietsers. Dit deel van de Warren wordt herstraten. De werkzaamheden zijn weersgevoelig, daarom kan het werk eerder dan wel later gereed zijn. De overlast wordt zoveel mogelijk beperkt.

De werkzaamheden worden in opdracht van gemeente Súdwest-Fryslân uitgevoerd door Nota Infra BV te Sneek. Heeft u vragen over het werk of wilt u meer informatie? Dan kunt u bellen met de uit­voerder van het werk dhr. Albertus de Vries van Nota Infra BV via tel.nr. 06-51611706. Ook kunt u voor vragen of voor meer informatie bellen met dhr. Jacob Jutte van gemeente Súdwest-Fryslân via het gemeenteloket 14 0515.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/straatwerkzaamheden-deel-de-warren-in-woudsend

apr 10 2017

Nieuwe Dorpskrant verschijnt vrijdag 14 april

Op vrijdag 14 april verschijnt weer een nieuwe dorpskrant De Driuwpôlle. In deze krant komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

  • De frou efter de Learn! Foundation.
  • Een ingezonden brief van de gemeente.
  • Een nieuwe cartoon.

En natuurlijk nog veel meer!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/nieuwe-dorpskrant-verschijnt-vrijdag-14-april

apr 08 2017

Valkzeilen gaat weer van start

Het is ’s avonds weer langer licht en het weer knapt op, dus het zeilseizoen kan weer beginnen! We starten dit jaar met een informatieavond. Onze eigen topzeiler Willem van der Pol geeft hier uitleg over de basis wedstrijdregels, banenkaarten en o.a. boeirondingen. Bovendien willen we graag enkele huisregels voor het zeilseizoen afspreken.

Iedereen is van harte welkom op woensdag 19 april vanaf 20.00 uur bij Wellekom Watersport. Aan deze avond zijn (behalve hetgeen je nuttigt) geen kosten verbonden. Op woensdag 3 mei start het zeilseizoen.

Daarnaast gaan we dit jaar proberen te werken met een starterspool. Hierdoor hoeven starters niet elke week te zeilen, maar kunnen we het zo verdelen dat je maximaal eens per vier weken start. Inmiddels zijn er al twee starters aangemeld. We zijn dus nog op zoek naar twee tot vier starters. Lijkt het je leuk, neem dan contact op of kom langs op de informatieavond op 19 april.

Valkencommissie Watersport Vereniging Woudsend

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/valkzeilen-gaat-weer-van-start

apr 08 2017

Veel media aandacht voor opening Linen yn Lân

Foto: Enno Romkema

Op zaterdag 8 april om 14.00 uur opent Joop Mulder, directeur Sense of Place (voormalig directeur Oerol) het landart project en expositie LINEN YN LÂN bij galerie Heechsicht. Diverse media (LC, NOS, Omrop Fryslân) berichten al over het project.

Als ode aan de kunstbeweging De Stijl heeft beeldend kunstenaar Gerrit Terpstra in samenwerking met Yolanda van Dongen een lijnenpatroon van kleine sloten en vlakken in het grasland ontworpen en uitgevoerd. Dit “schilderij” geïnspireerd op de Victory Boogie Woogie van Mondriaan, geeft het oude “sleatenplan” van Friesland weer. Een dynamisch schilderij van grassen en sloten dat de strijd aangaat met de elementen van de natuur. Een periscoop en drone opnames laten het lijnenpatroon van bovenaf zien; maar u kunt er ook doorheen lopen en het schilderij ervaren.

Muziek van de band “Howling and the moon” omlijst de opening. En wanneer het weer het toelaat is er de mogelijkheid om een rondje te zeilen met ons Skûtsje De Verwisseling.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/veel-media-aandacht-voor-opening-linen-yn-lan

mrt 31 2017

Veel waar verhandeld bij tafelverkoop MFC

Op zaterdag 25 maart vond in het MFC een tafelverkoop van tweedehands spullen plaats. Onder het motto ´meuk is leuk´ werd er diverse waar aangeboden. Dit liep uiteen van speelgoed tot gereedschap, kleding, potten en pannen, bokshandschoenen, schilderijen enzovoort, enzovoort. Jan Osinga was ter plaatse en zorgde voor een aantal foto´s.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/veel-waar-verhandeld-bij-tafelverkoop-mfc

mrt 31 2017

Dekdweilers en shantyzangers openen Watersportseizoen 2017

Zaterdagmiddag 22 april, om 13.00 uur, is de feestelijke en bovenal muzikale opening van het nieuwe Watersportseizoen Heeg-Woudsend-Gaastmeer 2017. In Heeg, Gaastmeer en Woudsend zijn er feestelijkheden tussen 13.00 en 18.00 u. In Heeg vooral met een Dekdweilersfestival en in Woudsend vooral met een Shanty-plus Festival. Maar er is veel meer!

Verbindend element tussen de festivals is een vaarverbinding tussen Heeg en Woudsend, met twee klassieke salonboten. Bezoekers kunnen doorlopend gratis heen en weer varen tussen beide dorpen. Een leuke vaartocht over het Heegermeer en de Woudsenderrakken. Tussen Heeg en Gaastmeer is een gratis pendeldienst met klassieke, Amerikaanse schoolbussen. In alle dorpen is ook voldoende gratis parkeergelegenheid.

De feestprogramma’s van Heeg, Gaastmeer en Woudsend vullen elkaar op bijzondere wijze aan. Braderie en Preuvenement van Heeg vinden plaats in het feestelijk versierde centrum van het dorp. Inwoners en winkeliers bieden allerlei lekkere hapjes en drankjes aan. Ook vindt er een opwindende flyboard-demonstratie plaats. Voorafgaand aan de festiviteiten is er in Heeg de tweede OVH FIT en Frij Run. Het gevarieerde parcours van deze hardloopwedstrijd is uitgezet rond het waterrijke gebied van Heeg. Voor jong en oud zijn er verschillende afstanden; de finish is in het centrum van Heeg.

In Woudsend zijn er – naast de koren en muziekgroepen – een watersport-, een kunstnijverheid- en een streekmarkt en ook allerlei verrassende kinderattracties, waaronder een kindertheater. De horeca verzorgt heerlijke hapjes en een speciaal Shanty-plus menu. In Gaastmeer is er een gezellige braderie in het centrum.

Aan het Dekdweilfestival in Heeg nemen dit jaar zes dweilorkesten deel. Tijdens dit festival treden de orkesten op in het centrum van Heeg, maar sommige ook in Gaastmeer en in Woudsend. Op het Shanty-plus Festival in Woudsend zingen vijf shantykoren, op vier verschillende podia. Ze worden afgewisseld door vier muziekgroepen met Schotse en Ierse Folksongs. Te gast zijn bovendien, om de beurt, drie dweilorkesten uit Heeg.

Voor de bezoekers van Heeg en van Woudsend liggen programma’s en plattegronden klaar, die ervoor zorgen dat iedereen op tijd het optreden van zijn of haar keuze kan volgen. Als knallende afsluiter verzamelen rond 18.00 u alle dekdweilorkesten zich op de Syl in Heeg en blazen het watersportseizoen voor geopend. Woudsend sluit om 17.30 u het festival af met een spectaculaire samenzang van alle vijf shantykoren, bij de nieuwe havenkom aan de Waechswal.

Bedrijven, standhouders en horeca Festivals als deze kunnen niet bestaan zonder de uitdrukkelijke praktische en financiële hulp van plaatselijke ondernemers en horeca. Ook de gemeente Súdwest-Fryslân en de Rabobank dragen financieel bij aan het welslagen van deze openingsfeesten.

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/dekdweilers-en-shantyzangers-openen-watersportseizoen-2017

mrt 27 2017

UPDATE: Eerste aanbiedingen dienstenveiling zijn bekend

De eerste aangeboden diensten voor de veiling van 31 maart komen binnen. Wilt u nog iets aanbieden of doen voor het goede doel, geef uw dienst dan snel door. Dat mag van alles zijn: een klus (grasmaaien, ramenlappen, etc), een taartbakken, noem maar op. Ook ondernemers kunnen natuurlijk hun steentje bij dragen. Misschien krijgt u inspiratie van het onderstaande lijstje of wellicht staat er iets tussen waarop u wilt bieden:

1)      Schoonheidsbehandeling (gezichtsbehandeling) van 45 minuten

2)      1 paar geitenwollen sokken

3)      Complete behandeling (wassen, knippen en föhnen) bij kapsalon

4)      Dominee-diner voor 2-4 personen

5)      Een weekend in de Glamptent aan het Heegermeer voor maximaal 6 personen

6)      Chauffeur voor één dag.

7)      Abonnement sportschool Nije Balans in Lemmer voor 3 maanden.

8)      10 rittenkaart zonnebank bij sportschool Nije Balans

9)      Een dag varen met een e-boat

10)   2 waardebonnen voor een complete wasbeurt in de car-wash

11)   Foto-shoot door een fotograaf van Fotoclub Gaasterland

12)   Golfles van een golf pro op golfclub Gaasterland

13)   Excursie Gouden bodem, inclusief overtocht

14)   Mand met bloemen

15)   Ramenlappen

16)   Antieke schoolplaat

17)   40 Appelflappen

18)   Twee keer oppassen

19)   Uit eten bij de familie Fekke en Marijke van der Wal

20)   3 werkoveralls van uitstekende kwaliteit, maat 48

21)   Zeilmiddagje op het Slotermeer, met schipper op een Etap 26i, 4 personen.

22)   Een overheerlijke cake.

23)   15 personen feestelijke hapjes, 5 hapjes per persoon.

24)   Een overnachting in het vakantiehuisje aan de Beurtfeartsteech 1.

25)   Een tegoedbon voor een hondentrim beurt van circa 2 uur.

26)   Een tegoedbon voor het wassen en föhnen van uw hond.

27)   Onderhoudsbeurt CV ketel en controle meterkast.

28)   Een vakkundige nek/rugmassage.

29)   Roei-les

30)   De volgende lekkernijen (deze worden los geveild):
.            a.   1 pot stoofperen
.            b.   1 pot bramen/vlierbessenjam
.            c.   1 pot Rozenbotteljam
.            d.   1 potje kersenjam
.            e.   1 potje kweeperengelei
.            f.    1 flesje aardbeien/rabarbersaus

31)   Yin-Yoga les (voor ontspanning en stressverlaging).

32)   Prachtige (dames-) bijbel met bijzondere kleurrijke kaft.

33)   Prachtige jongerenbijbel, met schitterende illustraties en uitleg.

34)   3 Duitstalige Bijbeltjes (2 x “die kleine Kees de Kort-Bibel” voor kleine kinderen en
de Grote Kees de Kort-Bibel eveneens voor kinderen).

Wilt ook u een dienst aanbieden? Zend dan een e-mailbericht naar agathawalsweer@live.nl of ottospoelstra@gmail.com.

Doe mee voor het goede doel: www.learnfoundation.nl.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/eerste-aanbiedingen-dienstenveiling-zijn-bekend

mrt 20 2017

Blacklight volleybaltoernooi WISKY groot succes

Op zaterdag 18 maart organiseerde volleybalvereniging WISKY een blacklight toernooi. In de middag waren de jeugdleden van de vereniging aan bod. Met glow in the dark attributen en een wit t-shirt aan, vermaakte de jeugd zich uitermate goed.

In de avond was het de beurt aan de senioren. Volledig uitgedost met neonverf, glow in the dark attributen en witte t-shirts gingen tien teams de strijd met elkaar aan. Na de voorrondes bleven uiteindelijk vier teams over die de kruisfinales in gingen. De finale werd uiteindelijk met 2-0 gewonnen door team Thirza.

Nadat de deelnemers fris en fruitig uit de douche kwamen vertrok iedereen naar Eetcafé De Pleats. Hier was de prijsuitreiking en werden de prijzen, gesponsord door De Pleats, uitgereikt en werd tot in de late uurtjes de nodige drankjes genuttigd.

WISKY kijkt terug op een zeer geslaagd toernooi wat dankzij hoofdsponsor hoveniers en klusbedrijf Elzinga mede mogelijk is gemaakt. Een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar. De foto’s zijn gemaakt door Jan Osinga.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/blacklight-volleybaltoernooi-wisky-groot-succes

mrt 18 2017

Nieuwe koers ouderenhuisvesting Woudsend Verzekeringen

18Vrijdag 3 maart jl. vond in het MFC een vergadering van Dorpsbelangen plaats over de toekomst van het leegstaande pand van Woudsend Verzekeringen.

Zoals bekend is het gebouw, na het vertrek van ASR, gekocht door Elkien, met de bedoeling om er een woon-zorgvoorziening voor ouderen in Woudsend te realiseren.

Na veel vergaderingen en rekenwerk is Elkien tot de conclusie gekomen dat zij het pand niet rendabel kan
exploiteren. Toch vinden alle betrokken partijen nog steeds dat goede ouderenhuisvesting in ons dorp gewenst en noodzakelijk is. In overleg met Elkien hebben we een mogelijke route ontwikkeld die ons in staat kan stellen ons doel alsnog te realiseren.

Het idee is een dorpscoöperatie te ontwikkelen die het pand van Elkien koopt en de verbouw en exploitatie voor haar rekening neemt. Er zijn in Nederland meerdere voorbeelden van dit soort coöperaties die succesvol woningen exploiteren en verschillende soorten van zorg aanbieden. Afgesproken is dat wij enkele maanden de tijd hebben om het idee te vertalen in een concreet plan. In dit plan zullen heel veel vragen beantwoord moeten beantwoorden ten aanzien van de juridische structuur, de financiering, de bouw, de exploitatie, het zorgconcept enz.

Bij de ontwikkeling van het plan krijgen we de volle medewerking van Elkien (kennis en mankracht). De prijs waarvoor we uiteindelijk het pand van Woudsend Verzekeringen kunnen kopen van Elkien zal mede afhankelijk zijn van de strekking van het plan en het exploitatiebeeld.

Een belangrijk onderdeel van het plan is de vaststelling van de behoefte aan woonruimte. Om hier een goed beeld van de te krijgen zal een schriftelijke enquête worden gehouden onder alle Woudsenders die ouder zijn dan vijftig jaar. De gemeente verzorgt de verzending van het onderzoek.

Het invullen van de enquête is heel belangrijk! Daarom vragen we met klem om jullie medewerking. Hoe meer formulieren er ingestuurd worden, des te beter kunnen we in het plan rekening houden met ieders eisen en wensen.

Uiteraard houden we ieder op de hoogte van de vorderingen.

Commissie voorbereiding ouderenhuisvesting / Dorpsbelangen
Johannes Kuipers
Leo Visser
Bert Haarsma
Loek Hogenhout

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/nieuwe-koers-ouderenhuisvesting-woudsend-verzekeringen

Oudere berichten «