dec 11 2017

Nieuwe Driuwpôlle valt vrijdag weer op de mat!

Op vrijdag 15 december verschijnt weer een nieuwe editie van dorpskrant De Driuwpôlle. In dit nummer leest u onder andere de volgende items:

 • Nieuws van de Recreatiestichting.
 • Mollen vangen met Bendiks Okma.
 • Kerstkoopavond.
 • De frou efter.

En daarnaast natuurlijk nog veel meer nieuws!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/nieuwe-driuwpolle-valt-vrijdag-weer-op-de-mat-3

dec 08 2017

Uitnodiging informatieavond ‘Gas in Woudsend?’

Uitnodiging informatieavond ‘Gas in Woudsend?’

Het zal inmiddels bij iedereen bekend zijn dat de overheid het voornemen heeft gas te betrekken uit zogenaamde ‘kleine velden’. Eén van die velden bevindt zich onder Woudsend.

Graag nodigen wij jullie uit voor een informatieavond over dit onderwerp.

Maandag 18 december – MFC – 20.00 uur 

De volgende onderwerpen zullen aan de orde komen:

 • Wat staat ons mogelijk te wachten?
 • Stel dat we als dorp bezwaar hebben tegen gaswinning, wat zijn dan de middelen/acties die we kunnen inzetten om het tij te keren?
 • Wat zijn de ervaringen op andere locaties (bijv. Oppenhuizen)?
 • Wat is de positie van Vermillion, de gemeente, de provincie en de rijksoverheid?
 • Wat is de status van het seismisch onderzoek dat de afgelopen weken in Woudsend is uitgevoerd?

Richard van Benthem, strategisch beleidsmedewerker bij onze gemeente, zal een inleiding verzorgen en vragen beantwoorden. Hij is de afgelopen jaren intensief betrokken geweest bij het gaswinningsbeleid in onze gemeente.

Aanvullende informatie (downloadbare pdf’s):

Tot ziens allemaal op maandag 18 december 2017!
Bestuur Dorpsbelangen Woudsend e.o.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/uitnodiging-informatieavond-gas-in-woudsend

dec 04 2017

Wereldkampioen BBQ Jord Althuizen treedt 7 december op als gastkok bij Omke Jan

Jord Althuizen gaat 7 december zijn BBQ kunsten laten proeven aan de gasten van Omke Jan. Een unieke gelegenheid om Jord aan het werk te zien. Jord Althuizen is naast wereldkampioen BBQ bekend van het RTL programma Grillmasters en voor het tweede jaar op rij winnaar van de Kookboek van het Jaar prijs.

Binnen enkele dagen was dit evenement al volgeboekt.

Omke Jan is een boergondische ontmoetingsplek aan het water in Woudsend, waar je kunt eten, drinken, slapen en beleven. Een nieuw horeca concept waar gebruik wordt gemaakt van oeroude keukentechnieken en waar zoveel producten rechtstreeks van de boer uit de omgeving worden betrokken. De seizoenen bepalen wat de boeren leveren. Eten zonder fratsen, herkenbaar en knetterlekker!

Datum 7 december vanaf 18.30 uur.

Omke Jan, Woudsend.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/wereldkampioen-bbq-jord-althuizen-treedt-7-december-op-als-gastkok-bij-omke-jan

nov 30 2017

Kerstconcert Collage 16 december in De Karmel

Zestien vocalisten, dirigent Albertus de Jong, pianist Wiebe Kaspers en een kerstprogramma. Zie daar de ingrediënten van het kerstconcert van Vocaal Ensemble Collage uit Dokkum. Als deze mensen samen muziek maken, dan gebeurt er iets bijzonders. Of het nu gaat om klassieke traditionals, Engelse carols, lichtvoetige populaire muziek of swingende jazzy kerstnummers.

Rond het kerstverhaal zingt Collage naast nummers van o.a. Rutter en Stopford ook het verstilde Glow van Eric Whitacre, het intieme Breath of Heaven van Amy Grant en Christmas Jazz. Dirigent Albertus de Jong leidt dit in goede banen, ondersteund door prachtig pianospel van Wiebe Kaspers.

Zaterdag 16 december om 20.00 uur zijn te horen in De Karmel.
Kaarten zijn te koop bij de ingang van De Karmel à € 10. Tot 15 jaar gratis.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/kerstconcert-collage-16-december-in-de-karmel

nov 20 2017

Foto’s intocht Sint Nicolaas

Sint Nicolaas is op 18 november weer aangekomen in Woudsend. Vele kinderen zorgden voor een warm welkom in ons dorp. Vanaf de Eewal werd de Goedheiligman muzikaal naar het MFC begeleid. Hier liet de jeugd zijn talenten op het podium zien. Fotopiet Jan Osinga was erbij en legde de intocht vast op beeld. Bekijk de foto’s hier!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/fotos-intocht-sint-nicolaas

nov 15 2017

Hij komt, hij komt

A.s. zaterdag is het weer zover. Sinterklaas komt aan in Nederland en deze keer is dat in Dokkum. Na het feest daar komt hij met de boot rechtstreeks naar Woudsend. Om half vier hoopt hij op een groot welkom op de Iewâl. En natuurlijk neemt hij weer veel Pieten mee. En of die nu wit, zwart, geel of bruin zijn, zolang ze maar veel pepernoten meenemen. En hopelijk ook de pakjes die de kinderen op hun verlanglijstje hebben staan. Na een rondwandeling door het dorp is er een groot Sinterklaasfeest in mfc De Driuwpôlle.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/hij-komt-hij-komt

nov 15 2017

Het verhaal van Sint Maarten verteld

Zaterdagmiddag 11 november jl. werd onder grote belangstelling van de kinderen uit het dorp en hun ouders bij de R.K. kerk het verhaal van Sint Maarten verteld. Daarna gingen de kinderen langs de deuren. Jan Osinga maakte op verzoek een aantal foto’s die hier te zien zijn.

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/het-verhaal-van-sint-maarten-verteld

nov 12 2017

Nieuwe Driuwpôlle verschijnt vrijdag 17 november!

Op vrijdag 17 november verschijnt weer een nieuwe editie van dorpskrant De Driuwpôlle. In dit nummer leest u onder andere de volgende items:

 • De man efter.
 • Gemeenteraadsverkiezingen.
 • Oud papier in Woudsend.
 • Nieuws van de Jeugdpôlle

En daarnaast natuurlijk nog veel meer nieuws!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/nieuwe-driuwpolle-verschijnt-vrijdag-17-november

nov 09 2017

Foto’s opening gerenoveerd MFC

De vernieuwde feestzaal (foto: Jan Osinga).

De vernieuwde feestzaal (foto: Jan Osinga).

Dit jaar is het MFC grondig gerenoveerd én verduurzaamd. Afgelopen donderdag vond onder grote belangstelling de opening plaats. Op zaterdag was er open huis. Het resultaat mag er zijn. Jan Osinga was er ook en maakte voor ons een reportage. Klik hier om het album te bekijken! 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/fotos-opening-gerenoveerd-mfc

nov 07 2017

Terugblik Monumenten Muziek en Meer

Afgelopen september vond voor de vierde keer het evenement Monumenten Muziek en Meer plaats in ons dorp. Het was een gezellige dag waarop weer veel te beleven was. Mocht u onverhoopt deze dag gemist hebben, of wilt u hier nog eens op uw gemak op terug kijken; bekijk dan onderstaande video gemaakt door dorpsgenoot Leo Harland.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/terugblik-monumenten-muziek-en-meer

Oudere berichten «