sep 18 2018

Etentje voor senioren en alleenstaanden van Woudsend

 Op vrijdag 19 oktober a.s. organiseert de diaconie komend winterseizoen het eerste etentje voor senioren en alleenstaanden. Vanaf 12.00 uur zijn de gasten weer welkom in de foyer van De Driuwpôlle, waar het kookteam van vrijwilligers om 12.30 uur een heerlijk maal opdient. Daarmee wordt een traditie voortgezet, waar velen graag aan deelnemen. Wie inmiddels ‘vaste gast’ is, krijgt in september persoonlijk bericht.

Kent u deze etentjes nog niet? Meld u aan en kom een keer kennis maken. Elke senior of alleenstaande Woudsender is van harte welkom! Nieuwe gasten wel een week van tevoren even opgeven, dus uiterlijk 12 oktober.

De data voor de volgende etentjes zijn ook al bekend. Steeds op vrijdag: 16 november 2018, 18 januari, 15 februari en 15 maart 2019.

De kosten van een maaltijd zijn € 7.50 per persoon, te betalen aan tafel in het MFC.

Voor aanmelding zie ons agendabericht.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/etentje-voor-senioren-en-alleenstaanden-van-woudsend-9

sep 18 2018

Burendag in Woudsend: Kofje op de Camping

Zaterdag 22 september is het weer de Nationale Burendag. We grijpen dit moment aan om een ieder uit te nodigen voor een kopje koffie op de Camping.

Woudsend heeft 4 bedrijven wat je onder een camping kunt benoemen. Alle 4 bedrijven willen u graag deze dag van 10:00 tot 15:00 uur het bedrijf laten zien en u bijpraten over het reilen en zeilen op de camping,  de keuzes die ze als ondernemers moeten maken, en toekomstplannen voor het bedrijf. Ook willen ze van u weten hoe u het wonen in de buurt van de camping en de toeristen in en rondom Woudsend ervaart. Kortom een gezellig buren praatje.

De volgende Campings doen mee:

  1. Aqua Camping en jachthaven de Rakken, Lynbaen 10
  2. Glampingtent van Gerda Hoekstra, Camping Indijk
  3. Mini camping de Wetterspetter, Nr. 1 Indijk
  4. Camperplaats Waterloo en Theeschenkerij Nr. 19 Ypecolsga

Voor de locaties zie ons agendabericht.

De Nationale Burendag is een initiatief van het Oranjefonds in samenwerking met Douwe Egberts en is opgepakt door Dorpsbelangen Woudsend e.o.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/burendag-in-woudsend-kofje-op-de-camping

sep 14 2018

Feestelijk concert Urker Mannenkwartet in Woudsend

Woudsend – Op vrijdag 21 september a.s. zal het Urker Mannenkwartet o.l.v. Gerwin van der Plaats in samenwerking met de bekende sopraan Clara de Vries een concert geven in de De Karmel te Woudsend. Het programma bevat geliefde liederen van licht klassiek tot populair aangevuld met verrassende instrumentale en vocale solo’s. Natuurlijk is er eveneens ruimte voor samenzang. Dirigent Gerwin van der Plaats bespeelt eveneens het fraaie Bakker & Timmenga-orgel.

In 2010 begonnen de zangers van het Urker Mannenkwartet als gelegenheidszanggroep bij een cd-opname. Dat was zo’n bijzondere ervaring dat de jongens besloten om door te gaan als kwartet en vroegen Gerwin van der Plaats, bekend vanwege zijn dirigentschap bij het Chr. Kamper Mannenkoor D.E.V om hun daarin te begeleiden. Dat bleek een gouden greep te zijn. Zijn enthousiaste aanpak en aanstekelijke muzikaliteit uiten zich in concerten met een lach en een traan. Het publiek ervaart de vriendschappelijke verbondenheid in zang en spel. Zangcoach Clara de Vries weet als geen ander het kwartet aan te vullen met haar prachtige sopraanstem. Het is niet voor niets dat de concerten van het Urker Mannenkwartet een grote populariteit genieten in binnen en buitenland.

Het concert begint om 20.00 uur en de deuren gaan open om 19.30 uur. De toegang bedraagt €10. Kinderen t/m 16 jaar hebben gratis entree. Van harte welkom.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/feestelijk-concert-urker-mannenkwartet-in-woudsend

sep 09 2018

Uitnodiging Damclub Eensgezindheid

Komende donderdag 13 september start het nieuw seizoen van de damclub in de havenzaal van de  Driuwpôlle te Woudsend.

Op deze avond komt onze clubkampioen een demonstratie geven over het damspel met wat zetjes en eindspellen. Lijkt het je leuk? Kom vrijblijvend langs om een potje te dammen en wie weet doe je dit jaar wel met ons mee  aan de competitie.

We spelen elke donderdagavond vanaf 20.00 uur tot dat het spel is afgelopen, en daarna gezellig nazitten in de foyer.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van de Damclub

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/uitnodiging-damclub-eensgezindheid

sep 07 2018

Opening 11 Stegentocht Woudsend

Vanmiddag is de 11 Stegentocht Woudsend officieel geopend door Magda Berndsen, burgemeester van Súdwest-Fryslân.
Onder het toeziend oog van tientallen Woudsenders heeft zij de eerste drie informatieborden onthuld van de in totaal 23 infopunten die de basis voor de dorpswandeling zijn.

De 11 Stegentocht Woudsend is een initiatief van Dorpsbelangen Woudsend. Daarbij is intensief en plezierig samengewerkt met de bewoners van de Oude Kern, Historische Kring Woudsend en de gemeente Súdwest-Fryslân. De financiering heeft plaatsgevonden vanuit het Friese Meren Project.

Het doel van de dorpswandeling is om gasten van ons dorp te informeren over de geschiedenis, de belangrijke feiten en de anekdotes van Woudsend, waarbij de unieke stegenstructuur als een rode draad door alle verhalen loopt. Over de cruciale betekenis van de Ie. De historie van kerken en molens. De manier van leven door de eeuwen heen. De herkomst en functie van de stegenstructuur. Maar ook over de vraag waarom Woudsend geen stadsrechten heeft. Lolle Harings Nauta die met zijn schip zes maanden vast zat in Russisch ijs. Het verdwenen recept van de Woudsender Berenburg.

De wandeling voert langs 23 informatieborden die op hoofdlijnen een verhaal vertellen. Aanvullende informatie kan de wandelaar vinden in de 11 Stegentocht brochure (Nederlands, Duits en Engels), op de website van de 11 Stegentocht (www.elfstegentochtwoudsend.nl) en door gebruik te maken van de QR-code die op elk informatiebord te vinden is.

Het project is omvangrijk. De 11 Stegentocht is een belangrijke toevoeging aan het toeristisch product van Woudsend.

De foto’s zijn gemaakt door Jan Osinga.

   

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/opening-11-stegentocht-woudsend

sep 07 2018

Timmerfabriek De Jong Woudsend zoekt samenwerking met VDM Woningen

Timmerfabriek De Jong in Woudsend wil de komende jaren inzetten op een groei in de nieuwbouwmarkt. De organisatie, gespecialiseerd in houten kozijnen voor de renovatiemarkt, heeft aannemer VDM Woningen in Drogeham bereid gevonden om als medeaandeelhouder deze ambitie gezamenlijk waar te maken.

Onlangs heeft Timmerfabriek de Jong geïnvesteerd in een nieuw multifunctioneel bewerkingscentrum (Weinig Conturex), CNC gestuurd. Met dit bewerktingscentrum kan de organisatie een hogere productie realiseren voor zowel de renovatie- als de nieuwbouwmarkt. Algemeen Directeur Ferdi de Jong laat weten; ‘In de renovatiemarkt voelen wij ons thuis en zien wij nog veel mogelijkheden voor groei, maar ook de nieuwbouwmarkt is sterk op zoek naar kwalitatief goede houten kozijnen, merken wij.’ 

Het familiebedrijf Timmerfabriek De Jong bestaat al sinds 1922 en vanaf 2011 is de vierde generatie aan het roer. De organisatie telt momenteel 35 medewerkers en heeft een eigen montageploeg. VDM Woningen telt 150 medewerkers en realiseert jaarlijks circa 200 prefab houtskeletbouw woningen. Met een eigen productiehal in Drogeham en een uniek bouwsysteem garandeert de organisatie hoogwaardige en energiezuinige woningen voor zowel de particuliere- als projectmatige markt.

Door de samenwerking wordt Timmerfabriek de Jong uiteraard ook toeleverancier van houten kozijnen aan VDM Woningen. Financieel directeur van VDM Woningen, Kees Buitenwerf, geeft aan: ‘Bij ons staat kwaliteit voorop en wij zijn continu op zoek naar leverbetrouwbaarheid van onze leveranciers. Timmerfabriek De Jong kan ons deze kwaliteit en zekerheid bieden. Wij kunnen daarentegen met kennis, kunde en financiële steun Timmerfabriek De Jong mogelijkheden bieden om zowel in de renovatiemarkt als de nieuwbouwmarkt te groeien.  

Timmerfabriek De Jong en VDM Woningen hebben alle vertrouwen in een goede samenwerking. Beide organisaties zijn actief binnen geheel Nederland en zetten hun vakkennis met Friese nuchterheid in. Zowel Timmerfabriek de Jong als VDM Woningen blijven separaat van elkaar opereren vanuit de huidige locaties in Woudsend en Drogeham.

Foto: Bauke van Delft (gemaakt bij Timmerfabriek De Jong Woudsend). 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/timmerfabriek-de-jong-woudsend-zoekt-samenwerking-met-vdm-woningen

sep 05 2018

Afscheid Theo van Baaren

Uitnodiging 7 september 2018 

Theo van Baaren neemt afscheid !

Theo van Baaren is vanwege pensionering voor de zomer gestopt als beheerder van MFC De Driuwpôlle. Uiteraard willen wij daaraan de nodige aandacht besteden.

Alle bezoekers van de Driuwpôlle en Woudsenders worden van harte uitgenodigd om Theo de hand te drukken en feestelijk afscheid van hem te nemen op

vrijdag 7 september van 16 tot 18 uur in De Driuwpôlle.

 Het bestuur van MFC De Driuwpôlle

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/uncategorized/afscheid-theo-van-baaren

aug 31 2018

Organisten spelen op het Van Gruisenorgel in de Sint Michaëlkerk

In het kader van Oargelpaad, een samenwerking tussen Tsjerkepaad en Organum Frisicum, zullen op zaterdagmiddag 1 september vier organisten elk een half uur op het Van Gruisenorgel (bouwjaar 1811) spelen. De organisten komen uit Schagen, Gouda, Sneek en Haarlem. Volgens schema zal op de volgende tijden op het orgel worden gespeeld: (wijzigingen voorbehouden)

13.30-14.00 uur  orgelspel
14.30-15.00 uur  orgelspel
15.30-16.00 uur  orgelspel
16.30-17.00 uur  orgelspel

Gedurende de gehele middag (zaterdag 1 september 2018) is de RK Sint Michaëlkerk van Woudsend geopend voor bezoekers, ook tijdens de optredens van de organisten. U bent van harte welkom van 13.30 tot 17.00 uur.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/organisten-spelen-op-het-van-gruisenorgel-in-de-sint-michaelkerk

aug 31 2018

Programma Open Monumentenweekend Woudsend op 8 en 9 september

Foto: Tom Goossens Photography.

Woudsend staat een heel weekend lang in het teken van “Open Monumentendag”. Op zaterdag 8 en zondag 9 september zijn beide molens en kerken open voor bezichtiging. Bezoek Korenmolen ’t Lam uit de 17e eeuw, Houtzaagmolen De Jager uit 1719, de RK Sint Michaëlkerk uit 1792 en de PKN kerk De Karmel uit 1837. Allemaal heel bijzondere monumenten. De RK Michaëlkerk is zelfs de oudste RK kerk van bisdom Groningen-Leeuwarden. De Karmel werd in 2009 uitgeroepen tot de mooiste kerk van Friesland. Woudsend telt ruim twintig monumenten.

Ontdek historisch Woudsend
Het gehele weekend kunt u het dorp, de gezellige straatjes en de vele historische steegjes, ontdekken met de QR-code. Laat u verrassen door het aantal rijksmonumenten en ontdek de verhalen rond de vele oude huizen, de kerken en molens. Ondertussen ontdekt u wandelend diverse kleine winkeltjes. De molens zullen in bedrijf zijn en de molenaars vertellen u graag over de werking ervan.

Deze keer zal het Muziekfestival “Monumenten, Muziek en Meer.. “ op zondag worden georganiseerd met weer veel muziek en gezellige activiteiten in het dorp.

Programma Muziekfestival “Monumenten, Muziek en Meer…” op zondag 9 september
Live muziek van muziekgroepen, koren en solisten op verschillende locaties in het dorp, in kerken, bij molens en horeca. Optredens van folkgroep Reizger, troubadour Jan Nota, folkgroep Andehlian, folk- en countryband Janis Mc Coury & Wall of Sound, No Ego Jazzpop & More, muziekduo’s The Lion Rules en De Trochsetters.

De KinderKunstroute wordt officieel geopend door cultuurwethouder Stella van Gent. Twaalf genomineerde kunstwerken, gemaakt door kinderen van de basisschool, zijn verduurzaamd (o.a. in brons) en als route langs de passantenhaven opgesteld. De kunstwerken staan symbool voor de afgelopen vier jaren waarin de kinderen elk jaar kunstwerken hebben gemaakt. KinderKunst Woudsend heeft in het voorjaar van 2018 tevens met kinderen een “Kofschip” met wilgentenen nagebouwd. Dit alles in het kader van Culturele Hoofdstad.

Nieuw is een kunstmarkt van Woudsender kunstenaars met het thema “Van ambacht naar beeldend”. Verder is er een streekmarkt met onder meer visrokerijen en een kinderplein met attracties en een treintje dat met CO2-vrije “Blauwe diesel” als “Monumentenexpres” door het centrum van Woudsend zal rijden. Vast onderdeel is het unieke vaartochtje “varen met verhalen” met verhalenverteller Mindert Wijnstra. De gezellige Midstrjitte wordt weer opgetuigd met een kindervrijmarkt en verkoop vanuit historische panden.

Foto: Tom Goossens Photography.

Foto: Tom Goossens Photography.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/programma-open-monumentenweekend-woudsend-op-8-en-9-september

aug 28 2018

Populair klassiek concert in Woudsend

In De Karmel te Woudsend wordt op zaterdagmiddag 8 september a.s. om 17.00 uur een concert gegeven op orgel en trompet. De Karmel – de protestantse kerk in Woudsend – is tot 17.00 uur ook open in het kader van Tsjerkepaad en Monumentenweekend. Het concert belooft een mooie muzikale finale te geven aan deze middag.

Diverse populair klassieke melodieën worden ten gehore gebracht door twee musici, Hugo van der Meij op het kerkorgel en Pascal van de Velde op trompet. Het tweetal is bekend van vele optredens en heeft onlangs ook zijn eerste instrumentale album opgenomen.

De toegang bedraagt 10,00 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de ingang van de kerk. Na afloop kunnen bezoekers van het concert met de musici kennis maken en napraten.

Op de foto Trompettist Pascal van de Velde en organist Hugo van der Meij.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/populair-klassiek-concert-in-woudsend

Oudere berichten «