sep 19 2019

Monumentenweekeinde 2019

Foto’s van het monumentenweekeinde 2019.
 
Foto’s: Jan Osinga

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.woudsendonline.nl/voorpagina/monumentenweekeinde-2019

sep 17 2019

Beleef de Nacht van de Nacht in Woudsend op zaterdag 26 oktober 2019

Op zaterdagavond 26 oktober kunt u weer genieten van de nacht, kijken naar de sterren, luisteren naar muziek en naar verhalen tijdens de Nacht van de Nacht in Woudsend.

Tijdens de Nacht van de Nacht zullen in het centrum van Woudsend enkele uren vanaf 19.00 uur zoveel mogelijk de lichten gedoofd zijn, zowel binnen als buiten. Glazen potjes met waxinelichtjes zullen de straten en stegen verlichten. Dit zal een prachtige beleving zijn.

Van 19.00 tot 21.00 uur zullen diverse activiteiten worden georganiseerd. Verhalenvertellers gaan in de straten verhalen vertellen en gedichten voordragen. Er is muziek, schminken en bij de horeca kunt u bij kaarslicht dineren. We hopen dat veel dorpsbewoners en gasten deze avond een wandeling gaan maken in een sfeervol “Woudsend in kaarslicht” en volop genieten van de nacht en de sterren.

Medewerking gevraagd 
Helpt u mee om er een mooie geslaagde avond van te maken? Uiteraard met het plaatsen van waxinelichtjes in de oude kern? Of wilt u een muzikale bijdrage leveren of verhalen of gedichten voordragen? Samen kunnen we er een mooie avond van maken. Mocht u ons willen helpen bij deze avond als muzikant, verhalenverteller of heeft u suggesties voor deze avond, laat het ons weten via onderstaand mailadres of telefoonnummer.

Contact via mail: woudsendpromotie@gmail.com of tel. 06 55186794.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.woudsendonline.nl/voorpagina/beleef-de-nacht-van-de-nacht-in-woudsend-op-zaterdag-26-oktober-2019

sep 15 2019

Jubileum Houtzaagmolen de Jager en het Molenhuis

Veel beter kon het niet, lekker weer, goede sfeer, de burgemeester op bezoek, veel publiek, speciale compositie door “Koperguod” en mooie speeches. Op naar de volgende 300 jaar, zoals burgemeester Jannewietske de Vries memoreerde.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.woudsendonline.nl/voorpagina/jubileum-houtzaagmolen-de-jager-en-het-molenhuis

sep 11 2019

Nieuwe Driuwpôlle valt vrijdag weer op de mat!

Heeft even geduurd, maar a.s. vrijdag 13 september verschijnt er weer een nieuwe Driuwpôlle.
 
Onderwerpen die aan bod komen zijn:
 
  • Skûtsjesilen
  • Boerenmarkten
  • Ut Wâldsein: Alexander Visser
  • Ut ‘e Pinne fan: Corinne van Netten

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.woudsendonline.nl/uncategorized/nieuwe-driuwpolle-valt-vrijdag-weer-op-de-mat-6

sep 09 2019

Dorpsvisie Woudsend 2020-2030

Introductie:

Het is belangrijk dat we een visie hebben op de toekomst van ons dorp. We weten allemaal dat de tijd het dorp verandert. Soms gelijkelijk, soms schoksgewijs. Een visie op de toekomst helpt ons om invloed te hebben. Oftewel zelf aan het roer te staan bij veranderingen.

Bij de ontwikkeling van de visie hebben we geprobeerd zo veel mogelijk dorpsgenoten te betrekken. En dat is niet moeilijk, het kost alleen een beetje energie. Woudsenders zijn zeer begaan met hun dorp. Dat is een grote kwaliteit. De betrokkenheid en de mondigheid leveren ons belangrijke informatie waarmee we vorm aan de toekomst kunnen geven.

Als bijlage: 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.woudsendonline.nl/voorpagina/dorpsvisie-woudsend-2020-2030-2

aug 21 2019

Populair-klassiek concert in De Karmel

Op zaterdag 14 september 2019 geven Hugo van der Meij en Pascal van de Velde een concert in De Karmel. Het concert begint om 17.00 uur. Van der Meij speelt orgel en piano, Van de Velde trompet en bugel. Samen nemen zij het publiek mee in een prachtig programma. Naast populair repertoire zijn er klassieke werken te horen, onder andere muziek van Albinoni, Handel, Toselli en Shostakovich. Kortom: het wordt een populair-klassiek concert met veel variatie. Iedereen is van harte welkom om dit mee te maken.

Pascal van de Velde en Hugo van der Meij werken al lange tijd samen. Beiden hebben hun sporen verdiend in de muziekwereld en vorig jaar maakten zij hun eerste CD. Tijdens het concert is deze CD ook verkrijgbaar.

De toegang bedraagt voor volwassenen 10 euro en voor kinderen t.m. 16 jaar 5 euro. Kaarten zijn vanaf 16.30 uur verkrijgbaar aan de ingang van De Karmel. Het concert wordt gesponsord door IJsselmeer-Beton te Lemmer.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.woudsendonline.nl/voorpagina/populair-klassiek-concert-in-de-karmel

aug 21 2019

Zaterdag 12 oktober: nachtkuier Wâldsein

Een unieke avondwandeling door watersportdorp Woudsend

Op zaterdag 12 oktober wordt in Woudsend de eerste nachtkuier georganiseerd.  Een unieke herfstavondwandeling door Woudsend en omstreken.

Woudsend is van zichzelf een prachtig dorp om in te wandelen met zijn karakteristieke stegen, waterkanten en oude gevels. Ook buiten Woudsend is het prachtig. Natuur, landbouw en water zijn hier rijk vertegenwoordigd.

De nachtkuier Wâldsein wordt georganiseerd door vijf enthousiaste Woudsenders die Woudsend op een unieke én sportieve manier anders willen laten zien. De initiatiefnemers willen met deze kuier een unieke wandeling aanbieden. Een route waar je normaal niet komt. Over het water, door het land en zelfs door een uniek gebouw. Woudsend op z’n mooist!

Tijdens deze nachtwandeling, waarbij je kunt kiezen tussen afstanden van 5, 10 of 20 kilometer, kom je langs de meest bijzondere en unieke plekken van het dorp.

De 10 en 20 kilometer tochten kosten €12,50, hiervoor krijg je onderweg versnaperingen en de nodige verzorging. Op verschillende plekken tijdens de route is er livemuziek. Aanmelden voor deze afstanden kan via de website www.nachtkuierwaldsein.nl.

Speciaal voor basisschoolkinderen is er een tocht van 5 kilometer. Andere geïnteresseerden kunnen zich hier ook voor aanmelden, dit kost € 2,50 en de inschrijving hiervan is een halfuur voor aanvang van de tocht. 

Kijk voor meer informatie en aanmelden op: www.nachtkuierwaldsein.nl  

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.woudsendonline.nl/voorpagina/zaterdag-12-oktober-nachtkuier-waldsein

aug 05 2019

Woudsend pakt uit op Monumentenweekend

Persbericht
 
Woudsend pakt uit op Monumentenweekend
 
Woudsend staat een heel weekend lang in het teken van Open Monumentenweekend. Op zaterdag 14 september staat de feestelijke jubileumviering van 300 jaar houtzaagmolen De Jager centraal. Op zondag 15 september wordt het jaarlijkse evenement ‘Monumenten, Muziek en Meer’
gehouden met het amateurmuziekfestival ‘Muziek aan het water’.
 
Het hele weekend zijn alle molens, kerken en andere monumenten open voor bezichtiging.
Nieuw is hierbij de bezichtiging van een unieke en geheel gerestaureerde 18-eeuwse kapiteinswoning.
Met de elfstegentocht en vaartochtjes ontdekt u historisch Woudsend met de verhalen rond de oude panden, stegen en straatjes. Alle activiteiten in het weekend zijn vrij toegankelijk.
 
14 september: Jubileum 300 jaar houtzaagmolen De Jager
 
Zaterdag 14 september is van 10:30 – 17:30 een feestelijk jubileumprogramma van houtzaagmolen De Jager en Het Molenhuis. De opening wordt verricht door burgemeester Jannewietske de Vries en blazersensemble ‘Koperguod’. Er zijn lezingen en presentaties over de molen vroeger en nu. Er is open huis en bezichtiging van de houtzaagmolen en zeilschool Het Molenhuis. Er worden demonstraties met touwslagerij, mastenmaken en trekzagen gegeven en men kan kennismaken met zeillessen van de zeilschool.
15 september: Monumenten, Muziek en Meer
 
Zondag 15 september is van 12:00 – 18:00 uur het jaarlijkse monumenten-evenement met veel gevarieerde activiteiten voor jong en oud. Dit jaar met ‘Muziek aan het Water’ als groot opgezet muziekfestival in samenwerking met amateurfederatie Femuza. Aan de passantenhaven bij het dorpshuis/MFC De Driuwpôlle, aan de Eewal en in beide kerken treden afwisselend tien orkesten en koren uit heel Súdwest-Fryslân op.
Verder is er een kunst- en streekmarkt met visrokerijen, een kinderplein met attracties, kindertheater InkiPinki en een treintje rijdt weer als Monumentenexpres door Woudsend. Vast onderdeel is het “Varen met verhalen” met verteller Mindert Wijnstra. De gezellige Midstrjitte wordt weer opgetuigd met een kindervrijmarkt en verkoop vanuit historische panden.
 
Toegang en parkeren
 
Alle activiteiten in het weekend zijn vrij toegankelijk. Gezien de verwachte belangstelling voor beide dagen wordt geadviseerd de parkeerverwijzing aan beide toegangswegen naar het dorp goed te volgen.
Aan beide zijden van het dorp is vlakbij het centrum voldoende parkeergelegenheid.
Meer informatie via www.woudsendonline.nl en woudsendpromotie@gmail.com
 
 
Contactgegevens
 
Meer info via e-mail: woudsendpromotie@gmail.com en 06-55 186 794
 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.woudsendonline.nl/voorpagina/woudsend-pakt-uit-op-monumentenweekend

aug 02 2019

Monumentenweekend Woudsend

14 en 15 september 2019 is het weer zover: Monumentenweekend Woudsend. Dit is een vooraankondiging.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.woudsendonline.nl/voorpagina/monumentenweekend-woudsend

jul 18 2019

Boerenmarkt 2019 Woudsend

De Boerenmarkt is vandaag weer begonnen. Het was gezellig druk met perfect weer. De komende 6 donderdagen kunt u de markt nog bezoeken.

Een fotoverslag van Jan Osinga.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.woudsendonline.nl/voorpagina/boerenmarkt-2019-woudsend

Oudere berichten «