okt 10 2017

Nieuw bestuur Recreatiestichting Woudsend

Op 10 juli jl. is het eigendom van jachthaven en camping De Rakken officieel overgegaan van de gemeente naar Recreatiestichting De Rakken.
 
Dat betekent dat het huidige interim bestuur (Rob Kox, Durk Douma en ondergetekende) haar taak heeft volbracht.
De afgelopen tijd heeft het zoeken van een nieuw bestuur alle aandacht gehad. Dit heeft geleid tot de benoeming van drie nieuwe bestuursleden, met volledige instemming van de Raad van Advies en Toezicht.
 
Derhalve kan ik mededelen dat het nieuwe bestuur zal bestaan uit Rene Nagelhout (voorzitter), Chris Rijpma en Jorrit Zondervan.
Tezamen staan ze naar mijn mening garant voor ruime bestuurlijke ervaring, enthousiasme en een grote passie voor het dorp Woudsend. Ik heb alle vertrouwen dat deze heren de onderneming goed zullen besturen en ben met name blij dat in het bestuur ook de jongere generatie vertegenwoordigd is.
 
Ik wens het nieuwe bestuur alle succes voor de toekomst.
 
In het novembernummer van de dorpskrant zullen de nieuwe bestuursleden zich nader voorstellen.
 
Bestuur Recreatiestichting De Rakken.
Jos Paques, voorzitter a.i.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/nieuw-bestuur-recreatiestichting-woudsend

okt 10 2017

Nieuwe Driuwpôlle valt vrijdag weer op de mat!

Op vrijdag 13 oktober wordt de nieuwe dorpskrant De Driuwpôlle weer bezorgd. In deze krant komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

  • De man efter de strontrace.
  • Cees Visser schrijft voor de rubriek út Wâldsein.
  • Nieuws van de Learn! Foundation.

En daarnaast natuurlijk nog veel meer nieuws!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/nieuwe-driuwpolle-valt-vrijdag-weer-op-de-mat-2

okt 10 2017

Flinke waterschade in haven Woudsend

De afgelopen periode hebben we te maken gehad met onstuimig herfstweer. Het bleek te gaan om de staart van de orkaan Maria. Sterk afgezwakt heeft ze ook in onze contreien flink huis gehouden. De schade die daar het gevolg van is wordt steeds duidelijker. Onze fotograaf ter plaatse, Jan Osinga, maakte bijgaande fotoreportage. We moeten helaas concluderen dat  de hulpverlening traag op gang komt.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/flinke-waterschade-in-haven-woudsend

sep 29 2017

Etentje voor senioren en alleenstaanden van Woudsend

Op vrijdag 20 oktober a.s. organiseert de diaconie dit winterseizoen het eerste etentje voor senioren en alleenstaanden. In de loop van de winter volgen er nog vijf vrijdagen waarop er een middagmaal wordt bereid in het MFC De Driuwpôlle, om gezellig samen te eten. Het kookteam van vrijwilligers maakt er – evenals vorige jaren – elke keer weer wat lekkers van!  

Vanaf 12.00 uur zijn de gasten welkom in de foyer van De Driuwpôlle.

De vaste gasten van vorig jaar staan al genoteerd. Graag een week van tevoren afmelden als u niet komt. Bij ziekte is later bericht natuurlijk geen probleem. Nieuwe gasten zijn ook van harte welkom. Bent u senior of  alleenstaand en kent u deze etentjes nog niet? Meld u aan en kom een keer kennis maken. Wel een week van tevoren even opgeven, dus voor 13 oktober a.s.

De volgende etentjes zullen worden gehouden op: 17 november en 8 december 2017 en op 19 januari, 16 februari en 16 maart 2018.

De kosten van een maaltijd zijn € 7.50 per persoon, te betalen aan tafel in het MFC.

Een hartelijke groet namens de diaconie, Gerrit Roodhof, tel. 591785

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/etentje-voor-senioren-en-alleenstaanden-van-woudsend-8

sep 13 2017

Herfststorm zorgt voor overlast en vertier

Het zal u niet ontgaan zijn. De eerste herfststorm van dit jaar raasde over Nederland. Dit zorgde op veel plaatsen voor overlast. Zo was het opletten geblazen in het verkeer vanwege de harde windstoten en takken op de weg. De bomen kregen het zwaar te verduren, omdat ze nog volop in blad staan. Dit leidde op verschillende plaatsen tot omgewaaide bomen. Niet iedereen had last van de harde wind. Zo maakte Jan Osinga deze spectaculaire plaatjes aan de Hegemer Mar.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/herfststorm-zorgt-voor-overlast-en-vertier

sep 13 2017

Vrijdag verschijnt weer een nieuwe Driuwpôlle!

Op vrijdag 15 september verschijnt de eerste dorpskrant De Driuwpôlle na de zomervakantie. In deze krant komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod: De man efter de duivensport. De nieuwe rubriek út Wâldsein. Een nieuwe kinderpuzzel en natuurlijk veel meer!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/vrijdag-verschijnt-weer-een-nieuwe-driuwpolle

sep 11 2017

Monumenten, Muziek, Markt en Meer… in foto’s

Het jubileumprogramma van vijf jaar Monumenten, Muziek, Markt en Meer… dreigde letterlijk in het water te vallen. Gelukkig vielen de weersomstandigheden zaterdagmiddag mee en kon het publiek genieten van een uitgebreid programma met veel aandacht voor de Friese taal, muziek en cultuur.

Bij de opening van het festival waren er twee onthullingen. Bij Kinderkunst het in brons gegoten kunstwerk dat Simon de Boer heeft gemaakt en hij mocht het ook onthullen. Leo Visser onthulde het gedenkbord Woudsend Verzekeringen aan de muur van het voormalige ASR-gebouw. Het bord werd door de Historische Kring Woudsend in samenwerking met de Stichting Woudsend Anno 186 gerealiseerd.

De foto’s van het festival werden gemaakt door Jan Osinga, Judith Rensink en Siemon de Vries, en zijn te zien in het fotoalbum.

   

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/monumenten-muziek-markt-en-meer-in-fotos

sep 07 2017

Friese dichtkunst in de kerken van Woudsend

Op 9 september tijdens Open Monumentendag worden in de kerken voordrachten gehouden over Friese dichtkunst.

In De Karmel zal Jannie Roodhof uit Woudsend een “klanktocht door de Friese poëzie” houden in drie onderdelen: om 13.30, 14.00 en 14.30 uur. Zij zal gedichten voordragen van bekende Friese dichters en uit eigen werk. Muzikale begeleiding wordt verzorgd door Louzia Saitova. Vertalingen van de Friese gedichten kunnen in het Nederlands meegelezen worden.

In de Sint Michaëlkerk draagt Ytsje Hettinga uit Koudum eigen gedichten voor. Het thema van de Open Monumentendag “Boeren, Burgers en Buitenlui” is verwerkt in haar voordrachten. Ytsje is (oud-) boerin en sterk verbonden met de Friese cultuur en het Friese landschap. Zij houdt haar drie voordrachten om 15.00, 15.30 en 16.00 uur in het Fries maar zal deze in het Nederlands toelichten.

In beide kerken zal, naast deze dichtkunst, live muziek te horen zijn van 13.00 tot 16.30 uur. 
De Fryske Folkband Reizger gaat in De Karmel spelen. Jan de Vries, muzikant en liedjesschrijver uit het Bildt, is te horen in de RK Sint Michaëlkerk.

Muziek in het dorp

In het dorp zijn verder optredens van Piter Wilkens, Weima & Vd Werf, Grytz & Grize, Tuff Enuff, Janis McCoury & Wall of Sound, Jan Nota en De Trochsetters.

‘Monumenten, Muziek en Meer…’ is zaterdagmiddag 9 september 2017 van 12.00 – 18.00 uur, met vele activiteiten en gratis toegang. Bij slecht weer is voor de activiteiten uitwijk naar binnenlocaties. Tijdens het festival is een uitgebreide programmafolder in het dorp verkrijgbaar.

Volg ‘Monumenten, Muziek en Meer…’ ook op facebook.

Folder Friese dichtkunst (pdf)

Folder Muziekoptredens/Friese dichtkunst (pdf)

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/friese-dichtkunst-in-de-kerken-van-woudsend

sep 02 2017

Met de Pôllesjongers naar Zandvoort

Zondag 24 september vindt weer het Shanty en Zeeliederenfestival plaats in Zandvoort aan Zee. Een bijzondere gebeurtenis dit keer, het is alweer de twintigste keer dat dit festival gaat plaatsvinden. Op vijf locaties, vier in centrum en één op het strand, treden ook dit jaar tien koren op met een divers repertoire aan Shanties en Zeeliederen. Shanties zijn vooral traditionele, van oudsher werkliederen, gezongen op grote schepen. Het krachtige refrein werd luidkeels meegezongen en bepaalde het tempo van de werkers en dus het schip. Zeeliederen zijn er zowel klassiek en modern. Het zijn levensliederen, meestal over vissersleed en zeemanslijden.

Wilt u met het Shantykoor mee naar Zandvoort? Geef u dan op voor de busreis. Opgave gaat via bigboes@hetnet.nl of 0622527400. Het vertrek is om 8.30 uur vanaf MFC De Driuwpôlle. Thuiskomst is rond 21.30 uur. De bijdrage in de buskosten bedraagt € 15,- per persoon, graag bij de bus contant te voldoen.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/met-de-pollesjongers-naar-zandvoort

aug 30 2017

Bruisend jubileumprogramma Open Monumentendag Woudsend

Zaterdag 9 september, Open Monumentendag, organiseert Woudsend voor de vijfde keer het evenement “Monumenten, Muziek en Meer…”. Tussen 12:00 en 18:00 uur bruist het weer van activiteiten in het dorp.

Het landelijke thema “Boeren, Burgers en Buitenlui” krijgt in Woudsend een eigen accent met Friese taal en cultuur: met bekende Friese muzikanten als Piter Wilkens, Weima&vdWerf en Grytz&Grize, met Friese dichtkunst in de kerken, met Tomkevertellingen voor de kinderen en met films over het landschap van Zuidwest Friesland en de historie van Woudsend.

Ook zijn er weer de vertrouwde attracties als de vaartochtjes met Friese streekverhalen, een treintje als “Monumentenexpress”, een kinderplein, een kunst- en streekmarkt, bezichtiging van molens en kerken en overal live muziek in het dorp.

Extra dit jaar is een expositie van Kinderkunst Woudsend met de onthulling van de eerste bronzen beelden van de KinderKunstroute, een ontdekkingstocht door de steegjes en straatjes van Woudsend met QR-codes en een kartcircuit met rijtest alcohol in het verkeer.

De opening van het evenement is om 12.00 uur bij het ASR-gebouw aan de Eewal met muziek, een verhalenverteller, de sleepbootschipper van Woudsend en een wethouder van de gemeente Súdwest Fryslân. Aansluitend is de onthulling van een gedenkbord van Woudsend Verzekeringen.

Alles is gratis toegankelijk. Meer info: www.woudsendonline.nl en www.touristinfowoudsend.nl.

Het programma wordt georganiseerd door bewonersinitiatief “KR8vanWoudsend” in samenwerking met de kerken, molens en horeca en wordt ondersteund door de Ondernemersvereniging, Dorpsbelangen, de gemeente Súdwest-Fryslân en Streekwurk Zuidwest Fryslân.

Programmafolder (pdf)

   

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/bruisend-jubileumprogramma-open-monumentendag-woudsend

Oudere berichten «