mrt 20 2017

Blacklight volleybaltoernooi WISKY groot succes

Op zaterdag 18 maart organiseerde volleybalvereniging WISKY een blacklight toernooi. In de middag waren de jeugdleden van de vereniging aan bod. Met glow in the dark attributen en een wit t-shirt aan, vermaakte de jeugd zich uitermate goed.

In de avond was het de beurt aan de senioren. Volledig uitgedost met neonverf, glow in the dark attributen en witte t-shirts gingen tien teams de strijd met elkaar aan. Na de voorrondes bleven uiteindelijk vier teams over die de kruisfinales in gingen. De finale werd uiteindelijk met 2-0 gewonnen door team Thirza.

Nadat de deelnemers fris en fruitig uit de douche kwamen vertrok iedereen naar Eetcafé De Pleats. Hier was de prijsuitreiking en werden de prijzen, gesponsord door De Pleats, uitgereikt en werd tot in de late uurtjes de nodige drankjes genuttigd.

WISKY kijkt terug op een zeer geslaagd toernooi wat dankzij hoofdsponsor hoveniers en klusbedrijf Elzinga mede mogelijk is gemaakt. Een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar. De foto’s zijn gemaakt door Jan Osinga.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/blacklight-volleybaltoernooi-wisky-groot-succes

mrt 18 2017

Eerste aanbiedingen dienstenveiling zijn bekend

De eerste aangeboden diensten voor de veiling van 31 maart komen binnen. Wilt u nog iets aanbieden of doen voor het goede doel, geef uw dienst dan snel door. Dat mag van alles zijn: een klus (grasmaaien, ramenlappen, etc), een taartbakken, noem maar op. Ook ondernemers kunnen natuurlijk hun steentje bij dragen. Misschien krijgt u inspiratie van het onderstaande lijstje of wellicht staat er iets tussen waarop u wilt bieden: 

1)      Schoonheidsbehandeling (gezichtsbehandeling) van 45 minuten

2)      1 paar geitenwollen sokken

3)      Complete behandeling (wassen, knippen en föhnen) bij een kapsalon

4)      Dominee-diner voor 2-4 personen

5)      Een weekend in de Glamptent aan het Heegermeer voor maximaal 6 personen

6)      Chauffeur voor één dag.

7)      Abonnement sportschool Nije Balans in Lemmer voor 3 maanden.

8)      10 rittenkaart zonnebank bij sportschool Nije Balans

9)      Een dag varen met een e-boat

10)   2 waardebonnen voor een complete wasbeurt in de car-wash

11)   Foto-shoot door een fotograaf van Fotoclub Gaasterland

Wilt ook u een dienst aanbieden? Zend dan een e-mailbericht naar agathawalsweer@live.nl of ottospoelstra@gmail.com. 

Doe mee voor het goede doel: www.learnfoundation.nl.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/eerste-aanbiedingen-dienstenveiling-zijn-bekend

mrt 18 2017

Nieuwe koers ouderenhuisvesting Woudsend Verzekeringen

18Vrijdag 3 maart jl. vond in het MFC een vergadering van Dorpsbelangen plaats over de toekomst van het leegstaande pand van Woudsend Verzekeringen.

Zoals bekend is het gebouw, na het vertrek van ASR, gekocht door Elkien, met de bedoeling om er een woon-zorgvoorziening voor ouderen in Woudsend te realiseren.

Na veel vergaderingen en rekenwerk is Elkien tot de conclusie gekomen dat zij het pand niet rendabel kan
exploiteren. Toch vinden alle betrokken partijen nog steeds dat goede ouderenhuisvesting in ons dorp gewenst en noodzakelijk is. In overleg met Elkien hebben we een mogelijke route ontwikkeld die ons in staat kan stellen ons doel alsnog te realiseren.

Het idee is een dorpscoöperatie te ontwikkelen die het pand van Elkien koopt en de verbouw en exploitatie voor haar rekening neemt. Er zijn in Nederland meerdere voorbeelden van dit soort coöperaties die succesvol woningen exploiteren en verschillende soorten van zorg aanbieden. Afgesproken is dat wij enkele maanden de tijd hebben om het idee te vertalen in een concreet plan. In dit plan zullen heel veel vragen beantwoord moeten beantwoorden ten aanzien van de juridische structuur, de financiering, de bouw, de exploitatie, het zorgconcept enz.

Bij de ontwikkeling van het plan krijgen we de volle medewerking van Elkien (kennis en mankracht). De prijs waarvoor we uiteindelijk het pand van Woudsend Verzekeringen kunnen kopen van Elkien zal mede afhankelijk zijn van de strekking van het plan en het exploitatiebeeld.

Een belangrijk onderdeel van het plan is de vaststelling van de behoefte aan woonruimte. Om hier een goed beeld van de te krijgen zal een schriftelijke enquête worden gehouden onder alle Woudsenders die ouder zijn dan vijftig jaar. De gemeente verzorgt de verzending van het onderzoek.

Het invullen van de enquête is heel belangrijk! Daarom vragen we met klem om jullie medewerking. Hoe meer formulieren er ingestuurd worden, des te beter kunnen we in het plan rekening houden met ieders eisen en wensen.

Uiteraard houden we ieder op de hoogte van de vorderingen.

Commissie voorbereiding ouderenhuisvesting / Dorpsbelangen
Johannes Kuipers
Leo Visser
Bert Haarsma
Loek Hogenhout

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/nieuwe-koers-ouderenhuisvesting-woudsend-verzekeringen

mrt 11 2017

Nieuwe Dorpskrant verschijnt op 17 maart!

Op 17 maart verschijnt weer een nieuwe dorpskrant De Driuwpôlle. In deze krant komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

  • De frou efter de boekenwinkel.
  • Een verslag van Dorpsbelangen over de ouderenhuisvesting in ons dorp.
  • Een interview met Mohammad.

En natuurlijk nog veel meer!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/nieuwe-dorpskrant-verschijnt-op-17-maart

mrt 09 2017

Enquête naar rondweg en herinrichting N928 Woudsend – Balk

Bron: Google Streetview.

Vorig jaar zijn negen verkeersprojecten zijn in opdracht van de provincie Fryslân geëvalueerd door adviesbureau Sweco. Hierbij is ook gekeken naar de rondweg om Woudsend. Hiervoor is een enquête onder de weggebruikers gehouden. Uit de evaluatie blijkt dat doelen zoals het verbeteren van de verkeersveiligheid, doorstroming en leefbaarheid zijn gehaald.

Bij alle negen projecten nam de verkeersveiligheid toe en vonden minder ongevallen plaats na de reconstructies. Ook het gevoel van verkeersveiligheid werd beter, zo bleek uit de enquête. Sweco concludeert dat Friezen rotondes een verkeersveilige oplossing vinden en het niet negatief vinden voor de doorstroming van het verkeer. Uit de evaluaties zijn ook een aantal leer- en verbeterpunten naar voren gekomen. Een betere afstemming over omleidingsroutes is hier één van, net als het meer betrekken van de politie bij de projecten.

De evaluatie van tien andere recent uitgevoerde verkeersprojecten is onlangs gestart. Hierbij wordt ook uw mening gevraagd naar de herinrichting van de N928 tussen Woudsend en Balk. Klik hier om de enquête in te vullen. 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/enquete-naar-rondweg-en-herinrichting-n928-woudsend-balk

mrt 08 2017

Kerken organiseren dienstenveiling voor goede doel

De beide kerken uit Woudsend organiseren op vrijdagavond 31 maart een dienstenveiling. De opbrengst gaat naar het goede doel. Dit jaar is gekozen voor de Learn! Foundation van onze dorpsgenoot Ingrid Vink.

De Learn! Foundation draagt bij aan verbetering van het onderwijs in kansarme gebieden. Er is gekozen voor onderwijs omdat dit een belangrijke troef is om als individu te groeien. Individuele ontwikkeling biedt de meest duurzame basis om, zowel als individu en als gemeenschap, armoede te ontstijgen. De Learn! Foundation werkt vooral in Kenia.

Het concept van de dienstenveiling is heel eenvoudig. Iemand biedt een dienst aan en een ander is bereid daarvoor te betalen. Kom op 31 maart naar het MFC en help mee het onderwijs in kansarme gebieden te verbeteren! 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/kerken-organiseren-dienstenveiling-voor-goede-doel

mrt 07 2017

Etentje voor senioren en alleenstaanden van Woudsend

Op vrijdag 24 maart a.s. organiseert de diaconie dit seizoen het vijfde etentje voor senioren en alleenstaanden. Het kookteam van vrijwilligers maakt weer een lekker maal klaar! Vanaf 12.00 uur zijn de gasten welkom in de foyer van MFC De Driuwpôlle.

Alle vaste gasten staan genoteerd. Graag even afmelden als u niet komt.

Nieuwe gasten zijn ook welkom. Bent u senior of alleenstaand en kent u deze etentjes nog niet? Meld u aan en kom een keer kennis maken.

De kosten zijn € 7.50 per persoon, te betalen aan tafel in het MFC.

Een hartelijke groet namens de diaconie,
Gerrit Roodhof, tel. 591785

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/etentje-voor-senioren-en-alleenstaanden-van-woudsend-7

mrt 06 2017

Orgel Karmel op 19 maart op tv bij Omroep Súdwest

Op zondag 19 maart a.s. zijn op Omroep Súdwest tv opnamen te zien die Piet Sprik van Hindeloopen een tijdje geleden gemaakt heeft van het orgel van de Karmel voor het programma ‘Orgels in Súdwest’. Het orgel wordt daarbij bespeeld door Gerk Venema. In het programma zijn ook beelden te zien van het kerkinterieur en ons dorp.

De uitzending is om 11.30 uur en wordt herhaald om 14.00, 16.30, 19.30 en 22.00 uur. Omroep Súdwest tv is te zien bij Ziggo op kanaal 40 en bij KPN-Telfort-Acces4All op kanaal 347.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/orgel-karmel-op-19-maart-op-tv-bij-omroep-sudwest

mrt 06 2017

Hellingbrêge Woudsend 2 dagen afgesloten voor verkeer

Foto archief

Op maandag 13 maart en dinsdag 14 maart 2017 is de Hellingbrêge gelegen in De Dyk te Woudsend afgesloten voor het auto- en landbouwverkeer. De genoemde afsluiting geldt niet voor voetgangers. De fietsers moeten afstappen om gebruik te maken van het loopgedeelte van de Hellingbrêge.

Om welke werkzaamheden gaat het?
Aan de opritten van de Hellingbrêge gelegen in De Dyk vinden grond- en straatwerkzaamheden plaats.

Zijn er verkeersmaatregelen?
Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden kan het gemotoriseerd verkeer gebruikmaken van het aquaduct gelegen in de N928 om Woudsend te bereiken. Verder worden er vooraankondigingsborden geplaatst.

De werkzaamheden zijn weersgevoelig, daarom kan het werk eerder dan wel later gereed zijn. De overlast wordt zoveel mogelijk beperkt.

Heeft u vragen?
De werkzaamheden worden in opdracht van gemeente Súdwest-Fryslân uitgevoerd door Moekotte b.v. uit Veendam. Heeft u vragen over het werk of wilt u meer informatie? Dan kunt u bellen met de contactpersoon van het werk de heer J. Strootman van Moekotte b.v. via het tel.nr. 059-8350380. Ook kunt u voor vragen of voor meer informatie bellen met de heer Paul van der Brugge van gemeente Súdwest-Fryslân via het gemeenteloket 14 0515.

Een overzicht van verkeersstremmingen is ook te vinden op: http://www.gemeentesudwestfryslan.nl/werkinuitvoering en op http://www.fryslan.wegwerkmeldingen.nl

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/hellingbrege-woudsend-2-dagen-afgesloten-voor-verkeer

mrt 04 2017

Open huis bij Omke Jan op 7 maart

Bron: www.omkejan.nl

Op dinsdag 7 maart houdt Omke Jan open huis. In de afgelopen twee jaar is de boerderij op de hoek van de Iewâl volledig verbouwd. Naar ontwerp van de bekende architect Piet Hein Eek is Omke Jan omgevormd tot een boergondische ontmoetingsplek. Een plek waar je kunt eten, drinken, slapen en beleven. “Eindelijk is het klaar en wij zijn erg blij met het eindresultaat! Dit willen wij dan ook graag laten zien”.
“Voordat wij vanaf 16 maart open gaan voor het publiek, willen wij de dorpsgenoten uit Woudsend uitnodigen om een kijkje te komen nemen. Ook willen we jullie voorstellen aan Annick en Daryanto, zij gaan Omke Jan runnen. Dinsdag 7 maart van 17.00 tot 19.00 zetten wij de deuren open voor het dorp. Onder het genot van een drankje en een klein hapje laten wij jullie graag kennismaken met Omke Jan”.

Graag tot ziens op 7 maart!

Jan en Nienke, Annick en Daryanto

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/open-huis-bij-omke-jan

Oudere berichten «