mei 23 2018

Tijdelijke verkeersafsluiting deel Molestrjitte

Op donderdag 31 mei 2018 vanaf 10:00 uur tot 14:00 uur is een deel van de Molestrjitte, ter plaatse van Molen ’t Lam, in Woudsend afgesloten voor al het verkeer.

Aan de Molen ’t Lam vinden onderhoudswerkzaamheden plaats. De werkzaamheden worden uitgevoerd door De Molenmakers uit Tzummarum. Heeft u vragen over het werk of wilt u meer informatie? Dan kunt u bellen met de contactpersoon van het werk dhr. Johannes Kooistra van De Molenmakers via het tel.nr. 06-53718859. Ook kunt u voor vragen of voor meer informatie bellen met dhr. Redmer Zwerver van gemeente Súdwest-Fryslân via het gemeenteloket 14 0515.

De werkzaamheden zijn weersgevoelig, daarom kan het werk eerder dan wel later gereed zijn. De overlast wordt zoveel mogelijk beperkt.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/tijdelijke-verkeersafsluiting-deel-molestrjitte

mei 22 2018

Zonnig Elfstedenweekend, veel gezelligheid bij Wellebrug

Het Pinksterweekend is traditioneel het weekend van de Elfstedentochten. Zaterdag werd gestart met de eerste editie van de Elfsteden Ultraloop. Zondag volgden de steppers, waarna het maandag de beurt was aan de motoren en fietsers. Wat inmiddels ook een traditie genoemd kan worden is het Elfstedenfestival bij Garage Bote Pietersma. Onder de muzikale klanken van de band Dear Mister Fantasy werden de fietsers aangemoedigd voor de laatste kilometers door de Zuidwesthoek. Het mooie weer bracht veel dorpsgenoten naar de hoek bij de Wellebrug, waar het erg gezellig was. Was u dit weekend verhinderd, of uitgeloot, dan heeft u op 18 t/m 20 augustus de kans om samen met Maarten van der Weijden de Elfstedentocht te zwemmen. Aanmoedigen mag dan natuurlijk ook. De foto’s zijn gemaakt door Jan Osinga.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/zonnig-elfstedenweekend-veel-gezelligheid-bij-wellebrug

mei 14 2018

Nieuwe Driuwpôlle verschijnt op vrijdag 18 mei

Op vrijdag 18 mei verschijnt weer een nieuwe editie van dorpskrant De Driuwpôlle. In dit nummer leest u onder andere over de volgende onderwerpen:

  • De man efter.
  • KBO/PCOB Senioren.
  • Út Wâldsein. 
  • Varend Muziektheater Zout West.

En daarnaast natuurlijk nog veel meer nieuws!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/nieuwe-driuwpolle-verschijnt-op-vrijdag-18-mei

mei 13 2018

Woudsend beleefde ‘At the Watergate’

Les Vertacos (Frankrijk) - Foto Jan OsingaHet was genieten afgelopen vrijdag bij de twee podia van ‘At the Watergate’ in Woudsend. Zowel op het MFC-plein als in de protestantse kerk De Karmel was veel belangstelling voor de optredens van jonge enthousiaste muzikanten en zangkoren uit zes verschillende landen. De waardering voor de optredens was groot bij het publiek.

Voor de jonge gasten had de organisatie een route met bezienswaardigheden gemaakt door Woudsend met als hoogtepunt een vaartochtje in de omgeving met het voormalige beurtschip Johanna Jacoba uit IJlst.

Hieronder een paar foto’s van optredens.

Ensemble de Guitares (Frankrijk) - Foto Jan Osinga Cor Jove El Faristol (Spanje) - Foto Jan Osinga Akademie Karmerorkest (Nederland) - Foto Jan Osinga Youth Jazz Orchestra (Oostenrijk) - Foto Siemon de Vries Przemyskie Orchestra & Cantores Luvenes (Polen) - Foto Siemon de Vries Waldhoorns van Junior Brass Plus (Zwitserland) - Foto Siemon de Vries

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/woudsend-beleefde-at-the-watergate

mei 08 2018

Zonovergoten Sleepbootdagen trekt veel publiek naar Woudsend

Het weer was het enige dat de organisatie van de zestiende editie van de Friese Sleepbootdagen niet in de hand had. Maar dat werkte mee op een wijze die vast extra publiek naar ons dorp bracht. Zowel zaterdag als zondag was het druk, met dat verschil dat de drukte op zondag wat later op gang kwam. Het programma dat de organiserende ondernemersvereniging had samengesteld was veelzijdig. Naast de 60 historische schepen, de oldtimers, kramen en tijdelijke winkeltjes was deze keer nieuw het Technoplein, waar (lokale) ondernemers, scholen en opleidingsinstituten de jongeren probeerden te interesseren voor de techniek. Hier was de belangstelling ook groot.

Kijk hier voor meer foto’s van Jan Osinga in een foto-album.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/zonovergoten-sleepbootdagen-trekt-veel-publiek-naar-woudsend

mei 08 2018

’t Kofschip onthuld

Afgelopen zaterdag is het door 160 leerlingen van de Meester van der Brugschool en de Bonifatiusschool nagebouwde kofschip op het weiland van de familie Schraa onthuld. Carla en Klaas Schraa mochten dit project samen met de kinderen onthullen. Dat ging vergezeld van zeepbellen die verwezen naar de voormalige zeepfabriek in het pand waar de familie Schraa haar watersportbedrijf uitoefenen.

Het kofschip van wilgentenen is een ontwerp van beeldend kunstenaar Ludy Feyen en betekent het slot van vier jaar Kinderkunst. Yolanda van Dongen en Karina van Lent waren de initiatiefneemsters van het hele project, waarbij leerlingen van beide basisscholen van 2015 tot en met 2018 jaarlijks een kunstproject maakten. Op die manier leerden de kinderen ook over het verleden, heden en de toekomst van hun dorp.

Het kofschip blijft er permanent staan en is, samen met andere kunstwerken te bezichtigen met de Kinderkunstroute.

Foto’s Jan Osinga.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/t-kofschip-onthuld

mei 08 2018

De nieuwe sleepbootschipper is Marijke van der Wal-Roorda

Marijke van der Wal-Roorda is benoemd tot nieuwe Sleepbootschipper. Dat maakte wethouder Mark de Man van de gemeente Súdwest-Fryslân zaterdagmorgen bekend bij de start van de Sleepbootdagen 2018. De benoeming heeft zij te danken aan haar inzet als vrijwilligster bij de school, de kerk en de vluchtelingenhulp. Marijke van der Wal mag zich nu twee jaar lang Sleepbootschipper van Woudsend noemen. Ze is daarmee de 13e inwoner die deze titel werd toegekend.

Foto’s Jan Osinga

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/de-nieuwe-sleepbootschipper-is-marijke-van-der-wal-roorda

mei 06 2018

Dodenherdenking in Woudsend

De dodenherdenking bij de oorlogsmonumenten in het plantsoen voor de Protestantse kerk De Karmel in Woudsend op vrijdagavond 4 mei trok weer veel belangstellenden. Ook de schoolkinderen waren weer van de partij. Namens de gemeente Súdwest-Fryslân sprak raadslid Lieuwe van der Pol, waarna namens gemeente en dorpsbelangen kransen werden gelegd. Elina Okma las een door haar school gemaakt gedicht voor. Rika Kuipers vertelde het verhaal over Emilius de Hoop, destijds het eerste oorlogsslachtoffer uit ons dorp. Jan Osinga nam enkele foto’s. 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/dodenherdenking-in-woudsend-2

mei 03 2018

Het watersportseizoen is geopend

Afgelopen zaterdag 28 april vond in Heeg, Gaastmeer en Woudsend de opening van het nieuwe watersportseizoen plaats.
In ons dorp vonden de activiteiten plaats op het MFC-plein bij de passantenhaven plaats. Verschillende dekdweilorkesten kwamen langs, het Shantykoor De Pôllesjongers verzorgden optredens, er waren kraampjes, spelletjes en een paar kinder-attracties. Verder was er weer – zoals elk jaar – de mogelijkheid om met sloepen heen en weer te varen tussen Heeg en Woudsend. Alleen het weer kon beter.
Natuurlijk was onze fotograaf Jan Osinga ter plaatse om het gebeuren in foto’s vast te leggen. Hier een selectie van die foto’s.

   

   

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/het-watersportseizoen-is-geopend

mei 03 2018

Muziekfestival “At the Watergate” met twee podia in Woudsend

Vrijdag 11 mei wordt voor watersportdorp Woudsend een heel bijzondere dag. Woudsend maakt deel uit van het Europees Jeugd Muziek Festival “At the Watergate”. Ruim 350 jonge muzikanten komen vrijdag 11 mei 2018 naar Woudsend om in het dorp optredens te verzorgen. De muzikanten, in de leeftijd van 12 tot 21 jaar, komen uit verschillende Europese landen.

Maar liefst twaalf orkesten (muziekgroepen) komen met bussen naar Woudsend. Er komen jongeren uit Spanje, Frankrijk, Polen, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland. Het muziekgenre van de deelnemende orkesten is veelzijdig, van symfonische, kamer- en koormuziek tot jazz, pop en rock. De muziekgroepen variëren in grootte van 10 tot 70 personen.

Twee podia

Op twee locaties in Woudsend zullen van 11.00 tot 17.30 uur doorlopend optredens te horen zijn. Bij het MFC “De Driuwpôlle” komt een buitenpodium. De fraaie PKN kerk “De Karmel” vormt het tweede podium. Elk orkest of muziekgroep zal gemiddeld drie kwartier spelen. Tussen elk optreden is een pauze voor het op- en afbouwen. De optredens zijn allen gratis toegankelijk.

Kom naar Woudsend en maak deze prachtige muzikale dag mee. Ontdek tussen de optredens door van het historische centrum van Woudsend met leuke straatjes, winkeltjes, unieke steegjes en gezellige eetgelegenheden. De molens en kerken zijn geopend ter bezichtiging. Kortom een mooie belevenis voor jong en oud.

Evenement: Jeugd Muziekfestival At the Watergate
Plaats: Woudsend met twee podia
Datum: Vrijdag 11 mei 2018
Tijd: 11.00-17.30 uur

Locaties:
Dorpshuis MFC “De Driuwpôlle”, Lynbaan 15, 8551 NW Woudsend – buitenpodium
PKN Kerk De Karmel, Ald Tsjerkhôf 2, 8551 PA Woudsend – binnenpodium

Bijlage: Programma

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/muziekfestival-at-the-watergate-met-twee-podia-in-woudsend

Oudere berichten «