jun 22 2017

Verkeershinder De Zwaan – 19-06 t/m 30-06-2017

Vanaf maandag 19 juni tot en met vrijdag 30 juni 2017 is er sprake van verkeershinder op een deel van De Zwaan te Woudsend voor het doorgaande verkeer. De genoemde verkeershinder geldt niet voor fietsers en voetgangers.

Om welke werkzaamheden gaat het?
Aan een deel van De Zwaan vinden herstraatwerkzaamheden plaats.

Zijn er verkeersmaatregelen?
Het verkeer moet tijdens de uitvoering van de werkzaamheden gebruikmaken van een tijdelijke rijbaan, gelegen naast de rijbaan De Zwaan. Verder worden er vooraankondigingsborden geplaatst. 

De werkzaamheden zijn weersgevoelig, daarom kan het werk eerder dan wel later gereed zijn. De overlast wordt zoveel mogelijk beperkt.

Heeft u vragen?
De werkzaamheden worden in opdracht van gemeente Súdwest-Fryslân uitgevoerd door Nota Infra BV te Sneek. Heeft u vragen over het werk of wilt u meer informatie? Dan kunt u bellen met de uitvoerder van het werk dhr. Vincent Nota van Nota Infra BV via tel.nr. 06-55707442. Ook kunt u voor vragen of voor meer informatie bellen met dhr. Piet Adema van gemeente Súdwest-Fryslân via het gemeenteloket 14 0515.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/verkeershinder-de-zwaan-19-06-tm-30-06-2017

jun 21 2017

Loopbrug even weg voor werkzaamheden haven De Warren

Maandag is Aannemersbedrijf Nagelhout Woudsend B.V. begonnen met de voorbereidingen voor de werkzaamheden aan de haven in woonwijk De Warren. Zoals eerder bericht wordt de bestaande houten beschoeiing vervangen door kunststof damwanden. Om dat mogelijk te maken moest de loopbrug tussen de woonwijk en Leegwar tijdelijk worden verwijderd. Onze fotograaf Jan Osinga legde de uitvoering van de klus voor ons vast. De werkzaamheden aan de haven duren ongeveer zeven weken.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/loopbrug-even-weg-voor-werkzaamheden-haven-de-warren

jun 20 2017

Zonovergoten tweede editie Wâldseiner Wykein

Superbingo op zondag (foto: Jan Osinga)

Het Wâldseiner Wykein beleefde een zeer geslaagde tweede editie. De organisatie heeft samen met vele vrijwilligers een prachtig weekend georganiseerd. Dankzij het mooie weer en de vele bezoekers en deelnemers werd het een feest voor jong en oud. Vrijdag werden de muzikale talenten vertoond tijdens Wâldsein’s got Talent. Op zaterdag volgde de sportieve strijd met de Slach om de Driuwpôlle. Natuurlijk was er muziek tot in de laatste uurtjes, met de Foudsender Party en De Hûnekop. Het weekend werd afgesloten met een tentdienst, superbingo en matinee. Klik hier om de fotoreportage te bekijken, gemaakt door Jan Osinga.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/zonovergoten-tweede-editie-waldseiner-wykein

jun 16 2017

Nagelhout B.V. start met vervangen beschoeiing in haven De Warren

Vanaf woensdag 21 juni starten de werkzaamheden betreffende het vervangen van de beschoeiing in de haven nabij De Warren. De werkzaamheden zullen circa zeven weken duren. Gedurende de werkzaamheden wordt de loopbrug tussen De Warren en de Leegwar tijdelijk verwijderd. 

De bestaande houten beschoeiing wordt vervangen door kunststof damwanden. In 2015 is een deel van de beschoeiing van de haven reeds vervangen door kunststof damwanden. Op bijgaande luchtfoto is in rood aangegeven welke beschoeiing vervangen wordt.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door Aannemersbedrijf Nagelhout B.V. uit Woudsend. De aanliggende bewoners zijn door Nagelhout op de hoogte gesteld van deze werkzaamheden.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/nagelhout-b-v-start-met-vervangen-beschoeiing-in-haven-de-warren

jun 16 2017

UPDATE: Straatwerkzaamheden Nije Buorren en Âld Wyk opgeschort

Vanaf maandag 19 juni vinden straatwerkzaamheden plaats aan de Nije Buorren en de Âld Wyk. Hierdoor zijn de Eewal en de hiervoor genoemde straten tijdelijk gestremd voor doorgaand verkeer. Afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden zowel korter als langer duren. De huidige streefdatum voor opleveren van de werkzaamheden wordt echter niet genoemd. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Nota Infra in opdracht van de gemeente Súdwest-Fryslân. Voor vragen over de dagelijkse gang van zaken kunt u contact opnemen met de uitvoerder van het werk, dhr. A de Vries. Hij is bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 11.00 uur op telefoonnummer: 06-51611706.

UPDATE 16-06-2017: De straatwerkzaamheden aan de Nije Buorren en Âld Wyk komen voorlopig te vervallen. De werkzaamheden hebben een geplande doorlooptijd van vijf weken. Dit leidt in het zomerseizoen tot veel overlast voor bewoners, ondernemers en toeristen. Na overleg van Dorpsbelangen met de gemeente is besloten de werkzaamheden op te schorten tot na het zomerseizoen. 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/straatwerkzaamheden-nije-buorren-en-ald-wyk

jun 15 2017

Waarschuwing voor blauwalg in zwemwater Yndyk

Op verschillende locaties in de provincie geldt een waarschuwing voor blauwalg. Ook voor het zwemwater van de Hegemer Mar bij Indijk is deze waarschuwing van kracht. Blauwalg geeft kans op huidirritatie en maag-darmklachten. Het advies is om niet te zwemmen op plaatsen waar de waarschuwing voor geldt. Voor de actuele situatie van het zwemwater in Indijk zie www.zwemwater.nl.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/waarschuwing-voor-blauwalg-in-zwemwater-yndyk-2

jun 14 2017

Beroemdste garagedeur van Nederland in Woudsend

Het zal u de afgelopen week niet ontgaan zijn. De gehele media berichtte over Woudsend. Dit keer niet over de molens, brug of horeca. De verborgen garagedeur van Hayo de Vries trok alle aandacht. “Slimme Fries bouwt geheime garagedeur” kopte de Telegraaf. Op Dumpert werd gesproken over “de meest awesome garagedeur van Nederland“. En de video waarin dit alles te zien is, was trending op YouTube. Kunt u maar geen genoeg krijgen van deze “nieuwe” toeristische attractie. Lees dan ook de berichten op bijvoorbeeld Omrop Fryslân, NOS, Leeuwarder Courant en RTL

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/beroemdste-garagedeur-van-nederland-in-woudsend

jun 14 2017

Tweede editie van het Wâldseiner Wykein staat voor de deur!

Dit weekend is het weer zover! Na de geslaagde editie van 2016 staat er ook dit jaar weer een Wâldseiner Wykein voor de deur! Op 16, 17 en 18 juni staat Woudsend in het teken van veel gezelligheid en een hoop plezier. Net als vorig jaar staan er weer allemaal activiteiten op het programma, geschikt voor jong en oud. Vergeleken met vorig jaar is het programma verder uitgebreid. Daardoor is er voor elk wat wils  op dit driedaagse evenement. Zo is er dit jaar ook voor de kinderen tussen elf en vijftien jaar een Slach om ‘e Driuwpôlle Junior editie. Daarnaast kunnen de muzikale Woudsenders hun kunsten weer vertonen tijdens Wâldsein’s Got Talent, en zet de band De Hûnekop zaterdagavond de feesttent op zijn kop. Neem een kijkje op de website of facebook pagina van het Wâldseiner Wykein voor meer nieuws en een overzicht van het programma.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/tweede-editie-van-het-waldseiner-wykein-staat-voor-de-deur

jun 13 2017

Nieuwe Driuwpôlle valt vrijdag weer op de mat!

Komende vrijdag valt de nieuwe Driuwpôlle weer op de mat! In deze krant leest u onder andere over de volgende onderwerpen:

  • De frou efter de Thuiszorg.
  • Boerenmarkt in Woudsend.
  • Fietstocht voor het REIT syndroom.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/nieuwe-driuwpolle-valt-vrijdag-weer-op-de-mat

jun 08 2017

Fietselfsteden Festival

Het was weer gezellig druk bij de rotonde bij Garage Bote Pietersma tijdens de Fiets-elfstedentocht afgelopen maandag, tweede Pinksterdag. Onder de muzikale klanken van de band “Dear Mister Fantasy” waren er ruim 300 mensen aanwezig om de fietsers aan te moedigen op hun, dit jaar wel erg winderige tocht. Onder het genot van een hapje en een drankje konden de toeschouwers de ruim 15000 fietsers, de één wat frisser ogende dan de ander, voorbij zien komen op weg naar Spannenburg en de resterende 70 km naar Bolsward.

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/fietselfsteden-festival

Oudere berichten «