«

»

aug 18 2018

Bericht afdrukken

Enthousiast onthaal Elfstedentocht-zwemmer Maarten van der Weijden in Woudsend

Om 13.35 uur vanmiddag passeerde Maarten van der Weijden onder grote belangstelling zwemmend de brug in Woudsend. Maarten van der Weijden (37) zwemt voor onderzoek naar kanker de volledige Elfstedentocht. Om 4.30 uur vanmorgen startte hij de ruim 200 kilometer lange tocht in Leeuwarden. Behalve als hij van waterweg naar waterweg ‘getakeld’ zal worden of – mogelijk – een kort dutje doet, ligt de langeafstandszwemmer tot maandagavond in het Friese water. Rond 19.45 uur die avond keert Van der Weijden als alles goed verloopt terug in Leeuwarden.

De bedoeling was dat recreanten in ruil voor een sponsorbijdrage in de elf steden een stuk mee konden zwemmen. Bijna duizend mensen hadden zich daarvoor aangemeld. Vanwege de aanwezigheid van de E. coli-bacterie werd hen ten strengste afgeraden mee te zwemmen. Van der Weijden zelf sloeg dat advies in de wind. Doel van de tocht is zoveel mogelijk geld ophalen voor kankeronderzoek en hij zei liever een buikgriep op te lopen dan de kankerpatiënten in de steek te laten.

Foto’s van de doorkomst zijn gemaakt door Jan Osinga.

Update: VIDEO: Doorkomst Maarten van der Weijden (door Ciska van Geer).

    

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.woudsendonline.nl/nieuws/enthousiast-onthaal-elfstedentochtzwemmer-maarten-van-der-weijden-in-woudsend