«

»

mei 03 2018

Bericht afdrukken

Muziekfestival “At the Watergate” met twee podia in Woudsend

Vrijdag 11 mei wordt voor watersportdorp Woudsend een heel bijzondere dag. Woudsend maakt deel uit van het Europees Jeugd Muziek Festival “At the Watergate”. Ruim 350 jonge muzikanten komen vrijdag 11 mei 2018 naar Woudsend om in het dorp optredens te verzorgen. De muzikanten, in de leeftijd van 12 tot 21 jaar, komen uit verschillende Europese landen.

Maar liefst twaalf orkesten (muziekgroepen) komen met bussen naar Woudsend. Er komen jongeren uit Spanje, Frankrijk, Polen, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland. Het muziekgenre van de deelnemende orkesten is veelzijdig, van symfonische, kamer- en koormuziek tot jazz, pop en rock. De muziekgroepen variëren in grootte van 10 tot 70 personen.

Twee podia

Op twee locaties in Woudsend zullen van 11.00 tot 17.30 uur doorlopend optredens te horen zijn. Bij het MFC “De Driuwpôlle” komt een buitenpodium. De fraaie PKN kerk “De Karmel” vormt het tweede podium. Elk orkest of muziekgroep zal gemiddeld drie kwartier spelen. Tussen elk optreden is een pauze voor het op- en afbouwen. De optredens zijn allen gratis toegankelijk.

Kom naar Woudsend en maak deze prachtige muzikale dag mee. Ontdek tussen de optredens door van het historische centrum van Woudsend met leuke straatjes, winkeltjes, unieke steegjes en gezellige eetgelegenheden. De molens en kerken zijn geopend ter bezichtiging. Kortom een mooie belevenis voor jong en oud.

Evenement: Jeugd Muziekfestival At the Watergate
Plaats: Woudsend met twee podia
Datum: Vrijdag 11 mei 2018
Tijd: 11.00-17.30 uur

Locaties:
Dorpshuis MFC “De Driuwpôlle”, Lynbaan 15, 8551 NW Woudsend – buitenpodium
PKN Kerk De Karmel, Ald Tsjerkhôf 2, 8551 PA Woudsend – binnenpodium

Bijlage: Programma

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.woudsendonline.nl/nieuws/muziekfestival-at-the-watergate-met-twee-podia-in-woudsend