«

»

aug 31 2018

Bericht afdrukken

Programma Open Monumentenweekend Woudsend op 8 en 9 september

Foto: Tom Goossens Photography.

Woudsend staat een heel weekend lang in het teken van “Open Monumentendag”. Op zaterdag 8 en zondag 9 september zijn beide molens en kerken open voor bezichtiging. Bezoek Korenmolen ’t Lam uit de 17e eeuw, Houtzaagmolen De Jager uit 1719, de RK Sint Michaëlkerk uit 1792 en de PKN kerk De Karmel uit 1837. Allemaal heel bijzondere monumenten. De RK Michaëlkerk is zelfs de oudste RK kerk van bisdom Groningen-Leeuwarden. De Karmel werd in 2009 uitgeroepen tot de mooiste kerk van Friesland. Woudsend telt ruim twintig monumenten.

Ontdek historisch Woudsend
Het gehele weekend kunt u het dorp, de gezellige straatjes en de vele historische steegjes, ontdekken met de QR-code. Laat u verrassen door het aantal rijksmonumenten en ontdek de verhalen rond de vele oude huizen, de kerken en molens. Ondertussen ontdekt u wandelend diverse kleine winkeltjes. De molens zullen in bedrijf zijn en de molenaars vertellen u graag over de werking ervan.

Deze keer zal het Muziekfestival “Monumenten, Muziek en Meer.. “ op zondag worden georganiseerd met weer veel muziek en gezellige activiteiten in het dorp.

Programma Muziekfestival “Monumenten, Muziek en Meer…” op zondag 9 september
Live muziek van muziekgroepen, koren en solisten op verschillende locaties in het dorp, in kerken, bij molens en horeca. Optredens van folkgroep Reizger, troubadour Jan Nota, folkgroep Andehlian, folk- en countryband Janis Mc Coury & Wall of Sound, No Ego Jazzpop & More, muziekduo’s The Lion Rules en De Trochsetters.

De KinderKunstroute wordt officieel geopend door cultuurwethouder Stella van Gent. Twaalf genomineerde kunstwerken, gemaakt door kinderen van de basisschool, zijn verduurzaamd (o.a. in brons) en als route langs de passantenhaven opgesteld. De kunstwerken staan symbool voor de afgelopen vier jaren waarin de kinderen elk jaar kunstwerken hebben gemaakt. KinderKunst Woudsend heeft in het voorjaar van 2018 tevens met kinderen een “Kofschip” met wilgentenen nagebouwd. Dit alles in het kader van Culturele Hoofdstad.

Nieuw is een kunstmarkt van Woudsender kunstenaars met het thema “Van ambacht naar beeldend”. Verder is er een streekmarkt met onder meer visrokerijen en een kinderplein met attracties en een treintje dat met CO2-vrije “Blauwe diesel” als “Monumentenexpres” door het centrum van Woudsend zal rijden. Vast onderdeel is het unieke vaartochtje “varen met verhalen” met verhalenverteller Mindert Wijnstra. De gezellige Midstrjitte wordt weer opgetuigd met een kindervrijmarkt en verkoop vanuit historische panden.

Foto: Tom Goossens Photography.

Foto: Tom Goossens Photography.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.woudsendonline.nl/nieuws/programma-open-monumentenweekend-woudsend-op-8-en-9-september