(Twee-)Jaarlijks vinden er in Woudsend een aantal evenementen plaats.

Shantyfestival

Eens in de twee jaar organiseert Shantykoor de Pôllesjongers het shantyfestival. Duizenden mensen bezoeken Woudsend tijdens dit festival om optredens te horen van  gerenommeerde koren. Naast diverse markten kunnen ook de kinderen hun spulletjes verkopen. Er zijn verschillende andere attracties voor kinderen en er zijn demonstraties. Het festival wordt afgesloten met een vlootschouw. Versierde en verlichte schepen presenteren zich in het donker aan het publiek. De vloot bestaat onder andere uit aken en skûtsjes met zingende koren.

Boerenmarkt

In juli en augustus wordt op 7 achtereenvolgende donderdagen in Woudsend een gezellige Boerenmarkt georganiseerd.
Op deze markt kunt u terecht voor verse streekproducten, zoals groente, fruit, honing, jam, brood, vlees, (geiten)kaas, vis, vachten, boerenijs, etc.
Naast de streekproducten zijn er kramen met andere verrassende artikelen, zoals cadeau-artikelen, 2e hands boeken, etc.
De markt is van 11.00 tot 17.00 uur. Elke donderdag is er muziek.
Gedurende de markt zijn er diverse (kinder)activiteiten, kunt u het dorp ontdekken door middel van de 11stegentocht en is een mogelijkheid om een gratis vaartochtje te maken door het dorp.

Skutsjesilen

Het SKS skûtsjesilen in Woudsend is een terugkerend evenementen dat plaats vind in de zomermaanden. Elk jaar strijden 13 skûtsjes op het Heegermeer om de winst. Honderden mensen zien op het water, langs de kant of vanuit de lucht wie er wint, waarna het feest in Woudsend losbarst. Het Woudsender skûtsje de ‘Klaas van der Meulen’ is elk jaar van de partij. In 1985, 1989 en 1991 werd Woudsend kampioen.

De maandagavond voor dat er op het Heegermeer de SKS wedstrijd gehouden wordt is er in dorp bij de passanten haven Skûstje Live georganiseerd. Met gratis toegang genieten van muziek.

Sleepbootdagen

De Friese Sleepbootdagen worden sinds 1986 in Woudsend georganiseerd. Eens in de twee jaar komen zo’n 60 sleepboten naar Woudsend. Een van de belangrijkste onderdelen van deze dagen is het benoemen van de sleepbootschipper, hét ereburgerschap van Woudsend. Tijdens deze dagen is er van alles te beleven in Woudsend, naast de terugkerende boerenmarkt bedenkt de organisatie iedere keer weer een origineel programma.
Voor meer info : www.friesesleepbootdagen.nl 

Wâldseiner Wykein

Het Wâldseiner Wykein ataat in het teken van veel gezelligheid en een hoop plezier. Elk jaar in juni zullen er allemaal activiteiten op het programma staan die geschikt zijn voor jong en oud. Een uitgebreid programma, waarbij alle Woudsenders zich kunnen uitleven op dit driedaagse evenement. Voor meer informatie en het programma zie de website www.waldseinerwykein.nl