jul 18 2019

Boerenmarkt 2019 Woudsend

De Boerenmarkt is vandaag weer begonnen. Het was gezellig druk met perfect weer. De komende 6 donderdagen kunt u de markt nog bezoeken.

Een fotoverslag van Jan Osinga.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.woudsendonline.nl/voorpagina/boerenmarkt-2019-woudsend

jul 08 2019

Ook deze zomer weer sfeervolle Boerenmarkten in Woudsend op donderdag

Woudsend organiseert deze zomer op 7 donderdagen een gezellige Boerenmarkt


Boerenmarkt Woudsend op donderdag met gratis vaartochtje door het dorp

Woudsend organiseert deze zomer van 18 juli tot en met 29 augustus zevenmaal op de donderdag een gezellige boerenmarkt. De markt zal worden gehouden van 11.00 tot 17.00 uur op de Waechswâl in het centrum van het dorp.

De markt en activiteiten staan in het teken van het boerenleven op het platteland, met o.a. verkoop van verse streekproducten, zoals vlees, kaas, groente, fruit, honing, vis, jam, boerenijs, vachten, bloemen en planten. Naast streekproducten zijn er ook kramen met andere verrassende artikelen, zoals cadeau-artikelen, houten producten, mozaïek, aardewerk, etc. Elke donderdag zullen ruim 20 standhouders aanwezig zijn op deze gezellige markt. Gedurende de markten zijn er verschillende (kinder)activiteiten.

Nieuw: Folklore op de Boerenmarkt op 18 juli + 8 augustus + 29 augustus
Op 18 juli, 8 augustus en 29 augustus zal de Snitser Skotsploech van 13.30 tot 16.00 uur op de markt aanwezig zijn. De dansgroep bestaat uit heren en dames gekleed in Friese kledij uit ca. 1850. De prachtige kostuums droeg men destijds op het Friese platteland op zon- en feestdagen. De Skotsploech zal ‘s middags enkele optredens verzorgen.

Gratis vaartochtje
Tijdens de Boerenmarkten kunt u een gratis vaartochtje door het dorp maken. U stapt op bij de passantenhaven, vlakbij de markt. De boot brengt u naar de Houtzaagmolen “De Jager”. Vanaf dit eindpunt is het ca. 5 minuten lopen naar de Boerenmarkt. Deze wandelroute voert u door het historische centrum met z’n smalle steegjes en de gezellige Midstrjitte met verrassende winkeltjes.

Ontdek historisch centrum
Ontdek tijdens een korte wandeling het watersportdorp Woudsend met leuke straatjes en de vele unieke steegjes, de molens en de kerken. Kortom sfeer, gezelligheid en nostalgie voor jong en oud.

Gratis aanleggen
Overdag kan er gratis worden aangelegd in de nieuwe passantenhaven; de Boerenmarkt en het centrum zijn hierdoor voor watersporters op loopafstand zeer goed te bereiken.

Boerenmarkten Woudsend
Data: 7x op donderdag; van 18 juli 2019 t/m 29 augustus 2019
Tijd: van 11.00 tot 17.00 uur

Voor het vierde jaar organiseren wij in de zomervakantie wekelijks een unieke markt op donderdag.
Sfeervolle markten, die goed worden bezocht door dorpsgenoten, toeristen en bezoekers uit de regio.
Elk jaar weer iets groter en aangevuld met activiteiten.

www.facebook.com/boerenmarkt
boerenmarktwoudsend@gmail.com

www.woudsend.nl
woudsendpromotie@gmail.com

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.woudsendonline.nl/voorpagina/ook-deze-zomer-weer-sfeervolle-boerenmarkten-in-woudsend-op-donderdag

jul 08 2019

Menke Nagelhout sluit turncarrière af met brons

Afgelopen zaterdag vond er in Drachten de finale van het FK Toestelturnen plaats voor junioren en dames. Door in de eerste twee voorrondes twee keer op het podium te eindigen, plaatste Menke Nagelhout zich voor alle 4 toestelfinales.
Uiteindelijk besloot zij om uit te komen voor twee toestellen. Dit werden sprong en vrije oefening. Met technisch twee goed uitgevoerde sprongen op de pegasus, eindigde Menke op een derde plek. Een knappe prestatie , zeker gezien de tropische omstandigheden waarbij de turnsters onder drukkende omstandigheden hun oefeningen moesten vertonen. Met deze bronzen plak sluit Menke haar turncarrière af en kan zij terug zien op een succesvolle periode.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.woudsendonline.nl/voorpagina/menke-nagelhout-sluit-turncarriere-af-met-brons

jul 03 2019

Expositie in de Karmelkerk, thema “Natuur”.

Expositie door Jannie Hoekstra-Haringa uit Woudsend.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.woudsendonline.nl/voorpagina/expositie-in-de-karmelkerk-thema-natuur

jul 03 2019

Veldmuizenalarm

Op de voorpagina van de LC vandaag een groot artikel over de huidige veldmuizenplaag en hoe dat aan te pakken. De demonstratie daarvan vond plaats in Woudsend.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.woudsendonline.nl/voorpagina/veldmuizenalarm

jun 21 2019

Trekkers toegestaan op N354 tussen Woudsend en Follega

Na het aanpassen van de markering is het voor landbouwverkeer binnenkort toegestaan om ook op de provinciale weg tussen Woudsend, Spannenburg en Follega (N354) te rijden. In het kader van het Actieplan Fiets probeert de provincie op plaatsen waar het kan fiets- en landbouwverkeer te scheiden. De weg, ook wel bekend als de Strjitwei, krijgt een nieuwe uitstraling waardoor het vanaf dan ook mogelijk is om landbouwverkeer toe te staan. 
De Strjitwei (N354) werd voorheen gebruikt als sluiproute voor het verkeer om knooppunt Joure te vermijden. Nu het bij Joure goed doorstroomt, is een afname van het verkeer op de provinciale weg te zien. Reden voor de provincie om het landbouwverkeer op de provinciale weg toe te staan om zo meer ruimte te kunnen geven aan de fietser op de parallelweg. Hiermee voldoet de provincie aan de wens van de lokale agrariërs en fietsers. 

Vanaf 1 juli 2019 start de provincie met het aanpassen van de markering op de N354 tussen Woudsend en Follega. Vanaf dan kan het landbouwverkeer op de hoofdrijbaan. De parallelweg blijft nog steeds toegankelijk voor landbouwverkeer zodat zij op deze manier hun percelen kunnen bereiken. Doorgaand landbouwverkeer wordt geadviseerd om de provinciale weg te nemen. De maximumsnelheid op de provinciale weg blijft gelijk: 80 km/h.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.woudsendonline.nl/voorpagina/trekkers-toegestaan-op-n354-tussen-woudsend-en-follega

jun 21 2019

Wâldseiner Wykein 2019

Foto’s van het bij vlagen natte Wâldseiner Wykein.

Foto’s: Jan Osinga

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.woudsendonline.nl/voorpagina/waldseiner-wykein-2019-2

jun 21 2019

Wâldseiner Wykein 2019

Foto’s van de oecumenische kerkdienst tijdens het Wâldseiner Wykein.

Foto’s: Jan Osinga

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.woudsendonline.nl/voorpagina/waldseiner-wykein

jun 21 2019

Wâldseiner Wykein 2019

Foto’s van de drukbezochte Bingo,

Foto’s: Jan Osinga

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.woudsendonline.nl/voorpagina/waldseiner-wykein-2019

jun 14 2019

Vertraging De Driuwpôlle

Mededeling: De Driuwpôlle verschijnt helaas niet vandaag, maar na het weekend.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.woudsendonline.nl/voorpagina/vertraging-de-driuwpolle

Oudere berichten «