Nacht van de Nacht

De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties om aandacht te geven aan lichtvervuiling en de verspilling van energie aan overbodige verlichting.

Lees meer »

Presentatie over de Marken Wadden.

Wieger Postma uit ons dorp heeft zich tijdens zijn afstudeeropdracht aan de academie van Bouwkunst bezig gehouden met een nieuwe manier van denken over het bouwen van een nieuw landschap. Niet een bouwen tegen het water, maar met het water. Het water als vriend en niet als vijand. De Marker Wadden is hier een voorbeeld van. Wieger verteld op 20 september om 20.00 uur het een en ander over zijn afstudeerwerk en de uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd bij de bouw van nieuwe stedelijke gebieden.

Lees meer »

Zomertentoonstelling galerie LYTS

Galerie LYTS weer een mooie zomertentoonstelling. Met werk van Klaas Werumeus Buning (Workum 1955-Pietersbierum 2022) en van de jonge Oekraïense schilder Yaroslav Leonets (Kyiv 1994). Daarnaast toont LYTS werken van Friese schilders uit de eigen collectie.

Lees meer »

Samenwerkingsschool heeft een nieuwe naam.

Vandaag heeft het onderwijsteam van de samenwerkingsschool in Woudsend de naam van de nieuwe school bekend gemaakt aan ouders en kinderen. De school zal 'Tusken de Marren' heten. Een mooie passende naam. Woudsend ligt letterlijk ‘tusken’ het Slotermeer en het Heegermeer en is groot geworden door de handel en de scheepvaart.  

Lees meer »

Eerste Boerenmarkt 2023 gezellig druk.

De eerste van de reeks Boerenmarkten dit jaar is goed bezocht geweest. Al jaren trekt deze markt veel mensen naar Woudsend, zo ook dit jaar. Ruim 35 standhouders prezen hun waar aan op deze streekmarkt met een gevarieerd aanbod verse streekproducten en andere verrassende artikelen. De hele dag was het gezellig druk op de markt en in de rest van Woudsend.

Lees meer »

Toeristen zoeken het hoger op.

Sinds enkele dagen heeft de molen "'t Lam" elke avond vaste bezoekers, die op een van de hoogste punten van Woudsend overnachten. Elke avond zo rond half 10 's-avonds arriveren de gasten en maken zich klaar voor de nacht op het hoogste punt op de wieken van de molen.

Lees meer »