Nieuws

Eerste Boerenmarkt van dit jaar

De eerste Boerenmarkt van dit jaar was een goed bezochte dag, de zon schreven volop en dat maakte het tot een super marktdag. Onze fotograaf was weer aanwezig om het in beeld te brengen. Niet geweest? De komende vijf weken op de donderdag staan de marktmensen met hun waren in Woudsend op de Boerenmarkt.

Lees meer »

Zomeravond concert in de Karmelkerk

Op donderdag 15 augustus komt het bekende trompetduo Arjan en Edith Post samen met organist Marco den Toom naar Woudsend. Om 20:00 uur geven ze in de De Karmel een feestelijk zomerconcert met een afwisselend en toegankelijk programma. De musici spelen onder andere muziek van Bach en Guilmant, maar ook Bridge over troubled water en een medley van Israel-liederen. Het publiek kan actief meezingen omdat er ook samenzang is van bekende kerkliederen. Een afwisselend programma kunt u verwachten.

Lees meer »

Bestuursleden gezocht voor WSV Gymnastiek Woudsend

Gymnastiek Vereniging zoekt bestuurslid-leden! Eerder dit jaar verliet Marieke het bestuur na 10 jaar inzet. Helaas moeten ze nu ook Lia uitzwaaien omdat ze gaat verhuizen. Er zijn nu nog maar twee bestuursleden over. Uiteraard gaan ze door maar ze hebben jou hulp nodig, om te mogen blijven bestaan.

Lees meer »

Afronding werkzaamheden De Poel

Op De Poel wordt sinds april hard gewerkt met straten openbreken, buizen leggen en opnieuw bestraten. Tegen de wateroverlast zijn op het hoger liggende gedeelte van De Poel afwateringsbuizen aangelegd om bij hevige regenbuien te lozen op de Ee. Het lager liggende deel tot aan de achterkant van de molen wordt ook opnieuw bestraat evenals de straten daar vlakbij. Het grootste deel zal voor de start van de bouwvak, 5 augustus, klaar zijn. De bewoners hebben ruime tijd minder makkelijk hun woning kunnen bereiken. De stoep- en straatstenen worden alweer gelegd en het gras wordt waar nodig ingezaaid. 

Lees meer »

UITFestival Woudsend dit jaar een heel weekend lang

Het UITFestival in Woudsend is dit jaar in het Open Monumentenweekend van 14 en 15 september. Twee volle dagen “Bloeie en Brûzje” met activiteiten voor ‘jong en oud’ in de gezellige dorpskern van Woudsend: In 2024 met 24 activiteiten op 24 locaties! Dit ook dankzij een mooie combinatie met de kunstroute van Woudsend Kunstmoment en de directe aansluiting op de week van Woudsend Bloeit. Alles met vrije toegang.

Lees meer »

Geen waterdruk

Als gevolg van storing heeft Woudsend en omstreken minder of geen waterdruk. Vitens is nog op zoek naar de exacte oorzaak van de storing.

Lees meer »

Gaslucht in Woudsend

Heden morgen is er op diverse plekken in Woudsend gaslucht te ruiken. De brandweer en Liander zijn er druk mee om bij alle woningen de lekkages te verhelpen en de oorzaak te achterhalen. Het is zowel bij huizen in de Alde kern als Oer de Brége. 

Lees meer »