Hellingbrêge afgesloten 13 febr. t/m 16 febr.

In verband met herinrichting en onderhoud van de brug is van maandag 13 februari tot en met donderdag 16 februari 2023 de Hellingbrêge in Woudsend afgesloten voor het doorgaand verkeer. Dit geldt niet voor fietsers en voetgangers.De omleidingsroute wordt op gele borden aangegeven. Verder zijn er verkeersregelaars aanwezig.

Lees meer »

Status glasvezel Woudsend

Het zal niemand ontgaan zijn, dat men bezig is met het aanleggen van een glasvezelnetwerk in Woudsend. De afgelopen maanden waren her en der de wegen en stoepen opengebroken en steken er nu overal groene buisjes de grond uit.Een welgestelde vraag is wel: hoelang gaat het nog duren?

Lees meer »

Rioleringswerkzaamheden Yndyksterleane / Age Hylkes Trompstrjitte

Van dinsdag 22 november tot en met vrijdag 02 december 2022 is de kruising Yndyksterleane / Age Hylkes Trompstrjitte in Woudsend afgesloten voor het doorgaand verkeer. Daarop is van maandag 05 december tot en met vrijdag 23 december 2022 een deel van de rijbaan Age Hylkes Trompstrjitte, tussen de kruising met Yndyksterleane en Age Hylkes Trompstrjitte 9 afgesloten voor het doorgaand verkeer. 

Lees meer »

Jonge Ondernemersprijs 2022 naar Woudsend

Marieke de Boer uit Woudsend heeft de Jonge Ondernemersprijs van dit jaar gewonnen. Ze is oprichter van IMPACD Boats, een bedrijf dat zich bezighoudt met 3D-geprinte sloepen van gerecycled materiaal. Deze sloepen zijn maar liefst 74% duurzamer dan de traditionele sloep.

Lees meer »

Sinterklaas weer in het land.

De afgelopen week kregen we te horen dat de pakjesboot, gelukkig zonder pakjes en Pieten was gezonken voor de kust van Spanje. Sinterklaas kwam vervolgens vorige week per vliegtuig aan in Nederland, maar hoe moest hij dan naar alle andere plaatsen komen? Niet overal ligt een vliegveld naast te deur.

Lees meer »

24 november Iewâl afgesloten

Op donderdag 24 november 2022 is een deel van de rijbaan Iewâl, ter hoogte van Iewâl 20, in Woudsend afgesloten voor al het doorgaand verkeer. De afsluiting geldt ook voor fietsers en voetgangers. 

Lees meer »

Lichtje aansteken in De Karmel

Wanneer we een dierbare verliezen, missen we hem of haar. Verdriet is voor iedereen herkenbaar en voor iedereen is het anders hoe we met dat verdriet omgaan. In de donkere tijd van het jaar steken we de lichtjes aan thuis en in de kerk. 

Lees meer »