Veel belangstelling voor Nacht van de Nacht

Gepubliceerd op 29 oktober 2019 om 10:51

Zaterdag 26 oktober was de vierde editie van Nacht van de Nacht in de oude kern van Woudsend.

Dankzij medewerking van de gemeente en Liander was de openbare verlichting tot 22 uur uitgeschakeld en gaven de vele potjes met waxinelichtjes weer een sfeervol beeld.

Al vroeg in de avond was er volop belangstelling voor de lichtjesroute en het programma rond de Eewâl en de Midstrjitte. Ook met opvallend veel bezoekers van buiten Woudsend.

  • In de presentatiezaal van Omke Jan werd geboeid geluisterd naar het verhaal van sterrenkundige Jeffrey Bout uit Grongingen over de sterrenhemel. Alle vier keren zat de zaal (over-)vol. Voor degene die het hebben gemist:  www.sterrenkundevoorjou.nl
  • Houtzaagmolen De Jager was weer sfeervol in bedrijf en ontving ook veel bezoekers.
  • Kinderen stonden in de Midstrjitte in de rij om geschminkt te worden.
  • Dichters en verhalenvertellers van stichting FrYX uit Sneek (www.fryx.nl) waren de hele avond actief vanuit een vaste locatie in de Midstrjitte en mobiel langs de hele lichtjesroute.
  • Troubadour Jan Nota hield veel mensen even vast met zijn ruime zangrepertoire en wist ook de luisteraars tot meezingen te krijgen.
  • Verrassend was, dat bij ’t Hoekje kleine hapjes en salades door ‘SmaakHet’ (Robin&Daphne) werden aangeboden, die bij de bezoekers zeer goed in de smaak vielen (Facebook: @SMAAKHet )
  • En aan het eind van de route was bij Tiede en Geartsje weer een proeverij van eend en gans.

De horecazaken waren goed gevuld voor het eten bij kaarslicht en het was een mooi gezicht om de terrassen aan de Eewâl zo vol te zien op deze najaarsavond.

Opvallend was dat meer bewoners lichtjes rond hun huis hadden gezet waardoor de organisatie minder hoefde aan te vullen. 

Hartelijk dank aan iedereen die meegewerkt heeft aan deze geslaagde Nacht van de Nacht!

Tekst: Peter Kranendonk

Foto’s: Jan Osinga, Louise Stoop, Hans Kok