De Reinbôge wint 1e prijs op Femusa-festival.

Gepubliceerd op 6 december 2019 om 10:07

‘Fantastisch, wat hebben jullie mooi gezongen’ en ‘Die eerste prijs is helemaal verdiend’, waren enkele van de reacties richting koor De Reinbôge, na afloop van het Femuza-festival op zaterdag 16 november in de St. Gertrudiskerk in Workum. Natuurlijk een groot compliment voor het koor maar bovenal voor dirigente Louiza Saitova en Bram Stellingwerf die hen begeleidde op piano. Stralend werden de lovende woorden van de jury en het applaus van het publiek in ontvangst genomen. Want spannend was het wel. De vorige keer was er in Makkum eveneens een eerste prijs, maar het is altijd maar afwachten hoe de andere acht koren presteren. En ook hun zang was van hoog niveau.
De Reinbôge was als laatste voor de pauze aan de beurt en toen het koor vrolijk zingend opkwam en het openingsliedje had gezongen, was het eerste applaus al binnen. Er werden vijf nummers gezongen en het slotlied ‘You raise me up’ met solo’s van Mayke de Vries en Elly Stellingwerf bezorgde menigeen kippenvel; prachtig!
Femuza staat voor Federatie Muziek en Zang in Súdwest Fryslân. De jury bestond deze avond uit Melanie Wildschut (spraak- en zangcoach en dirigent) en Karlijn Kunnen (koordirigent, zangdocent en arrangeur). Wat zij met name waardeerden en beloonden was onder meer de interactie tussen koor en publiek, de choreografie, de zuiverheid van de zang en de variatie in de gezongen nummers. Een daverend en gemeend applaus onderstreepte hun oordeel en een stralende Louiza kon de prijs en een bos bloemen in ontvangst nemen. Bijzonder momentje: vlak voordat het koor moest aantreden had Louiza heel even een van haar ‘gouden’ pumps uitgetrokken, aan haar koor getoond, en zachtjes gezegd: ‘We gaan voor goud’. En dat werd het dus ook!.
Op de eerste kooravond in het MFC, na dit festival was er een heerlijke traktatie in de vorm van een kop koffie of thee met een stukje oranjekoek, aangeboden door de Pôllesjongers, die wekelijks op de dinsdagavond na de repetitie van de Reinbôge met Louiza oefenen. Ook zij waren trots op deze mooie prestatie.
Hilly Westerhof

 

Op de foto's:

- Het koor tijdens het optreden.
- Na de prijsuitreiking: dirigente Louiza Saitova met de juryleden Melanie Wildschut en Karlijn Kunnen.