Historische Kring Woudsend

De geschiedenis van het eigen dorp, best de moeite waard

De Stichting Historische Kring Woudsend wil de boeiende geschiedenis van Woudsend e.o. verzamelen en voor iedereen toegankelijk maken. Dat doen we door het opsporen en rubriceren van al vastgelegde verhalen in allerlei publicaties en van beeldmateriaal (foto’s, ansichtkaarten en films). Ook gaan we de herinneringen en verhalen van (oud-)dorpsgenoten zelf vastleggen. Daarmee willen we voorkomen dat door overlijden van de oudere generatie waardevolle informatie verloren dreigt te gaan.

 

Oproep
Hebt u informatie, documentatie, oude foto’s, films e.d. die voor de vastlegging van de historie interessant zijn, neem dan contact op met één van onderstaande bestuursleden. U kunt zaken aan ons afstaan, maar we kunnen ook documenten kopiëren, foto’s inscannen en films laten digitaliseren.

 

Belangstelling?
Hebt u belangstelling om actief deel te nemen in de Historische Kring Woudsend? Aarzel dan niet en neem contact met ons op.

 

Donateur worden
U kunt ons werk ook steunen door donateur te worden met een minimale bijdrage van € 7,50 per jaar. Daarvoor krijgt u jaarlijks onze nieuwsbrief en alle informatie over onze bijeenkomsten en publicaties.

E-mail : info@historiewoudsend.nl
Zie ook onze website op historiewoudsend.nl.

Contactadressen

Broer de Wolff

B.W. Okmastrjitte 3

8551 NP Woudsend

Tel: 0514-856652

Douwe Zondervan
Iewâl 20

8551 PT Woudsend

Tel. 06-14107673