Laatste nieuws

September 2021
Augustus 2021

Ontmoetingsavonden - UP! Themagesprekken

In samenwerking met o.a. Dorpsbelangen Woudsend en de Protestantse gemeente "de Karmel" organiseert UP! in Woudsend de komende weken een zestal themagesprekken.De thema's die aan de orde komen zijn vrijheid, vriendschap en vertrouwen. De groepsgrootte zal ongeveer 8 personen per sessie zijn. Bij elke sessie zal er een gespreksleider aanwezig zijn, die is opgeleid vanuit de organisatie van UP!, een landelijke organisatie, die zich richt op ouder worden in Nederland. Hoewel de doelgroep van UP! de ouderen onder ons zijn, worden ook de jongere dorpsgenoten van harte uitgenodigd om ook aan te schuiven.Dus kom gerust langs, er is koffie, thee en iets lekkers. Er zijn kosten aan verbonden.

Lees meer »

Noordelijke entree Woudsend

Wie vanuit het noorden Woudsend binnenvaart met de boot, ziet twee markante gebouwen aan weerzijden van de Ee. Aan de rechterhand de voormalige Gereformeerde kerk en aan de linkerkant een bijzonder architectonisch hoogtepunt van een villa. Deze laatste was de laatste jaren echter wat onderhevig aan verwering. De muren zaten vol aanslag en een en ander gaf een wat slonzig aanblik.Dit gaat veranderen, de villa op de hoek van het waterkruispunt van de Welle met de Ee ondergaat momenteel een metamorfose.  Aangezien de muren niet meer schoon te spuiten waren, worden de ingewaterde verweerde stenen muurdelen bekleed met een duurzame houtbetimmering.Door deze metamorfose krijgt Woudsend aan de noordkant weer een frisse en moderne entree voor degenen die ons dorp met de boot bezoeken en/of passeren.

Lees meer »

Wateroverlast in Woudsend

Zoals iedereen in Woudsend wel gemerkt heeft, is er afgelopen zondag 22 augustus wat meer regen gevallen dan de riolen en afvoeren konden verwerken.Gevolg was, dat vele straten in Woudsend veranderden in waterwegen en vele huizen opeens "aan het water" stonden.De brandweer is de hele dag bezig geweest om het meeste water met slangen over de weg weer weg te pompen.Een ander gevolg was, dat Woudsend even landelijk nieuws was, getuige de vele berichten op:Nu.nl                                               Leeuwarder CourantHet Parool                                      Omrop FryslânNoordernieuws                             Algemeen Dagblad112Fryslan                                     De Telegraaf  Metro                                             Hart van NederlandNOSHieronder een korte impressie van het vele water in de straten van Woudsend.

Lees meer »