Laatste nieuws

November 2021

MFC De Driuwpôlle dicht, donderdag weer open.

Vorige week heeft het bestuur van het MFC  gemeend het MFC te moeten sluiten vanwege een groot aantal besmettingen. Inmiddels zijn we een paar dagen verder en zijn ook de landelijke maatregelen voor de komende drie weken bekend. vandaar dat het bestuur heeft besloten om onder voorwaarden a.s. donderdag weer open te gaan. Een en ander wordt in de volgende brief uitgelegd.

Lees meer »

Intocht Sinterklaas

Spannende tijden breken aan. Komt hij dit jaar wel met al de Corona maatregelen?  Is het weer op de Noordzee een beetje rustig? Heeft hij geen tegenwind in de Golf van Biskaje? Lukt het hem om voorbij die drukke scheepsvaart in Het Kanaal te komen? Blijven zijn stoommotoren wel draaien, heeft hij alle kadootjes wel mee? Want hoe je het ook bekijkt, er komt heel wat bij kijken voordat de Sint in het land is.

Lees meer »

Uitslag RaboClubSupport

Begin oktober deden we een oproep om de verenigingen in Woudsend te steunen via de jaarlijkse actie van de Rabobank, RaboClubSupport.Gezien de bedragen, die worden uitgekeerd, is hier massaal gehoor aan gegeven. De volgende bedragen zullen worden uitgekeerd : 

Lees meer »
Oktober 2021

Nacht van de Nacht 2021

Zaterdag 30 oktober is het weer de Nacht van de Nacht.Dit jaar geen route door het dorp met activiteiten tijdens de Nacht van de Nacht. Wel een heel leuk programma in “De Karmel”. 

Lees meer »
September 2021

Versoepelingen MFC De Driuwpôlle

Door de versoepelingen van de corona maatregelen is er ook weer meer mogelijk in het MFC. Aangezien alles nog niet is vrij gegeven en er nog wel wat regels zijn, heeft het bestuur van de MFC De Driuwpôlle de volgende brief toe laten komen aan de huurders en gebruikers van het MFC.

Lees meer »

Julianaboom in het Julianaplantsoen is niet meer.

Op woensdag 22 september is de lindeboom in het Julianaplantsoen, beter bekend als de Julianaboom, gerooid. De boom, geplant ter ere van de geboorte van prinses Juliana in 1909 is kortgeleden door een bomenexpert van de gemeente onderzocht. In dat onderzoek kwam aan het licht dat de boom ernstig was aangetast door de korsthoutskoolzwam, een parasitaire houtrotschimmel. Deze schimmel veroorzaakt zachtrot in de stam, dat kan leiden tot stambreuk waardoor de boom kan omwaaien    

Lees meer »