40 jarig jubileum "De Reinbôge"

Gepubliceerd op 7 februari 2023 om 13:48

Jubileumconcert De Reinbôge met Gurbe Douwstra

Veertig jaar geleden werd het Woudsender koor De Reinbôge opgericht. Zo’n lange geschiedenis van een koor is een feestje waard! En daarom wordt volop geoefend voor een jubileumconcert onder het motto: “Fiere mei muzyk”. Het concert vindt plaats op zondag 23 april 2023. Op die zondagmiddag komt Gurbe Douwstra, de bekende troubadour van het Friese lied, naar Woudsend om samen met De Reinbôge een prachtig programma te verzorgen. Tijd en plaats: 15:00 uur in De Karmel te Woudsend.

De Reinbôge startte in 1983. Aan de wieg van het koor stond dirigente Nelly van der Kooi, die jarenlang het koor op inspirerende wijze leiding gaf. Enkele van de huidige leden waren toen ook al van de partij. Naast deze supertrouwe leden zingen ook een aantal andere vrouwen al vele jaren mee. Begonnen als vierstemmig gemengd koor zijn ze in de loop van de tijd de tenoren en bassen kwijtgeraakt. Jammer, maar sindsdien zijn ze enthousiast doorgegaan als meerstemmig vrouwenkoor. Naast het zingen heeft ook het sociale aspect een belangrijke plek. Geregeld hebben zich in de afgelopen jaren nieuwe leden aangemeld, Recent zijn nog zijn acht vrouwen uit Heeg het koor komen versterken. Op dit moment zijn er 35 leden.

Onder leiding van dirigente Louiza Saitova en met begeleiding van pianist Bram Stellingwerf bereiden ze zich nu met veel plezier voor op het veertigjarig jubileumconcert.

In verband met het maximaal aantal zitplaatsen in De Karmel zijn vóór aanvang van het concert op 23 april aan de deur geen toegangskaarten verkrijgbaar.

De kaartverkoop is in het MFC, op vrijdag 31 maart van 14.00-16.00 uur en op dinsdag 4 april van 18.30-21.00 uur. Kaarten à € 10.00. Het is alleen mogelijk om contant te betalen.

Wie er op tijd bij is, is zeker van een plaats bij het jubileumconcert.

 

 

Zangkoor "De Reinbôge".


«   »