Wegen gestremd in Woudsend

Gepubliceerd op 28 februari 2023 om 15:19

De komende weken wordt er hier en daar in Woudsend aan de wegen gewerkt en zijn deze voor korte of langere tijd afgesloten voor al het verkeer.

Van woensdag 01 maart tot en met vrijdag 17 maart 2023 is een deel van de rijbaan Waechswal, tussen de kruising met de Lynbaen - Midstrjitte en het pand Op 'e Romte 15, in Woudsend afgesloten voor het doorgaand verkeer. De genoemde verkeersafsluiting geldt niet voor voetgangers. 

Vanwege rioolwerkzaamheden is van donderdag 02 maart tot en met vrijdag 17 maart 2023 de rijbaan van de
D. Schilstrastrjitte afgesloten voor alle verkeer behalve de voetgangers. 

Door bouw- en takelwerkzaamheden is de Iewal in de periode 06-03-2023 tot en met 20-03-2023 op elke maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08:00 tot 10:00 afgesloten in beide richtingen

Vanwege onderhoud aan de brug is van maandag 06 maart 08:30 uur tot vrijdag 24 maart 16:00 uur 2023 is er sprake van verkeershinder op de brug Hellingbrêge gelegen in de rijbaan De Dyk in Woudsend voor al het verkeer. In de genoemde periode is er één rijstrook (halve rijbaanafzetting) beschikbaar voor het verkeer. De doorgang van het verkeer wordt geregeld door een verkeersregelinstallatie.

En verder zijn ze in de A. H. Trompstrjitte en J. C. Nagelhoutstrjitte nog enkele dagen bezig met de werkzaamheden. Ook hier is de straat afgesloten voor het doorgaande verkeer. De voetgangers kunnen wel passeren.
De A. H. Trompstrjitte zou 4 maart weer open moeten gaan, de J. C. Nagelhoutstrjitte 10 maart. Een en ander is natuurlijk afhankelijk van de weersomstandigheden, dus dit kan ook een paar dagen eerder of later zijn.

Met het open gaan van de A. H. Trompstrjitte is niet gezegd dat de werkzaamheden dan ook zijn afgerond. In tegendeel zelfs, de komende weken, maanden zal nog druk gewerkt worden om de weg weer te bestraten en her in te richten. Dit betekent dan ook dat de weg ook de komende weken nog geregeld nog afgesloten zal worden voor al het verkeer, behalve voetgangers.

Laatste update :
Van maandag 03 april tot en met vrijdag 28 april 2023 is een deel van de rijbaan Age Hylkes Trompstrjitte, vanaf de kruising met J.C. Nagelhoutstrjitte tot de rijbaan Lynbaen, en een deel van de rijbaan Lynbaen, ter hoogte van het dorpshuis, in Woudsend afgesloten voor het doorgaand verkeer. De genoemde verkeersafsluiting geldt niet voor voetgangers. De dokterspost in het dorpshuis is wel bereikbaar.

Heeft u vragen over het werk of wilt u meer informatie? Dan kunt u bellen met de contactpersonen van de werkzaamheden, de heer Klaas Visser of  de heer Paul van der Brugge van gemeente Súdwest-Fryslân via het gemeenteloket 14 0515.