"Voor en door Woudsend" - een nieuw initiatief van Prop

Gepubliceerd op 27 mei 2023 om 19:01

Woudsend is een hechte gemeenschap. Een plek waar mensen elkaar helpen, als het nodig is. Een plek waar mensen elkaar opzoeken en tijd hebben voor een praatje. 

Een plek waar muziek, zang, dans en toneel al ruim een eeuw mensen verbindt. Daar kunnen we nooit genoeg van hebben, vinden Jelmer van de Wal en  Marcel Becker van Stichting Prop Theatercollectief.

Vanuit Prop is daarom een nieuw initiatief gestart met de werktitel ‘Voor en door Woudsend.’ Het idee is om een Woudsender theaterproductie op poten te zetten met als thema het verleden en de toekomst van Woudsend. Rond juni 2025 zullen de uitvoeringen zijn. Oktober dit jaar komen we voor het eerst bij elkaar. We? Ja, we, jij en ik, want het is immers ‘voor en door Woudsend.’

Een mooie, solide bron van inspiratie is een schitterende bundel vol oude Woudsender verhalen. Als aanvulling daarop heeft Prop meer inspiratiemateriaal nodig, dus kom maar op als je een mooi Woudsender verhaal weet te vertellen.

Naast verhalenvertellers zijn er natuurlijk vele andere mensen nodig om deze theaterproductie tot stand te brengen. Denk je dus een bijdrage te kunnen leveren, bijvoorbeeld als muzikant, acteur, techneut, klusser, cateraar etcetera, dan ben je dus ook van harte welkom.

In de dorpskrant van september word je uitgenodigd voor de eerste bijeenkomst, maar mocht je nu al staan te springen om mee te doen of weet je een mooi Woudsender verhaal te vertellen, neem dan contact op met Marcel via info@prop-theatercollectief.nl.