Dagboek van een ooggetuige

Gepubliceerd op 30 maart 2024 om 16:04

Na het indrukwekkende succes van ‘Kibboets op de Klei’ is de stichting Wolf klaar voor zijn tweede productie. ‘Dagboek van een ooggetuige’ is een aangrijpende voorstelling die je als bezoeker meeneemt op een indrukwekkende reis door de Tweede Wereldoorlog, met Woudsend als decor. 

Op vijf verschillende locaties in het dorp worden vijf unieke waargebeurde verhalen verteld en gespeeld. Van huisarts Bonga, een onverschrokken verzetsstrijder vanaf het allereerste moment, tot de aangrijpende reis van Joodse vluchteling Lyia Landau uit Polen, en de innerlijke strijd van politieagent Attema die weigerde toe te geven aan de bezetter.

Als toeschouwer loop je door de straten van Woudsend, waarbij je op elke locatie wordt ondergedompeld in een nieuw hoofdstuk van de oorlogsgeschiedenis. De nabijheid van de acteurs creëert een intieme sfeer, waardoor je de emoties en spanningen van de tijd voelt alsof je er zelf bij aanwezig bent. Er is maar beperkt plek per tijdslot dus weer er snel bij. Bestel je kaarten via www.stichtingwolf.nl