Sleepbootdagen 2024 groot succes

Gepubliceerd op 6 mei 2024 om 12:00

De sleepbootdagen in Woudsend op 3, 4 en 5 mei waren een groot succes. Zaterdag was het gezellig druk in het dorp en zondag was het zelfs nog iets drukker. 
De Sleepbootdagen werden traditioneel afgetrapt met de bekendmaking van de sleepbootschipper voor de komende twee jaar, zoals eerder vernoemd viel die eer te beurt aan Peter Kranendonk voor zijn vele werk voor Woudsend, de organisatie van vele activiteiten de afgelopen jaren en het positief in het nieuws brengen van ons dorp.

Na de bekendmaking en de bijbehorende speeches, werd er koers gezet naar de Loswal,  alwaar de eerste Bungeeroeikampioenschappen werden gehouden.
Na een spannende strijd tussen acht teams, kwam Team Zeevaart, onder aanvoering van Colin de Jong, als overwinnaar uit de strijd. De tweede plaats ging naar het team "Het Peddeltje", op de voet gevolgd door Team "Roei yong hai" onder aanvoering van Agatha Pietersma.
De vrijdagavond werd afgesloten met een feest in eetcafé De Pleats.

Zaterdag en zondag was er in het gehele dorp van alles te doen.

Op de Weachwal en Lynbaen was er beide dagen de Boerenmarkt, verspreidt in het centrum van het dorp was er een ambachten- en antiekmarkt.
Oldtimers woonwagens waren gestald rondom de passantenhaven, alsmede verschillende stationaire motoren. In het gehele dorp was muziek te horen van verscheidene Shantykoren en andere life acts. De kerken, molens en andere monumenten waren open voor bezichtiging. En natuurlijk, de belangrijkste trekpleister tijdens deze dagen, bijna 80 sleepboten en opduwers aan de kade van de Ee.

Al met al zeer geslaagde dagen en we kijken uit naar de volgende editie over 2 jaar.

Voor een sfeerimpressie zie de foto's bij "Foto's en video's"