Nacht van de Nacht

Gepubliceerd op 14 oktober 2019 om 15:21

“Eindeloos”, foto van August Langhout

Foto van Christa Peters

Beleef de Nacht van de Nacht in Woudsend

Zaterdagavond 26 oktober 2019 zal Woudsend voor de vierde maal meedoen met de Nacht van de Nacht. De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties.
Doel van het evenement in Woudsend is aandacht vragen voor de gevolgen van lichtvervuiling en Woudsend sfeervol verlichten met kaarslicht. Tijdens de Nacht van de Nacht zullen in de straatjes en stegen van Woudsend zoveel mogelijk de lichten gedoofd zijn. De straatverlichting gaat een aantal uren uit. Glazen potjes met waxinelichtjes zullen de straten en stegen verlichten. Dit zal een prachtige beleving zijn.

Activiteiten bij kaarslicht

Dichters en verhalenvertellers van Stichting FRYX uit Sneek treden op in de oude kern van het dorp. Kinderen kunnen geschminkt worden in felle kleuren. Op de met waxinelichtjes verlichte route kan deelgenomen worden aan een speurtocht naar afbeeldingen van nachtdieren en de sterrenhemel. Tevens wordt er een fotowedstrijd georganiseerd. Houtzaagmolen De Jager is open voor avond-bezichtiging.

In de Midstrjitte treedt troubadour Jan Nota op met liedjes en verhalen. Er kan bij kaarslicht gewinkeld worden. Bij de horeca kunt u eten en borrelen bij kaarslicht (graag vooraf reserveren). Bewoners en ondernemers brengen deze avond een bijzondere sfeer in het centrum van Woudsend.

Het verhaal van de sterrenhemel

Als extra activiteit zijn er elk half uur presentaties van sterrenkundige Jeffrey Bout uit Groningen over
“Het verhaal van de sterrenhemel”. Locatie: restaurant Omke Jan aan de Iewâl.

We hopen op goed en helder weer en dat velen deze avond een wandeling gaan maken in een sfeervol “Woudsend in kaarslicht”. De Nacht van de Nacht begint om 19.00 uur. De activiteiten zijn tot 21.00 uur.

  • Datum: zaterdag 26 oktober 2019
  • Tijd: van 19.00 uur tot 21.00 uur
  • Plaats: Centrum Woudsend
  • Email: woudsendpromotie@gmail.com
  • Https://www.facebook.com/N8vdN8Woudsend